Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Beste 15hk?

Skal kjøpe ny 15 hester til en båt på hytta. Krav: 2-takt og driftsikker. Uttak til lanterne må det også være.

Mercury eller Yamaha? Det er vel de som er best? Mercury har sånn gir på gasshendelen og jeg vet ikke om jeg liker det.

1
21 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kingswood

Har hatt et par Mecury de har vert meget gode kun skiftet impeller ellers går de jevnt og trutt. Den eldste var fra 1975 og den "nye" fra 82 og den går enda. 75 modellen vet jeg ikke hvor er lenger men den gikk for 4 år siden

1

mosanden

Har selv eid et titalls utenbordsmotorer. Min erfaring er at Yamaha lager de beste 2-taktere og Suzuki er best på 4-taktere.

1

_Warez_

Vi har to Yamaha motorer en på 15hk og en på 150hk. Siden vi har hytte i Risør bruker har vi hat mange båter med forskjellige motorer. Og alltid hat Yamaha.

Har til gode å ha problemer med de.

1

torgeb

.....

1

erstad

Jeg ville valgt Honda,men de er dyre og tunge.Ellers har jeg god erfaring med Mariner på småmotorer. Hva slags båt skal du ha motoren på,Wondi?

1

Wonderboy

Er bare en gammel båt som har ligget og råtnet på hytten som jeg pusser opp fordi min mor ikke vil kaste den. Den vekker visst minner. Da velger jeg heller å pusse den opp. Kan ikke ha ting som ser ut som "en dass" liggende på hytten.

Den skal ikke bare se bra ut, men den skal også kunne brukes når den først ligger der. Derfor gir jeg den skikkelig motor i forhold til båttypen og også lanterne. Det blir bra til slutt :-)

1

Hodr57

Gå for Yamaha, det er driftsikre greier, men lurer på om ikkje dei nyare Yamahaene også har gear hendel på handtaket, eg har vore borti dei, men dei var litt større, har beste erfaringa med Yamaha, og det har vore under røffe forhold, gå for den, då veit du kva du har, også om du ikkje bry deg om bensinforbruk og støy, for det er minuset med den, ellers er det topp greier

Mvh Hodr57

1

eddard

Det beste er selvfølgelig 4-takter, hvorfor må det være totakt ? Båtlivet blir så mye bedre med lavere støynivå. Sjøens svar på MB - Honda http://www.kellox.no/showproduct.asp?intArticleID=9005&intCatID=106

1

Wonderboy

Det skal være totakt pga at motoren skal være lettest mulig og raskest mulig. En 4 takts 15 hester veier nesten dobbelt så mye som en totakter og er sløvere i aksen.

Derfor. Tragisk at de skal slutte å produsere totakt. Jeg vil ikke ha 4-takt som utenbordsmotor med mindre den har 6 sylindre og opp eller er innenbordsmotor. Da har det noe for seg. Det er teit lyd i 4 takts utenbordsmotorer fra 4 syl og ned... dessuten er de trege. Drivstofforbruksfordelene driter jeg i.

36 og 50 kg er det stor forskjell på om man skal bære den av og på for foreldrene sine hver vår og høst.

1

Odin_2

Helt enig i at 2-takt er best for små påhengere. Båtene de skal brukes på kan gjerne ikke bære så mye vekt på hekken som en 4-takter av samme hk antall veier.

Har selv en 14 fots alubåt som jeg ville bruke til vannskikjøring ++. Prøvde først med en 15hk 4-takt da jeg tenkte dette var best pga lyd og forbruk, men det viste seg at den hadde ikke sjangs i havet på å dra opp vannskikjøreren (båten var sertifisert for 15hk).

Løsningen ble en Suzuki DF30 som kun veide marginalt mer enn det 15 hesteren veide. Vannski er ikke noe problem nå lengre. Pappa hang etter i 15 knop med meg i båten (begge rundt 90 kilo).

Toppfart med 15 hk-19knop, med 30hk får jeg 29knop på GPS. Dritgøy! Forbruket er på ca. 12-14liter i timen med grassatkjøring. Så lite som man får brukt en båt pr. sesong, er jeg enig med Wonderboy og driter i forbuket. Det som betyr noe er respons, lekenhet og fart. Eneste jeg savnet med 4-takteren, var lavt støynivå, men det er jo mange 2-taktere som har ganske grom lyd dersom de har noen flere enn en sylinder.

1

Wonderboy

Tror jeg går for Yamaha. De fleste sier det. Noen sier Mercury, men de fleste Yamaha. Tror selv det er best også.

Så du har hytte i Arendal, Queter? Er mye der om sommeren jeg også :-)

1

DrBrodsky

Yamaha går bra i evigheter, selv med slurvete vedlikehold.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...