Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vår største nabo flørter med sin skinnende mengde av stjerner.

Vår galakse er i faktum ganske stor. Men vår nabo er selvfølgelig mye større. Kanskje tre ganger så stor.

Jeg rives, ikke mentalt, i stykker av en kategori fire i hjernen og er hjemme for godt. Har vært det i mange måneder. Men har skrevet her i over ti år. Så alle skal dø.

Er det bare jeg som synes at det er sårt å ha så stor interesse for hva vi vil forstå og oppdage etter vi dør? Altså hva vi ikke rekker å forstå?

Tenk deg 1989 og i dag. For en enorm utvikling internett har hatt. Hva vet vi om 2118? 2218?

Er jeg alene om å være veldig sår for å ikke få med meg denne utviklingen?

Vi er få nå. Som bryr oss. Om hundre år er det annerledes. Da er vi borte. Og vi rakk ikke å se hva det egentlig betyr at M31 er så mye større. Kanskje vi vil ha nok med Melkeveien i flere tusen år. Selvfølgelig vil vi det.

Om bare hundre år vil antallet som bryr seg om hva som skjer utenfor kloden vår, være mangedoblet. De er ikke smartere av den grunn. Det er bare i fokus. I media. Uten at vi nødvendigvis har funnet liv andre steder, innen vårt system, eller andre steder. Men trolig. Kanskje bare gjennom å analysere atmosfærer.

Men å vite at M31 ligger "relativt" nært oss vil undre mennesker evig tid.

Når ville du ha blitt født? Jeg ville ha nøyet meg med 2184. Årsaken er at jeg tror ikke jeg hadde forstått verden hundre år lenger frem.

Eksempel: Hvis jeg var født i 1784 Brooklyn, ville bydelen ha vært skog og hvis jeg nådde byen ville jeg ha blitt sjokkert over at det var mulig å trykke bokstaver på papir..

Hva med deg? Og forklar hvorfor.

1
9 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Messier33

Mener å huske at når det gjelder masse, så er Melkeveien og M31 på ganske likt nivå. Om det faktisk stemmer så er vel det mest sannsynlige at Melkeveien besitter av mer mørk materie.

Nå ser man snart M31 best på himmelen her i nord også. Så blir en tur på hytta med teleskopet og ta bilde av den da ;)

2

Lanosoldaten

nivå. Om det faktisk stemmer så er vel det mest sannsynlige at Melkeveien besitter av mer mørk materie.

Nå ser man snart M31 best på himmelen her i nord også. Så blir en tur på hytta med teleskopet og ta bilde av den da ;)

Hva tror du om fremtiden, da? Når finner vi liv?

Har aldri vært nordpå. Skulle ønsket jeg hadde. Men vi så ganske klart på en åpen himmel i Kunar nord-øst for Kabul.

Jeg fatter ikke at flere finner interesse for hva som foregår utenfor vår planet.

2

Messier33

Jeg fatter ikke at flere finner interesse for hva som foregår utenfor vår planet.

Er lett å låse seg fast på vår lille ubetydelige klode. Er skummelt å tenke stort ;)

Når det gjelder avansert liv, andre sivilisasjonen så er det umulig å si når vi finner det. Avhenger ave forskjellige tilfeldige ting. Om vi klarer å finne spor etter det ute i verdensrommet, om de tar kontakt.

Personlig så tror jeg at en avansert sivilisasjon ikke gidder å ta kontakt med oss. Hva i all verden kan vi egentlig tilby dem? Hva kan vi bidra med egentlig?

Klarer ikke engang å få ut vårt egentlige potensial her på Jorden og er fremdeles underkastet primitive animalistiske instinkter som fremmedfrykt, sjalusi og grådighet.

1

Messier33

Hva tror du om fremtiden, da? Når finner vi liv?

Et av de mest interessant spørsmålene som finnes. Dessverre kan jeg ikke gi bra et svar på det, annet enn spekulasjoner. Når det gjelder mer simpelt encellede former for liv så går det litt på hvor mye det prioriteres. Vi har et par steder utenfor Jorda i vårt solsystem som er gode kandidater for å finne dette. Men et skikkelig mission med landing og prøver trengs for dette.

Stor sannsynlighet for at Mars en gang hadde vann, så under bakken der kan det finnes fossiler av tidligere livsformer.

Europa og Enceladus har begge fått påvist å ha flytende vann under overflaten, som også er beskyttet mot dødelig radioaktivitet. Begge månene blir varmer med friksjon og vulkanske ventiler varmer opp havet under overflaten. Det er påvisst livsformer, bakterier som livnærer seg av kjemikalier som kommer opp fra disse ventilene på havbunnen her på Jorda, hvor det også er et ekstremt trykk. En relativt likt miljø som du vil finne på Europa og Enceladus. Hvertfall her på Jorda, Er det flytende vann så er det liv.

Titan har et miljø som ligner veldig på hva Jorden hadde for 4.2 milliarder år siden, med mye karbon som kan danne komplekse molekyler. Også her spekuleres det i om det kan være flytende vann under overflaten.

Hva jeg tror om fremtiden avhenger veldig av hva vi mennesker foretar oss her på Jorda. Ville være en fordel å slutte å rasere naturen, klimaet, modernisere og få renere industri, få gjort noe med fattigdommen og faktisk begynne å klare å bli enige om ting og sammarbeide og ikke henge seg opp i tulleting som forskjelleige ideologier og religion og sånn. (snakker om landsbasis)

1

BlackEagle

Er jeg alene om å være veldig sår for å ikke få med meg denne utviklingen?

Jeg trives bedre med å bli irritert...

*flire*

Mvh

BE

1

Lanosoldaten

Jeg slo et fortau i dag. På dine vegne.

Mvh

Lanista.

2

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...