Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Marna - Motoren over alle motorer?

Heisann

Noen som har synspunkter på Marnamotoren? Selv synes jeg at dette er en sjefsmotor, har selv en MB10A. Har alldri vært motorteknisk interessert før jeg kjøpte båten (en Arendalsnekke, 21 fot fra 1972). Begynnte å skru litt for morro og nå kjenner jeg motoren fullstendig, den er bare så enkel, så trofast og så morsom!!!!

Andre med erfaringer om Marna?

Med venlig hilsen Snurre

1
16 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

drygolin

Vet noen hva slag tennplugger MB10A bruker? Må få byttet dette før jeg selger min glimrende snekke.

1

EazyGe

Har akuratt kjøpt "ny" trebåt med en Marna c-model fra 1939,lurer også på hvilke plugger som egentlig passer best til den?

1

EazyGe

sendte mail til marna og fikk besked om å bruke bosch M-12-B tennplugger

1

drygolin

Jepp, har en i snekka som desverre skal selges pga tre-fot syken. Har vært meget godt fornøyd med MB10A, denne er laget av VolvoPenta Det var vel en periode de gjorde det? min trur jeg er fra rundt 1980. Meget lettstartet, fin lyd, lett å skru på. Denne har reduksjonsgir så man kan hente ut 15HK ved 2000 turn. Men den rister en del på høyt turtall, vet ikke om det er motoren eller motorfestene eller hva som er grunnen. Rister din motor ved høyt turtall? I fjor gikk det hull i manifolden, det er vist det som vanligvis går først i stykker på disse motorene, men det tar i gjengjeld ca 30 år før det skjer!

1

snurre7

Hallo Drygolin

Stemmer at Volvo Penta MB10A og Marna er en og samme motor - produsert i Mandal.

Motoren min rister litt før jeg gir fullt drag, men på full fart stabiliserer den seg. Tipper det skyldes en liten ujevnhet på det ene propellbladet for min del.

Yepp disse maskinen tåler det meste - litt justering i fordeler - og det går som en klokke.

Skifter du Olje på girkassa og grease på overføringen hvert år?

Snurre

1

drygolin

Jeg har skiftet olje annenhvert år på girkassa, selv om den ser helt fin ut. Grease på overføringen, mener du hylsa? isåtilfelle skrur jeg til etter hver tur og fyller opp ved behov, men du mener antagelig noe annet som jeg ikke har fått med meg. Bytter olje og oljefilter hvert år, og impeller og plugger annenhvert år.

Har forøvrig en turteller som er genial og billig, jeg bruker sykkelkomputer med magnetbiten limt til svinghjulet, jeg mener jeg stilte den til 167cm på computeren for da vil f.eks 500 turn vise 50.0km/t og opp til 199.9 som er maks omdreininger for denne motoren. Det er samme hvor langt ute du fester magneten, omdreiningene blir det samme.

1

karlsens

Heisann Snurre!

Har selv en glinsendes Marnamotor, og jeg må ærlig si at dette er en klar toppmodel.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...