Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ja, sjøen begynner å bli ganske full av dem, nyrike landkrabber i hurtige minislott som virker å gå på autopilot rett fram mellom joller og andre hindringer som måtte komme i veien. Det å ta hensyn er helt fremmed for dem, og de skjønner nok ikke at de som ligger i en 10-fots jolle og fisker ikke er begeistret for dem der de suser forbi i 30 knop oppe på flybridgen og drar opp verre sjø enn danskebåten.

Det eneste tipset man kan gi er å komme seg langt vekk fra de store havnene for å unngå dem, for de kjører selvfølgelig helst kun fra båtforeningen og inn til den lokale "brygga".

Det er synd at deres uvettige kjøring tvinger fram lovendringer på sjøen, vi vil nok få se påbud om opplæring og annet. Ikke at jeg tror det vil hjelpe noe særlig - ikke lett å åpne øynene på den blinde gitt.

Her er forresten nok et eksempel på en idiotisk bortforklaring fra en av dem: http://www.bt.no/lokalt/hordaland/article285513.ece

"Føreren av cabincruiseren var ikke klar over at han kjørte ned robåten og beklager hendelsen, sier Stiegler. "

- Jeg skulle likt å se en bilfører komme unna med en slik vanvittig svak bortforklaring, det er jo å innrømme at en ikke ser hvor en kjører. Men båten beholder han nok.

1
5 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Ranselen

Har liksom ikke helt sett vitsen med å kjøre rundt i fylla midt på natta heller. Kan virke som om det er en del som driver med også om dagen.

1

MrMate

Obligatorisk båtførerkurs for alle som kjøper båt er den eneste løsningen.

1

sarcoma

Ser at dette er en gammel tråd, men den er stadig like aktuell, selv om isen nå begynner å skorpe seg rundt om i havnene, i alle fall her på østlandet.

Ikke nok med at det er mye uvettig båtbruk, og dårlig sjømannskap, men det er ikke engang, -som nevnt tidligere i denne tråden etablert en ordning med obligatorisk båtførerprøve. Etter min mening er ikke dette nok, men det skulle ha vært en omfattende simulatortest, og en hard teoretisk og praktisk test for å kunne få fullmakt til å færdes på sjøen (sertifikat). Alt fra sjømannskap, navigering, last, vær, og ikke minst førstehjelp/håndtering av nød. En gang må dette komme, og det er like greit å ta det med en gang. Ser daglig helt absurde situasjoner på sjøen, og de aller værste er seilbåtfolket.

Skjerp dere. og for den som måtte være i tvil: hold dere hjemme.Se på statistikkene med mann over bord, grunnstøtinger, nestenuhell, sammenstøt osv

Sjøen er ikke for alle. Sjøen er for den som vet å innrette seg der, og som ikke setter sitt eget eller andres liv i fare!

MVH Sjømann av yrke.

1

Simensen

MrMate skrev: Obligatorisk båtførerkurs for alle som kjøper båt er den eneste løsningen.

Det kommer aldri jeg til å gidde, har kjørt båt i 10 år nå..

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...