Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvis Andromedagalaksen var synlig

Jeg leste i et innlegg på en Facebook-gruppe at hvis Andromedagalaksen var synlig så ville den være 4-5 (?) ganger større enn Månen i utstrekning på himmelen.

For meg høres dette sannsynlig ut. Det høres rimelig ut at den galaksen er så nær, men at lyset fra den er for svakt til at vi ser den. Men jeg vet ikke.

Det som skjedde på Facebook-gruppen var i hvert fall at flere hundre svarte at dette var galskap og løgn. Det endte, så vidt jeg kunne se, med at innlegget ble slettet.

Jeg ble veldig nyskjerrig på om det er tilfellet eller ikke, at Andromedagalaksen hadde vert så stor på himmelen hvis lyset fra den var så sterkt at vi kunne se den. Er det noen her som vet mer om det?

1
3 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Busus

Så konklusjonen er, og det var det jeg lurte på, at A er 6 ganger så bred som fullmånen fra vårt perspektiv på nattehimmelen, men pga den svake lysstyrken er den vanskelig å se.

1

wise747

Den er synlig med det blotte øye fra jorden, men gjennom et større teleskop så synes galaksen å være mer en 6 ganger så bred som fullmånen.

Sakset direkte fra wikipedia

https://no.wikipedia.org/wiki/Andromedagalaksen

1

Lanosoldaten

Sliter med å forstå hva du lurer på? Andromeda er enorm. Men pga av at den ligger over to millioner lysår unna, kan den sees såvidt med det blotte øye. Noe som i seg selv er ganske utrolig med tanke på avstand.

Hvis den hadde f.eks bare vært 500.000 lysår unna ville den ha dominert nattehimmelen. (Den ville sannsynligvis også ødelagt Melkeveien hvis den var så nær.)

De to galaksene vil uansett en dag bli en.

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...