Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Bestilt ny båt, men hvilken 150hk skal man velge?

Fattern har bestilt ny Ibiza 20 touring. Han ville egentlig ha Yamaha F150, men ble anbefalt Suzuki DT150.

Begge er firetakts firesylindrede (kjedelig lyd da, men...).

Suzukien er har litt større volum, men går vanvittig stille (spesielt på tomgang). Yamaha har 1 knop mer toppfart, mens Suzukien litt bedre dreiemoment (raskere opp i plan). Bruker vel hårfint mer bensin enn Yamaha.

Hvilken av disse skal man velge egentlig? Er det ett fett eller?

Selgeren anbefaler Suzukien da de kan disse best. Så vi bestilte med Suzuki, men dette kan endres enda en stund frem da båten ikke kommer på vannet før neste sesong.

1
42 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Kompressor

Kan du sykle så kan du sykle, man henter seg fort inn igjen :-)

1

Kompressor

Har vært på sjøen hver sommer, hele livet. :-)

Tips: hvis du er fersk på sjøen - lær deg "halvstikk" og båtsknute. Og finn en båthavn du kan trene på å legge til skikkelig.

Det er utrolig kult å komme fra Oslo og samtidig legge til skikkelig, samt fortøye båten riktig til kai. Hvis man i tillegg bruker sjøuttrykk som "bakke" i stedet for å rygge, "dørk" for gulv osv... De "lokale" har dermed ingen argumenter i mot deg :-)

1

MacPerson

Er også oppvokst med båt og sjøliv, men har hatt en periode på 15 år nå uten båtliv. Kjenner jeg har savnet det nå!

Behersker de venligste knutene og enkel manøvrering, men er nok litt rusten.

1

Kompressor

Laveste planingsfart er der den ligger rolig uten å ville gå ned fra plan eller øke selv. Så da planer vel egentlig din ved 18-20 knop og oppover. Så vidt jeg husker har Nordkapp omtrent ingen planingsterskel (dvs den hever ikke baugen så mye ved oppgang til plan).

Ser argumentet med bowrider-løsning om man ofte er mange i båten, og også på sitteløsningen i Ibiza 20 T.

Men det er bare å plassere den tyngste på midten og damene på siden, så ligger båten rett likevel. Og 8 pers i 20 Touring går fint. Vårt eksemplar har trimflaps, noe som er viktig på en 20 Touring med mye last.

Til båtturer brukes uansett ofte en Fjord Terne 24. Der er det plass til veldig mange, og den går billig drivstoffmessig. Den er for stor til hyttebåtbruk og fortøye/handle i byen dog.

GH 14 har et veldig flatt skrog som er beregnet på å gå lett i plan. Med 30hk skal den gjøre 27 knop. Så det kan stemme bra med 30 knop på 40hk, men var de flere enn en pers så gjør den nok 28.

1

MacPerson

Skjønner at du kommer ifra en skikkelig båtfamilie, kompen!

1

Kompressor

Høres bra ut, MacP. Har for mye å gjøre på jobben for tiden til at jeg kan skeie ut slik, men til gjengjeld har jeg hatt skikkelig ferie ;-b

Når det gjelder minimum planefart er det omtrent 17-18 knop på en Ibiza 20 Touring så vidt jeg husker.

Har også et GH 11 leketøy med 30 hester. Den gjør over 30 knop (målt 31,5 ved siden av en båt med GPS).

Det morsomme med den er at den har så stort fartsregister i planefart. Helt fra 12 knop (kanksje) til toppfart. Den ligger veldig pent i 20-26 knop, i over 30 er det ikke mye av båten som er i kontakt med vannet, men den går overraskende bra i vannet uansett bølger og hastighet.

Artig å leke med den og "overraske" større båter som bare går i 28-30 knop - så stikker denne lille 11 foteren i fra, selv i store bølger :-)

1

MacPerson

Min planer ved 15+ knop men det er vanskelig å holde den i så lav fart og fotrsatt plane. Vil opp i 20knop da, men det kan være utrent kaptein som ikke karer å dosere gassen skikkelig.

Tok greit igjen en GH 14 med 40 hk i dag, men det kan vel skyldes flere faktorer, da lå jeg selv i marsjfart på 30 knop.

Har vært passasjer noen turer i Ibiza Touring 20, og det er fine båter, vurderte også slike selv, men kom fram til at plassutnyttelsen erdårlig ifh en bowrider. Samt at det er litt merkelig løsning på hvordan man skal sitte.

1

pinglepongle4

Sciroccoen var rå, helt syke fartsegenskaper til å være en sånn båt.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...