Nye VGD er lansert! Mer informasjon

What's Causing The Universe To Expand?

Så en video og har alltid tenkt på hvordan universet utvider seg. Vi kan vel alle være enig om at det big bang mest sannsynlig er grunnen for at vi sitter her i dag. Men vi har vel aldri fått et konkret svar på hvorfor det utvider seg? Satt og tenkte på dette hvis det er mulig:

Hva om universet tar opp energi fra det som vi kaller "utenfor/ingenting" det tomrommet som universet utvider seg til?

Som for eksempel når vi drikker av en vannflaske skaper tomrom i flasken, og får energi tilbake. Da er det jo mulig for universet og utvide seg i det tomrommet, og da blir det jo gående i en loop. Vi vet vel ikke hva det utenfor består av? Det kan jo være noe som universet kan ta opp?

Var bare noe jeg kom på, kan være at dette er sagt i et tidligere tidspunkt. Forklar gjerne om det er umulig å få til, eller hva du mener. Gutt 18

1
2 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

BlackEagle

Vi vet vel ikke hva det utenfor består av?

Heller ikke om det finnes noe "utenfor". Eller om det i det hele tatt er relevant å snakke om noe "utenfor".

Mvh

BE

1

return_of_drakkar

At du kom på dette er et tegn på at du tenker godt! Fortsett med det, du er bare 18 år og kan nå langt med slik tenkning!

Et kort svar er dette: Universet er udefinerbart stort. Derfor utvider det seg egentlig ikke. Men for detaljer slik astronomer ser det, les dette her. Men så lenge man ikke vet om det er noe utenfor universet, så kan man heller ikke si at det likevel ikke utvider seg. Forklaringene bygger på at universet er udefinert stort.

Flasketeorien din er interessant. Men om universet er et lukket system, noe det per definisjon er, så kan det jo ikke hente noe utenfra, slik sett. Men tanken på at det ikke er noe utenfor er vanskelig og egentlig ikke logisk heller. Noen mener det er parallelle univers også.

Men hoveddefinisjonen på universet er at det (universet) er alt. Det er også en definisjon som ikke sier oss noen ting egentlig med tanke på dine spørsmål.

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...