Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Beste 15hk?

Skal kjøpe ny 15 hester til en båt på hytta. Krav: 2-takt og driftsikker. Uttak til lanterne må det også være.

Mercury eller Yamaha? Det er vel de som er best? Mercury har sånn gir på gasshendelen og jeg vet ikke om jeg liker det.

1
21 kommentarer

Wonderboy

Det skal være totakt pga at motoren skal være lettest mulig og raskest mulig. En 4 takts 15 hester veier nesten dobbelt så mye som en totakter og er sløvere i aksen.

Derfor. Tragisk at de skal slutte å produsere totakt. Jeg vil ikke ha 4-takt som utenbordsmotor med mindre den har 6 sylindre og opp eller er innenbordsmotor. Da har det noe for seg. Det er teit lyd i 4 takts utenbordsmotorer fra 4 syl og ned... dessuten er de trege. Drivstofforbruksfordelene driter jeg i.

36 og 50 kg er det stor forskjell på om man skal bære den av og på for foreldrene sine hver vår og høst.

1

Odin_2

Helt enig i at 2-takt er best for små påhengere. Båtene de skal brukes på kan gjerne ikke bære så mye vekt på hekken som en 4-takter av samme hk antall veier.

Har selv en 14 fots alubåt som jeg ville bruke til vannskikjøring ++. Prøvde først med en 15hk 4-takt da jeg tenkte dette var best pga lyd og forbruk, men det viste seg at den hadde ikke sjangs i havet på å dra opp vannskikjøreren (båten var sertifisert for 15hk).

Løsningen ble en Suzuki DF30 som kun veide marginalt mer enn det 15 hesteren veide. Vannski er ikke noe problem nå lengre. Pappa hang etter i 15 knop med meg i båten (begge rundt 90 kilo).

Toppfart med 15 hk-19knop, med 30hk får jeg 29knop på GPS. Dritgøy! Forbruket er på ca. 12-14liter i timen med grassatkjøring. Så lite som man får brukt en båt pr. sesong, er jeg enig med Wonderboy og driter i forbuket. Det som betyr noe er respons, lekenhet og fart. Eneste jeg savnet med 4-takteren, var lavt støynivå, men det er jo mange 2-taktere som har ganske grom lyd dersom de har noen flere enn en sylinder.

1

Lignende temaer

Bilde

Bil

Bil

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...