Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Need anymore of my Idears? You can have my idears

Paul Teutels snr spesial:) *hehehe* Lurer på om han legger merke sjøl til den lille taleleifen.. *hehehe*

Sjarmerende taleleif er det åkkesom..

http://www.blogging.no/blog.php/satyrkid

1
7 svar

7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

amaterasu

Det er ikke nødvendigvis talefeil da, selv om det er veldig uvanlig i amerikanske dialekter. "Intrusive R" kalles det, og det er mest vanlig å høre dette i såkalte "non-rhotic accents," som i de man finner mange steder i England. Ofte vil man høre ting som "the ideaR of it," "asiaR and africa," osv. R-ene hører ikke hjemme i ordet, men de uttaler dem allikevel.

På samme måte vil man ofte høre folk si "I got into my caR and then I drove home," i stedet for "I went into my ca' and then I drove home," som er standard på engelske dialekter. Dette kalles linking R.

I de fleste amerikanske dialekter er "Intrusive R" uvanlig, fordi alle R-er uttales i disse dialektene uansett.

Har eksamen i fonetikk om noen uker, så dette var en fin liten oppfriskning ;-)

1

amaterasu

Linking R er forresten noe man gjør for å skille mellom to vokallyder. F.eks. for å skille mellom a-ene i slutten av "cA' " og i begynnelsen av "And," som i eksempelet over.

1

BeatPoet

En annen artig taleting er den "Can I Axe you something", den som folk fra Bronx bruker,du veit... Og "Hypodeimics" or "Heirpis"..

http://www.blogging.no/blog.php/satyrkid

1

gdarius

amaterasu skrev: mye smart

- Er klar over dette, men dersom du har ser/hører Paul Teutul sr., vil du oppdage at han konsekvent sier "idears", selv om han bare sier ordet uten kontekst. "One idear, two idears... "

1

amaterasu

Hehe, det er jo bare merkelig :-D

1

gdarius

Har alltid irritert meg over det... Selv når han har en diskusjon med sønnen, som sier "ideas", tviholder han på "ideaaars!"

1

Lignende temaer

Bilde

Humor

Humor

Bilde

Været

Været

Bilde

Tippekonkurranser

Tippekonkurranser

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Quiz

Quiz

Laster...