Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Båt og torden

Sitter og ser utover Oslofjorden nå, og ser at en eller annen seilerskole har time. Kan da umulig være særlig lurt å seile rundt når det dundrer og tordner rett over?? *rister på hodet*

1
9 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

eddard

Forsikringsselskapene har registrert 0 (null) tilfeller av at lyn har slått ned i seilbåt. Så det spørs om ikke det er rimelig trygt likevel å være ute i seilbåt i tordenvær.

Men det er unektelig skummelt, har selv opplevd overraskende tordenvær på sjøen, og man føler seg ikke stor når det smeller slik at båten rister.

Ellers er det visstnok unødvendig med lynavleder, dersom man ikke absolutt vil fange lynet hehe.... Kan være risikabelt om lynavlederen er feil installert og tiltrekker lynet.

Jeg vet at det virker ulogisk, mastene stikker jo opp i luften og alt det der, men av en eller annen grunn så tiltrekker de seg ikke lyn.

1

coldman

Man får lynavledere til seilbåter, og forsåvidt andre båter og. Det verste som kan skje da er vel noen småskader i toppen av masta.

1

IainHume

Torden har eg ganske bra respekt for. Ifjor var eg høgt til fjells på fisketur. Veret var flott og himmelen klar. Bortsett for noko smågrums i sør som vi ikkje brydde å særlig om. Men det skulle vi gjere seinare. Dette grumset innhentet oss og det blei et voldsomt tordenvær. Det lynte og glimta i ett kjør. Var IKKJE særlig høg i hatten då. Det værste var at vi måtte ta båt over et vatn for å komme oss heim...uff.

Men det gjekk jo bra..

1

immelmann

IainHume skrev: Torden har eg ganske bra respekt for. Ifjor var eg høgt til fjells på fisketur. Veret var flott og himmelen klar. Bortsett for noko smågrums i sør som vi ikkje brydde å særlig om. Men det skulle vi gjere seinare. Dette grumset innhentet oss og det blei et voldsomt tordenvær. Det lynte og glimta i ett kjør. Var IKKJE særlig høg i hatten då. Det værste var at vi måtte ta båt over et vatn for å komme oss heim...uff.

Har vært borti samme fenomen. Var på båt i høyfjellet. Tordenværet kom usannsynlig brått på. Først slo lynet ned et par hundre meter fra oss, så slo et lyn til ned (20 meter MAKS). Jeg så formelig plasmakulene danse bortover vannskorpen. Det er det sykeste jeg har vært med på. Ikke mindre sykt var at når vi endelig hadde komt oss unna tordenværet, møtte vi en båt som var på VEI INN i tordenværet. Ikke deres feil at det gikk bra. Har superrespekt for torden etter denne hendelsen!

1

beetlebum

Torden er ikke farlig når du er i båt, det er lynet som er farlig. Bestefaren min var ute med seilebåt engang det plutselig blei dårlig vær med lyn&torden. Lynet slo ned i masta. Ikke særlig bra. Heldigvis gikk det ok.

1

kanutten85

Vet det er lynet som er farlig, men det lyner sjelden uten torden ;o)

1

gdarius

Tror ikke det er så smart nei. Var i Boston forleden, og en fyr der sa at på grunn av at det var varslet (kun varslet) torden, var alle seilbåtene på elven gått i havn...

1

kanutten85

Ja.. Men her i landet liker man å leve farlig..... Er forøvrig noe jeg har registrert ofte i fjorden, det er alltid noen som ligger og dupper midtfjords mens tordenbygene går over.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...