Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Eskimorull

Var ikke helt sikker på om jeg skulle legge det inn her eller på sport. Legger det bare inn her jeg.

Noen som kan forklare kort prisippet/ teknikket med eskimorull på kajakk?

1
1 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

JokkeFlex

Ikke tenk på å utføre det slik du har sett det i bok eller på tv, for å lære eskimorull må man begynne i det små, med begge hendene trygt plantet i bassengkanten...

Kort forklart: Man ligger opp-ned i sjøen etter en velt, det første man gjør er å bøye seg godt ut til siden, slik at hodet ligger vannrett (eller pekende litt oppover) i sjøen uten at man trenger å bøye nakken så veldig. Flytt åren over hodet, vinkelrett ut fra kajakkens retning, med det årebladet lengst borte vannrett i overflaten. Det andre årebladet ligger gjerne oppå/inntil kajakken. Trekk så til med den armen som er nærmest det vannrette årebladet alt du bare makter, husk også å lene kroppen godt bakover slik at tyngepunktet når du er på vei opp er nærmest mulig kjølen, en overkropp som stikker vinkelrett ut av kajakken er mye tyngre å dra opp enn en som ligger brettet langs kajakken fra cockpit og bakover.

For å si det en gang til: *Ikke prøv dette uten kyndig hjelp!*

Det finnes gjerne en kajakklubb/annen sjø/friluftslivrelatert klubb i nærheten som kan hjelpe? I Stavanger leier klubben en svømmehall hvor det er trening en gang i uken, der er det bare å dukke opp og få hjelp av de mange veteranene som plasker rundt i bassenget.

esse non videri

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...