Backstage

AntNebula

Get up

Vi har alle våre svakheter. Vi har alle svake perioder. Det er helt normalt, og slik skal det også være. Det betyr ikke at vi er svake, dårlige eller verdiløse – med mindre vi selv erklærer oss det. Jeg har selv hatt dårlig selvtillit på enkelte områder, men har med tiden ristet av meg det meste. Jeg har også hatt en ganske lang periode hvor utenforstående sine meninger omtrent stod i sentrum. For what? En vil aldri kunne tilfredsstille alle uansett. Stop trying. Tilfredsstill deg selv.

Folk snakker om frihet. Enkelte er fanget i konspirasjonsteorienes verden, og hevder at vi ikke har fri vilje i det hele tatt. Andre føler frihet ved å kunne velge fra øverste hylle. Men er du egentlig fri om du til alle tider føler at du må gjøre andre tilfreds? Når du føler at du ikke kan ytre dine sanne meninger, fordi det blir sett på som tabu eller overhodet ikke er politisk korrekt?

Glem aldri at du til syvende og sist er alene. Å ikke føle seg komfortabel med seg selv, vil føre til et dystert blikk på livet, og redusert livskvalitet. Jeg har venner som omtrent ikke vet hva det vil si å ha selvtillit. Det finnes ingen grunn til at de ikke skulle ha det, men de klarer av en eller annen grunn ikke å se sin egen verdi.

Det som slår meg, er hvorfor de tillater seg selv å være fanget i den onde sirkelen som drar dem ned. Alle vet jo at de heller burde gjøre ting som er konstruktive fremfor det som på sikt er destruktivt. Gjør deg selv en tjeneste og velg riktig neste gang. For din egen del.

3
48 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg har ingen svakheter.

(In before noen sier at det at jeg ikke ser mine svakheter er min svakhet)

1

Det er et viktig tema.

Hadde spesielt ei venninne i tankene her, men det gjelder de fleste. Hun ble dumpet tidligere i dag. Hun er verdens snilleste sjel, ønsker alle vel, tar fremmede inn i varmen, og blir gjengjeldt med utskjelling, backstabbing og grov mobbing. Det er nesten ikke til å tro at folk kan være så freidige og slu, men hun tiltrekker seg slike. Hun har vanvittig dårlig selvbilde, og det klarer enkelte idioter å utnytte.

2

og hevder at vi ikke har fri vilje i det hele tatt

Vi har jo ikke fri vilje. Alle valg vi gjør er årsaksbetinget, og et resultat av arv og miljø. Ellers er jeg enig i mye av det du skriver.

1
WhiteMagic Er hun det vi overfladiske kaller tiltrekkendes?

Ja, hun er veldig pen. Exotic utseende, men kanskje litt for formfager for den moderanes mand. Det er velplassert, dog, så det gjør liksom ikke noe. Smaken er jo som baken. Dessverre har så å si alle hun har vært sammen med kommentert vekta. "Venninner" også. Hvem i helvete gjør slik mot folk som helt innlysende har store problemer med selvtilliten?! Det knuser dem jo.

1
AntNebula [sitat…] Det kommer an på hvordan du ser på det. Uansett vil du aldri komme nærmere fri vilje enn når du setter deg selv som førsteprioritet i ditt eget liv.

Alle handlinger man gjør er egoistiske. Det er bare det at andre bryr seg lite om andres meninger, og andre bryr seg lite om hva andre mener.

Hvis man velger å ikke gjøre en ting, fordi man er redd for hva folk tenker, så er jo det fortsatt en egoistisk handling. En handling som man tror hjelper på ens ansikt utad.

1
Spilloppmaker Alle handlinger man gjør er egoistiske. Det er bare det at andre bryr seg lite om andres meninger, og andre bryr seg lite om hva andre mener. Hvis man velger å ikke gjøre en ting,...

Riktig. Jo, folk bryr seg om hva andre mener. Dvs., ikke hva deres politiske ståsted o.l. er, men hvordan andre oppfatter en.

Saken er den, at de vi strever så voldsomt for å imponere, sjelden er noe bedre selv. Mannen i gata har shit på sin egen kappe. Det foregår mye rart innenfor hjemmets fire vegger. Så en skal ikke bry seg stort om hva andre tenker om hva vi selv foretar oss.

1
AntNebula Vi er alle egoister, men det er viktig å forstå altruisme også, for å fungere som et samfunn. Vi er da såpass siviliserte etter hvert.

Jeg ser dette med genetiske briller. Egoisme hjelper åpenbart ens egne gener, men altruisme kan ha en tilsvarende funksjon. Andre individer kan ha kopier av genene som man selv bærer på, noe som nærmest er 100% sikkert i små populasjoner. Altruisme som strategi har satt sine fotspor i mennesket sine gener som er relatert til nervesystemet(fra tiden da våre forfedre levde i små grupper).

Altruisme er helt klart undervurdert.

1
Spilloppmaker Det finnes ingen "ekte" altruisme i naturen. Når bier velger å gjøre selvmordsaksjon mot trusler, så er jo det for å videreføre genene og avkommet som er i bikuben. Derfor en egois...

Når bier velger å gjøre selvmordsaksjon mot trusler, så er jo det for å videreføre genene og avkommet som er i bikuben. Derfor en egoistisk handling.

For selve genet er det "egoistisk", men genene har tross alt ikke bevissthet. Derfor mener jeg at altruisme som bevissthetstilstand absolutt kan være en levedyktig strategi.

1
Spilloppmaker Så da mener du at kun mennesker har altruisme? Siden du snakker om at man må ha bevissthet for å kunne utøve altruisme?

Hvis du definerer altruisme som en oppofrelse for andre kroppers overlevelse, så er bevissthetsaspektet åpenbart ikke relevant. Jeg forbinder altruisme med handlinger som er inspirerte av ren medlidenhet. Somme påstår at handlinger som tilsynelatende blir gjort av medlidenhet egentlig blir gjort av et ønske om å fjerne eget ubehag.

1
St14al3x Hvis du definerer altruisme som en oppofrelse for andre kroppers overlevelse, så er bevissthetsaspektet åpenbart ikke relevant. Jeg forbinder altruisme med handlinger som er inspir...

Somme påstår at handlinger som blir tilsynelatende blir gjort av medlidenhet egentlig blir gjort av et ønske om å fjerne eget ubehag.

Det blir nok gjort for å fjerne eget ubehag, i tillegg til at samfunn med slike empatigener har større sjanse for å overleve. Det er dette som skiller oss fra dyrene, vi bygger veier som alle kan bruke.

I naturen finnes det ikke veier, fordi da har noen individer måtte ha brukt energi og ressurser på en vei som nesten alle dyrene hadde tjent på å bruke.

1
St14al3x [sitat…] For selve genet er det "egoistisk", men genene har tross alt ikke bevissthet. Derfor mener jeg at altruisme som bevissthetstilstand absolutt kan være en levedyktig strateg...

Samt at man ved å si at alle er egoister mener at alle mennesker er perfekte modeller av "egoistiske vesener". Mest sannsynligvis er det en skala hvor noen mennesker ja er egoistiske til beinet, mens andre inneholder "feilen" av å være mindre egoistiske/altruistiske.

Og i menneskelige samfunn tillattes begge deler å overleve (til tross for naturlig seleksjon).

1

Lignende innlegg

Ordstjernen Cecilie82 Publisert

Fasit 25/5

ABAYA ALBA ALIBI ALIBIA BABL BABLA BABY BABYOLJA BALA BALJA BALL BALLA BIAL BIALA BILA BILABIAL BLYA BOBIL BOBL BOBLA BOLA BOLL BOLLA BYLL JABB JABBA JIBB JIBBA JOBB JOBBA LABB LABBA LABIAL LABIL LOBB...
4
0 svar
Ordstjernen ninamartine Siste svar

Løsning 23/5

BEBYGG? 6 BEBYGGE? 7 BEGYNN? 6 BEGYNNE? 7 BYEN? 1 BYENE? 5 BYGE? 1 BYGEN? 5 BYGENE? 6 BYGG? 1 BYGGE? 5 BYGGEN? 6 BYGGENE? 7 GNYENE? 6 GYNG? 1 GYNGE? 5 GYNGEN? 6 GYNGENE? 7 GYVE? 1 GYVENE? 6 HYENE? 5 H...
3
3 svar
Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 27/5

BIKINI? 6 BIKK? 1 BUKK? 1 BUNK? 1 DIKK? 1 DUKK? 1 DUNK? 1 INNKIK? 6 INNKIKK? 7 KIBB? 1 KICK? 1 KIKK? 1 KIKN? 1 KININ? 5 KINK? 1 KINN? 1 KNUBB? 5 KUBB? 1 KUBIKK? 6 KUDU? 1 KUKK? 1 NIKK? 1 UNIK? 1
2
0 svar
Ordstjernen Øivind_ Siste svar

Fasit 26/5

DEKK? 1 DEKKE? 5 DEKKEDE? 7 DEKKES? 6 DESK? 1 DESS? 1 ESKEDE? 6 EVEDE? 5 FEDD? 1 KVED? 1 KVEDE? 5 KVEDES? 6 KVEEDE? 6 KVEKKEDE? 8 KVESSEDE? 8 KVÆVD? 5 KVÆVDE? 6 SEED? 1 SEEDE? 5 SEEDEDE? 7 SEEDES? 6 S...
1
2 svar
Ordstjernen Øivind_ Siste svar

Fasit 21/5

AISS? 1 BAHAI? 5 BAISS? 5 BAISSA? 6 BASIS? 5 CHASSIS? 7 CHASSISA? 8 CHIC? 1 CHIHUAHUA? 9 CISS? 1 HISS? 1 HISSA? 5 HUIA? 1 HUSHAI? 6 IBIS? 1 ISHUS? 5 ISHUSA? 6 SAHIB? 5 SISU? 1 SUSHI? 5
1
1 svar
Ordstjernen jakee Publisert

Løsning 25/5.

BABLA? BIALA? BIAL? BILABIAL? LABIAL? ABAYA? ALBA? ALIBI? ALIBIA? BABL? BABY? BABYOLJA? BALA? BALJA? BALL? BALLA? BILA? BLYA? BOBIL? BOBL? BOBLA? BOLA? BOLL? BOLLA? BYLL? JABB? JABBA? JIBB? JIBBA? JOB...
1
0 svar
Laster...