Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ikke "solsnu-dagen" i dag vel?

21. desember litt over kl. 11 "snur" sola, kunne vi høre på morgennyhetene i dag i et kort innslag med en sørlending som på denne datoen markerer "begivenheten" med en liten skål osv., (det var snakk om båltenning av andre). Det var sågar foreslått av én i innslaget (Nyhetsmorgen NRK P2) at dagen burde bli en nasjonal feiringsdag. Fint å markere at nå har sola nådd sitt laveste punkt på himmelen midt på dagen, men er det ikke litt ukorrekt å hevde at sola allerede "snur" den 21.? Mener å hørt/lest at den ikke "snur" før den 23., i og med at den står på stedet hvil den 22.? Litt pirk om begreper dette sikkert, men noe som har snudd er vel da i bevegelse i motsatt retning, og det skjer vel da først på lille juleaften? Så korrigér gjerne denne oppfatningen, hvis den ikke stemmer.

1
3 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

puma1

Det er jorda som snur.

1

RazorBoy

Strengt tatt snur ikke jorda heller. Den bare fortsetter i sin bane rundt sola, med aksen stående i en vinkel på 23,5 grader skrått i forhold til sola.

Litt mer interessant er det at dagen i morgen 22/12 er blitt 6 sekunder lenger siden i dag, så går det etterhvert fortere med rundt 5 og et halvt minutt pr dag i mars. (I Oslo)

1

nostalgikern

Jo da, fullstendig klar over at det ikke er sola som snur... Derfor stod "snur" i anførselstegn. I følge Razor B. er morgendagen noen få sekunder lenger enn dagen i dag, så da stemmer det vel egentlig ikke helt at sola "står helt i ro" den 22., slik man har hørt/lest. Uhyre lite det er snakk om hvis dette stemmer (6 sekunder), men nok til å kunne kalle den 22. desember for "solsnudagen" da tydeligvis (det ikkevitenskapelige/folkelige uttrykket, selv om alle jo vet at det ikke er snakk om at sola "snur").

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...