Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vann i olja

Var så heldig å få meg en Nidelv 24 for kun 40000,- hehehe. Minuset var at en sprekk i toppen har gitt sjøvann i olja. Regner som sansynlig å måtte ta ut motoren og gi den full overhalling, eller kan jeg ta sjansen på å bytte olje i flere omganger og starte motoren? Motoren er en Volvo Penta diesel 25hk MD-B2

1
5 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

KjellVN

Oppdaget ikke innlegget ditt før nå. Hvordan gikk det med problemet? Har nettopp vært borti et lignende problem, med en Penta bensin. Båten var helt plutselig full av vann. Sannsynligvis var det oppstått en kortsluttning, som tappet batteriet, og dermed ble det dårlig med lensing. Vi tømte motoren for olje og vann, og fyllte den til randen med diesel. Tok ut pluggene og fylte opp brennkammrene med diesel også. Vi berget motoren, takket være dette.

1

Alto

Du kan prøve å "kjynne" motoren for å se om det går rundt, hvis det gjør det blir det litt billigere enn om alt står i sju steiner. Hvis det gjør det så er det verkstedjobb, det blir ikke billig, men mye billigere enn å kjøpe ny motor. Lykke til og ha en fin båtsommer.

1

drygolin

KjellVN skrev: "Oppdaget ikke innlegget ditt før nå. Hvordan gikk det med problemet?"

Motoren står i garasje og fungerer som delemotor, pumpet ut "olja" og det var 7liter hvor det kun skulle vært 3.5liter. Båten har ligget slik siden i høst, og motoren "setter" seg igjen kort tid etter at man løsner den. Så ingen annen løsning enn overhalling, men da jeg kom over klin lik motor for gibortpris var svaret klart. Sjøvannet har forøvrig ikke kommet inn pga sprekk i toppen, men inn ved simring til vannpumpe.

Ellers så har jeg god tro på metoden til KjellVN hvis man kan være tidlig ute.

1

KjellVN

Da var du heldig likevel. Ha en fin sommer på sjøen!

1

LanciaD

Jeg ville nok IKKE startet motoren. Har oljen blitt hvit/grå, noe som tyder på vann i systemet kommer motoren til å skjære seg....

Er du sikker på at det er sjøvann, og ikke kjølevann? Ettersom du har sprekk i toppen er det vel sannsynlig at det er kjølevann?

Problemer med å ha dette stående er at motoren raskt ruster innvendig (sylindervegger etc) hvis det blir stående vann i motoren.

Flott pris likevel, da!

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...