Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvilke båter har du prøvekjørt i de siste 3 årene

I helgen prøvde jeg en Askeladden 635 WA med 275hk Mercury 4-takt. Den gikk ganske stabilt og bra og med 6 stk i så gikk den i 52 knop. Den skal gjøre 54-55 knop med minimal last visstnok.

En deilig båt, men det var litt "hardt" å sitte nede inni foran når man kjørte mot sjø i høy fart. Det gjelder vel de fleste båter og denne var jo tross alt ikke så altfor tung og bare 21 fot. Til å være dette ble jeg egentlig imponert. Vi var ute i den i 5-6 timer og sved av 140 liter bensin (vi stoppet i 2 timer også for å pilse).

Jeg likte egentlig denne båten bedre enn den Windy-Oceancraft 760 med 225hk Yamaha jeg prøvde i fjor sommer. Den hadde riktignok altfor svak motor til å teste ut egenskaper. Med 4 pers ombord gikk den ikke en gang i 40 knop og det var litt skuffende. Likevel så gikk den mykt og fint, men til all overraskelse så sprutet den litt til tider (!). Unødvendig dårlig utnyttet plass inni og få gode løsninger klarer ikke det nydelige designet helt å veie opp for.

Likevel slo den ikke følelsen jeg fikk da jeg prøvde Nimbus 230R med 270hk 5 liter Volvo V8. Denne gikk riktignok "bare" i 45-46 knop på fullt med 4 pers i (egentlig ganske bra). Den er vel også den tyngste av disse. Jeg er også litt vant med Windy 7800 og må si jeg ble mektig imponert over hvor godt skrog det var på denne Nimbusen.

Har prøvd flere båter. Rapport kommer etterhvert. Flere som har prøvd noen litt "skikkelige" båter som vil gi rapport?

1
2 kommentarer

Biff22

Tja pleier å kjøre en båt med 3000hk, som veier rundt 2900 tonn lengde 87m, bredde 15m.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...