Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Barn som kaller (biologiske) foreldre ved fornavn

Hvor vanlig er dette egentlig?

Synes det skurrer fælt i ørene hver gang jeg møter på noen som gjør dette. Noen av dem gjør det fordi de har et distansiert forhold til sine foreldre, men har møtt på folk som gjør det uansett. Hadde jeg vært far, tror jeg jeg hadde følt meg nærmere mine barn hadde de kalt meg "pappa" enn om de hadde brukt mitt fornavn.

1
25 svar

25 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

notlob

"Mor" og "far" må da være bortimot helt borte, selv på østlandet. Det var vel mer slikt som man hørte på 50-, 60-, 70- og til dels 80-tallet. Det skjærer i hvert fall i mine ører - ikke fordi at det er galt, men at det høres temmelig gammeldags ut. Ser at nynorsk-oversetteren av "Skjærgårdsdoktoren" også bruker "mor" og "far". Er det veldig vanlig nynorsk, eller har jeg gått glipp av noe?

1

Monzoon

Silentbob skrev: Hvor vanlig er dette egentlig?

Synes det skurrer fælt i ørene hver gang jeg møter på noen som gjør dette. Noen av dem gjør det fordi de har et distansiert forhold til sine foreldre, men har møtt på folk som gjør det uansett. Hadde jeg vært far, tror jeg jeg hadde følt meg nærmere mine barn hadde de kalt meg "pappa" enn om de hadde brukt mitt fornavn. ------------------ Helt enig. Jeg er snart 33 og sier fremdeles mamma og pappa og syns det er helt naturlig. Samme også i forhold til onkel og tante. Som foreksempel stesøsteren til min kone har tre barn. Min kone og stesøsteren har bodd sammen og i ganske stor grad vokst opp sammen slik at de omtaler hverandre som søstre. Til og begynne med tiltalte sønnen hennes meg med fornavnet mitt. Men jeg må si jeg ble ganske så rørt når han begynte å tiltale meg som onkel.

Espen

1

VivaLV

Mye artig man kan diskutere på VG. Husker egentlig ikke helt hva jeg kaller de. Trur ikke jeg så ofte sier mamma/pappa lenger (36 år gammel mann). Hvis meg må bruke navn trur jeg faktisk at jeg sier både fornavn og etternavn på en litt sånn morsom måte. Grunnen er at jeg trur jeg synes det er litt merkelig og si det ordentlige navnet og da må jeg på en måte også få med etternavn og si det litt morsomt for og på en måte klare og si det.

1

Noob_Saibot

Jeg slo helt plutselig over fra å si "mamma" til å kalle henne ved navn. Vet ikke hvorfor. Er spent på om jeg kommer til å kalle faren min ved navn eller om jeg fortsatt sier "pappa" når jeg møter ham igjen.

1

millemaya

Silentbob skrev: Hvor vanlig er dette egentlig?

Synes det skurrer fælt i ørene hver gang jeg møter på noen som gjør dette. Noen av dem gjør det fordi de har et distansiert forhold til sine foreldre, men har møtt på folk som gjør det uansett. Hadde jeg vært far, tror jeg jeg hadde følt meg nærmere mine barn hadde de kalt meg "pappa" enn om de hadde brukt mitt fornavn. --------------------------------- Aner ikke hvor vanlig det er, men niesa mi har alltid gjort det (hun er nå 15). Hun har ingen andre søsken og foreldrene kaller også hverandre ved fornavn. Feks, hvis hun spør hvor er skoen min. Så svarer mor/ "kari" det må du spørre "ola" (dvs far) om. Kusinene og fetterene hennes kaller de heller ikke for tante og onkel, der går det også i fornavn. Tror bare hun ikke har noe forhold til ordene mamma og pappa.

1

WildChild

Er helt vanlig. De fleste barn gjør dette på et eller annet stadie i livet.. Gjerne i 4-5 års alder.

1

arsenalpaatopp

Gjorde det fra 7-8 års alderen jeg(har ikke slutta).. Alle kalte moren og faren sin for mamma og pappa o.l. Vet ikke hvorfor jeg starta..

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Likestilling

Likestilling

Bilde

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Laster...