Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Bestilt ny båt, men hvilken 150hk skal man velge?

Fattern har bestilt ny Ibiza 20 touring. Han ville egentlig ha Yamaha F150, men ble anbefalt Suzuki DT150.

Begge er firetakts firesylindrede (kjedelig lyd da, men...).

Suzukien er har litt større volum, men går vanvittig stille (spesielt på tomgang). Yamaha har 1 knop mer toppfart, mens Suzukien litt bedre dreiemoment (raskere opp i plan). Bruker vel hårfint mer bensin enn Yamaha.

Hvilken av disse skal man velge egentlig? Er det ett fett eller?

Selgeren anbefaler Suzukien da de kan disse best. Så vi bestilte med Suzuki, men dette kan endres enda en stund frem da båten ikke kommer på vannet før neste sesong.

1
42 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Kompressor

Høres bra ut, MacP. Har for mye å gjøre på jobben for tiden til at jeg kan skeie ut slik, men til gjengjeld har jeg hatt skikkelig ferie ;-b

Når det gjelder minimum planefart er det omtrent 17-18 knop på en Ibiza 20 Touring så vidt jeg husker.

Har også et GH 11 leketøy med 30 hester. Den gjør over 30 knop (målt 31,5 ved siden av en båt med GPS).

Det morsomme med den er at den har så stort fartsregister i planefart. Helt fra 12 knop (kanksje) til toppfart. Den ligger veldig pent i 20-26 knop, i over 30 er det ikke mye av båten som er i kontakt med vannet, men den går overraskende bra i vannet uansett bølger og hastighet.

Artig å leke med den og "overraske" større båter som bare går i 28-30 knop - så stikker denne lille 11 foteren i fra, selv i store bølger :-)

1

MacPerson

Min planer ved 15+ knop men det er vanskelig å holde den i så lav fart og fotrsatt plane. Vil opp i 20knop da, men det kan være utrent kaptein som ikke karer å dosere gassen skikkelig.

Tok greit igjen en GH 14 med 40 hk i dag, men det kan vel skyldes flere faktorer, da lå jeg selv i marsjfart på 30 knop.

Har vært passasjer noen turer i Ibiza Touring 20, og det er fine båter, vurderte også slike selv, men kom fram til at plassutnyttelsen erdårlig ifh en bowrider. Samt at det er litt merkelig løsning på hvordan man skal sitte.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...