Backstage

-Shabelle

Flyskrekk

Jepp, har et problem. Flyr ganske ofte, men etter en ganske ekkel landing på Vigra under stormen "Hilde" holdt jeg på å krepere under returreisen til Værnes. Landingen på Vigra var så ekkel at kvinnene ombord hylte etter gud og ropte høyt "dette skjer ikke" mens de var på gråten. De tøffe mannfolka i dress og med stressless koffert ble plutselig usedvanlig stille mens vesker, bøker og alt annet løst fløy opp i lufta (tror nok flyet falt en meter). For dere som har lest om landingen til landslaget i Molde var dette altså samme dag, og vi "vanlige" passasjerer hadde den samme opplevelsen. Fikk vi briefing med kapteinen? Nei... Forskjell på folk altså.

Uansett, dette satt et støkk i meg. Jeg vet jo selvsagt at det ikke er farlig å fly, men med denne opplevelsen i minne kjenner jeg at jeg nesten må svime av bare ved å tanken på å fly igjen.

Noen som har råd mot flyskrekk?

2
92 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har det jeg også, er helt stiv i flyet. Noen sier at valium er det beste, har ikke prøvet det. Jeg bruker Jägermeister.

3

Jeg er selv veldig glad i å fly, liker utsikten :).

Det jeg tror du må å gjøre er å bare tenke over hvor spesielt det er å være så høyt oppe. Tenk på det som noe positivt og si til deg selv: "Livet varer ikke så lenge, hvorfor ikke ta sjangsen?"

Eventuelt kan du slappe av med musikk, se på film eller sove imens du er på flyet, da er du på en måte skjermet mot det som skjer rundt deg.

Håper disse rådene ga deg noe i hvert fall :)

2

Det er bare å ta seg sammen. Etter noen ganger med suksessfulle flyturer, er du back to normal igjen.

1
Tommaso Jeg er selv veldig glad i å fly, liker utsikten :). Det jeg tror du må å gjøre er å bare tenke over hvor spesielt det er å være så høyt oppe. Tenk på det som noe positivt og si til...

Eventuelt kan du slappe av med musikk, se på film eller sove imens du er på flyet, da er du på en måte skjermet mot det som skjer rundt deg.

Ja, takk for gode råd :)

Problemet er take off og landing egentlig.. Da kan man jo ikke gjøre det..

Men når man har flyskrekk.. Er det best å sitte i midtgang da?

1
Safari123 Er det dette du sitter å drikker på? Drikker man nok av dette før man skal fly, så husker man ikke flyturen.

Er det dette du sitter å drikker på?

På slankern! Så mange dråpene blir det ikke. Ingen pils, Cola eller annen "sukkerlake."

Supte ca 2 dl Jeger gjennom hele helgen! Mye vann, kaffe m melk og en gang i uken et stort glass Lerums solbærsirup med vann. Jo, en deilig og søt "sukkerlake!"

10 kilo lettere. Så dette går rette veien. Vurderer nytt langrennsutstyr for et par turrenn på ettervinteren! Vet ikke om det er helt nødvendig med det aller nyeste og dyreste racingutstyret. Ikke sikkert at jeg får gå så mange Worldcup-renn!

1
ynnory [sitat…] På slankern! Så mange dråpene blir det ikke. Ingen pils, Cola eller annen "sukkerlake." Supte ca 2 dl Jeger gjennom hele helgen! Mye vann, kaffe m melk og en gang i uken e...

Vurderer nytt langrennsutstyr for et par turrenn på ettervinteren! Vet ikke om det er helt nødvendig med det aller nyeste og dyreste racingutstyret. Ikke sikkert at jeg får gå så mange Worldcup-renn!

Har du smakt Gamle Skidamer?

1

Noen som har råd mot flyskrekk?

Hvorfor skulle det være farlig at flyet ristet, eller "falt en meter", som du sier det gjorde? Er du klar over hvor mye et fly tåler?

Visste du at vingene på en 747 ("Jumbo Jet") kan bende åtte meter - hver vei (!) - før de knekker?

2
ElvishPresley [sitat…] Har du smakt Gamle Skidamer?

smakt Gamle Skidamer?

Nu er ikke pinnsvinet helt med på notene! Berit Mørdre Lammedal? Anette Bøe?

Eller gamle og gode "Skibladner?"

Sistnevnte kan avgjort anbefales!

Gamle skidamer og hvordan disse smaker vet jeg mindre om!

For øvrig mottatt elegant postkort fra Charlotte Kalla! Min favoritt når vi forlater steinrøysa! Hvilken gave til alle langrennsinteresserte menn (og kvinner?)

1

hylte etter gud og ropte høyt "dette skjer ikke" mens de var på gråten

jasså, så det er flyskrekk dette altså

3

Lignende innlegg

Ordstjernen Øivind_ Publisert

Fasit 8/8

ILLVÆR? 6 INNVI? 5 INNVINN? 7 LINNVÆR? 7 LIVN? 1 LIVNÆR? 6 NIVÅ? 1 NÆRVÆR? 6 RÅVÆR? 5 VILL? 1 VILLVIN? 7 VINN? 1 VIRIL? 5 VIRR? 1 VIRVL? 5 VRIR? 1 VRÆL? 1 VÅRVÆR? 6
3
0 svar
Ordstjernen christenmoe Publisert

Likk?

Alle som løser kryssord vet at å likke betyr å lee, bevege. Men bokmålsordboka har ikke tatt bryet med å ta med dette ordet.
2
0 svar
Laster...