Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Planlegger jordomseiling.

Hei, jeg planlegger en aldri så liten jordomseiling! Jajøss, tenker du, men det er så sant som det er sagt. Jeg regner med å være avgårde i midten av juni, og båten jeg skal benytte meg av er en Scanmar 33, knakende fin båt.

Nå har det seg slik at jeg aldri før har satt mine mokasiner i en seilbåt, og jeg trenger noen tips. Jeg har allerede satt opp en liste over hva jeg skal ha med meg:

- Skinnvest - Skipperlue

Nå, er det noe mer jeg trenger, kanskje? Hvilken reiserute bør jeg velge, er det noen som er vanligere enn andre? Hva brukes de forskjellige seilene til, osv osv...

På forhånd takk!

1
28 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Cooke

Fanken, du er selvfølgelig med, Maiden! Sorry at jeg glemte deg, amigo!

Vel, så ble det ikke 5000 som planlagt på meg, men 5001. Uansett; hadet bra og god sommer, dere er en artig gjeng :-)

Terry Cooke - rir han for siste gang inn i solnedgangen?

1

mskarisma

Cooke, kom tilbaaaaaake!

1

Adde

Coooooke,hvor er du?=(

1

Cooke

Ja, da er tiden kommet for første etappe på jordomseilingen! Hiv og hoi, gamle sjøulker! ***** Besetning: Cooke (skipper) Adde (han som er oppi sånt høyt tårn og ser etter skumle priater i en avlang kikkert-sak) Trylle (gallionsfigur) jensi (vær hva du vil, du, men du er med enten du vil det eller ikke) Aimee (kosejenten, du også må være med! ;-) Poizki (kosejente du også ;-) Frosken87 (han skal lære Cooke å spille) KottiIIa (jajøss, du er med du?) ***** Hvis noen føler seg utelatt, så er det fordi jeg skriver skipsloggen i en fei, og det er bare å være med hvis dere vil!

Skipslogg, 15. juni 2004

Vi lå i havnen i Bergen. Alt var pakket og klart, og vi hadde med alt vi trenger, det vil si 20 tønner med rom. Dessverre viste dette seg å bli for lite i lengden, så vi bunkret senere i La Paz, Bolivia.

Skipper’n, Cooke, ga signal til at vi kunne losse anker (eller hva faen det heter) og heise masten (eller hva faen det heter). Trylle hang foran som gallionsfigur, og skinte vakkert. Cooke skrek opp til Adde ”ser du noen skumle pirater i din avlange kikkertsak?!” Adde speidet etter skumle pirater i sin avlange kikkert-sak før han repliserte ”nei, skipper, kysten er klar!”. ”Bra, sa Cooke, og vi var underveis.

Dessverre så satt jensi på dekk og sturte, fordi han ikke hadde noe å gjøre på, nei, han visste faktisk ikke engang at han var med, gitt! Derfor så måtte Aimee blåse på, og så ble han glad igjen ;-)

Da vi hadde kommet langt ut på atlanteren så sovnet Adde oppe i tårnet sitt, og poizki gikk opp for å vekke ham, siden han ikke hørte at vi ropte at det var middag, som Aimee og poizki hadde laget i byssa! Og tror dere ikke han lå der i tårnet sitt, dødrukken?! Vi måtte riste liv i ham, og han vagget ned fra tårnet sitt med sin kriminelle, tjukkas-kropp ;-))

KottiIIa laget mye liv og røre underveis. Han holdt oss støtt og stadig våkne om dagen, da han bannet som en sjømann! Ofte underholdt han med morsomme røverhistorier, men det må sies at han i tillegg drev å ramponerte og vandaliserte båten vår! Verst gikk det ut over dørene, og sengebeina som stadig måtte bukke under for Kotti))a's medbrakte sag! ;-))

Trylle var flink til å lage mat, og maten bestod av en tønne rom til hver + en dagsrasjon med kjeks, 120 gram. Alle ble gode og mette og fulle, og vi ravet rundt på dekket og rapte. Det endte med at alle sammen spøy over rekka, og fullt av måker begynte å følge etter båten, kanskje de liker spy? Jensi og Adde og Cooke begynte å skyte på måkene med kanoner og krutt og bomber og granater og pil og bue, men da kom Aimee og ropte at det fikk vi ikke lov til, så vi måtte slutte med en eneste gang, ja, hun truet til og med med skipsarresten!

Etter mange, lange dager til sjøs så vi La Paz i det fjerne. Det var en vakker by, langt opp i Andesfjellene, og vi fikk vann i munnen da vi tenkte på all romen vi skulle kjøpe! Vi hadde jo drukket opp alt i løpet av en eneste kveld! Derfor ble vi enige om å kjøpe 200 tønner denne gangen. Vi måtte røve og plyndre for å få tak i pengene, men til slutt hadde vi ranet 10 000 000 000 bolivianos, så det gikk greit.

Mens vi var i Bolivia så snek Cooke seg ut på natten for å røve og plyndre littegrann. Han fikk med seg: en sekkepipe, en charango og en panfløyte! Neste morgen ved frokosten så sa han til Frosken87 ”nå får du faen helvete steike lære meg å spille, du!” Vi bannet nemlig alle som sjømenn.

Mange dager var vi i La Paz, og vi drakk og bannet som sjømenn. Vi ble arrestert av det bolivianske politiet, som kastet oss i kasjotten, bak lås og slå. Heldigvis klarte poizki og Aimee å ”overtale” onkel blå til å slippe oss ut.

Da vi var tilbake i båten var vi så forhatt og mislikte i Bolivia at vi bare måtte se å komme oss av gårde, og det litt brennkvikt! Denne gang gikk turen til Las Vegas, der vi skulle røve og plyndre enda mer, og v skulle drikke masse mer rom!

Alt i alt gikk første etappe til Bolivia helt fint, og vi hadde etter hvert fått rykte på oss som tøffe pirater og banditter og røvere og det som verre er! Bra gjennomført, landkrabber! ----- So long, gringos!

1

KottiIIa

Eg likte den der :-D

1

poizki

yeey, jeg fikk være med på cookes seiling inn i evigheten... *snufs* for et sentimentalt øyeblikk... jeg ønsker oss god tur!

1

Trylle

du trenger en lapp til øyet, en krok til hånda og en stokk til beinet! ellers høres det ut som du har dekket det meste!

nei... du har glemt det viktigste: 20 kagger rom!

hilsen trylle sim-sala-bìm!

1

Cooke

Hehe, selvfølgelig :-))

20 kagger rom skulle bare mangle, og det andre uunnværlige utstyret er notert ;-))

1

Trylle

da er det vel bare å ønske deg en riktig god tur! ;o)

hilsen trylle sim-sala-bìm!

1

Cooke

Alle kan få være med hvis de vil, det vil si jeg setter grensen ved en 6-8 mann (kvinner). Bare husk at alle er med på eget ansvar, og ikke noe mytteri bak skipperens rygg, takk!

1

Adde

Kan ikke jeg være med da?

1

tomhelge

Du kan jo henge deg på Knut Frostad når han skal ha sånn Jorden Rundt-seilas.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...