Backstage

taran_7

OD-Dagen

jeg fikk 300 spenn av mamma til Oprasjon Dagsverk. blir det fylla ikveld elr skal jeg levere penga på mandag?

1
26 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lever penga. Disse som styrer OD er folk du helst ikke skal legge deg ut med. Sånne "Save the world"-folk er dritskumle.

1

Er du dum eller??? Fort deg på polet før det stenger!

1

Er vel en relativt bra sak i år. I fjor derimot, når vi etter planen skulle gi pengene til voldtektsmenn, ble det fylla på svært mange i klassen min ihvertfall.

1
daskedusk Det var desverre slik det ble fremstilt på min skole. Har du en bedre vinkling er du hjertelig velkommen til å forklare for meg.

Altså, ja, mesteparten av pengene gikk til diverse fengsler i Sør-Afrika. Disse pengene ble brukt til å lære de innsatte primære ting som får en til å overleve, uten å måtte skaffe penger ved hjelp av ran, drap og voldtekt.

Ettersom det ble på forhånd bestemt at pengene skulle bli brukt det året for å prøve å redusere volden i Sør-Afrika, er det ikke veldig mange anderledes måter det kan gjøres til. Ja, man kan bruke alle pengene på å leie inn flere politifolk osv til å rave rundt i gatene i Johannesburg, men det blir bare teit. Derfor var den løsningen OD valgte, den beste - til det OD opprinnelig ville prøve å "fikse" det året.

Det viktigste for meg, er uansett at folk forstår at pengene gikk ikke til gjerningsmennene, men til fengslene og utdanningsmetoder som engasjerer seg i fengselsinnsatte. Nå er ikke jeg like engasjert i OD som jeg var før da jeg satt i Distriktskomitéen, så jeg vet ikke hvordan statistikken har forbedret seg. Men jeg kan forsøke å finne det ut, om noen er interessert.

1
daskedusk Pengen gikk altså til forbrytere. En god del bedre selvsagt. Men hadde personlig sett det mer heldig at pengene hadde blitt brukt på barn/ungdom.

daskedusk skrev: Pengen gikk altså til forbrytere. En god del bedre selvsagt. Men hadde personlig sett det mer heldig at pengene hadde blitt brukt på barn/ungdom.

- Ja det siste er jeg enig i. Jeg syns det var flere andre forslag det året som var bedre å ha som OD-prosjekt, men det ble som det ble.

1
daskedusk Da tenker vi kanskje ikke på samme år?

daskedusk skrev: Da tenker vi kanskje ikke på samme år?

Kanskje ikke. Vet at i 2002 hadde de et opplegg med at de skulle hjelpe et land som hadde vært i borgerkrig, hvilket husker jeg ikke.

Sluttet på videregående og begynte ikke igjen før i 2005, og da var det de tvangsprostituerte de skulle hjelpe, og i år var det nepal

1

taran_7 skrev: jeg fikk 300 spenn av mamma til Oprasjon Dagsverk. blir det fylla ikveld elr skal jeg levere penga på mandag? ----------------------

Bruker du opp penger på fyll er det vel bare du som taper på det. Du må vel gi 300 kr. til skolen uansett?

1
MuteWeirdo taran_7 skrev: jeg fikk 300 spenn av mamma til Oprasjon Dagsverk. blir det fylla ikveld elr skal jeg levere penga på mandag? ---------------------- Bruker du opp penger på fyll er...

MuteWeirdo skrev: Bruker du opp penger på fyll er det vel bare du som taper på det. Du må vel gi 300 kr. til skolen uansett? ___________________________________ Nei, enten glemmer de hele saken, elr så sier jeg at jeg har levert pengne til en annen lærer, og i værste fall får jeg en dag fravær på karakterkortet

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Gunleiv Publisert

Fasit 13.8.

DRIV? 1 DRIVIS? 6 DRØV? 1 IVRIG? 5 RØVD? 1 SVIDD? 5 SVIR? 1 SVIRR? 5 SVIS? 1 SVIV? 1 SVIVD? 5 SVIVØRD? 7 SØRV? 1 SØRVIS? 6 VIDD? 1 VIGD? 1 VIGG? 1 VIGØR? 5 VIRR? 1 VISIR? 5 VISS? 1 VRIDD? 5 VRIR? 1 VR...
3
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 8/8

ILLVÆR? 6 INNVI? 5 INNVINN? 7 LINNVÆR? 7 LIVN? 1 LIVNÆR? 6 NIVÅ? 1 NÆRVÆR? 6 RÅVÆR? 5 VILL? 1 VILLVIN? 7 VINN? 1 VIRIL? 5 VIRR? 1 VIRVL? 5 VRIR? 1 VRÆL? 1 VÅRVÆR? 6
3
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 12/8

AGGA? 1 AVGA? 1 AVGASS? 6 AVGAV? 5 DAGA? 1 DYGD? 1 DYGDA? 5 GADD? 1 GAGG? 1 GASS? 1 GASSA? 5 GAVA? 1 GYSA? 1 GYVA? 1 GYVD? 1 HYGD? 1 HYGG? 1 HYGGA? 5 SAGA? 1 SAGD? 1 SVAG? 1 SVAGA? 5 VAGG? 1 VAGGA? 5...
2
0 svar
Ordstjernen christenmoe Publisert

Likk?

Alle som løser kryssord vet at å likke betyr å lee, bevege. Men bokmålsordboka har ikke tatt bryet med å ta med dette ordet.
2
0 svar
Laster...