Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mor fengslet for å nekte far samvær m felles barn!

I Danmark er en mor fengslet for å nekte faren til hennes barn samvær og for å holde barnet skjult.

Når vil vi i Norge gå kraftigere til verks mot foreldre som nekter den andre forelder tilgang på felles barn?

Myndighetene må jo først og fremmest gå i seg selv for å endre på normgivende strukturelle føringer som legger forholdene så alt, alt, alt for godt til rette for at den ene forelder (som regel mor) skal legge hindringer mellom barnet og den andre forelderen (som regel far)!

1
35 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Mamma88

Det er vanlig rutine å møte på familiekontoret etter brudd der det er barn i bildet. Der blir det satt opp samværsavtale som skal fungere for alle. Selvfølgelig er det sjelden det blir fulgt, i allefall hos de partene som skilles som uvenner. Synd at folk har så lite respekt for hverandre og ikke minst sine barn, men det er nå sånn at følelser kan ødelegge mye. Jeg mener at man som foreldre skal hjelpe hverandre, ikke motarbeide. Så sliter den ene med følelser etter ett brudd så kan vel den andre parten være litt tålmodig. Men regner med at dette tilfelle TS kom med ikke bare var ett helt "vanlig" dilemma. Viss man virkelig mener at den andre parten ikke burde ha noe ansvar så burde de ta saken til barnevernet og be dem om hjelp. De som er narkomane, psykisk syke, kan også ha samvær (med tilsyn)

Men jeg mener det er feil at hovedansvaret automatisk faller på mor, selv om hun føder barnet er det vel ikke dermed sagt at hun er den som er best egnet til den daglige omsorgen?

3

forelderlikeverd

Moren var beviselig psykisk ute av balanse men ville nekte faren til felles barn samvær med begrunnelse i i at faren var psykotisk!

Har vi ikke hørt den før?

Når skal Norge gjennom nye ordninger gjøre det vanskeligere for mødre å nekte fedre samvær med felles barn?

Når skal Norge innføre likeverdig forelderskap?

3

Ruler_5

Jeg er enig at det er ikke riktig av mor/far skal nekte dem å ha samvær med barnet/barna, men jeg syns at det er å gå vel litt langt å fengsle den som har hovedansvaret for barnet/barna.

Det er ikke bare mødrene som nekter samvær, det finnes også fedre som nekter.

Noen ganger så må det nektes samvær pga vold, missbruk (narkotika), sex mot barnet/barna eller misshandling osv...... Hvis den som gjør det må gjennom terapi og etter hvert kan de få ha kontakt, men da med spesalister til stede. Hvis ikke det hjelper så burde dem ikke ha noen kontakt.

2

forelderlikeverd

Jeg er enig at det er ikke riktig av mor/far skal nekte dem å ha samvær med barnet/barna, men jeg syns at det er å gå vel litt langt å fengsle den som har hovedansvaret for barnet/barna.

Jeg synes at det er på tide å signalisere med all mulig tydelighet at samfunnet ikke vil akseptere overgrep på barn! Fengselsstraff for å holde barna skjult fra barnets andre forelder, er en mild straff sett i forhold til hvilke skader barnet og den andre forelderen kan påføres ved ufrivillig å bli holdt adskilt fra hverandre på ubestemt tid! Fengselsstraff er på mange måter å tale samme språk som overgrepsforelderen anvender! Frihetsberøvelse som straff for frihetsberøvelse er virkelig rettferdighet i praksis!

2

snowdawg

straffelovens paragraf 216

§ 216. Med fengsel inntil 3 år straffes den som bevirker eller medvirker til at en umyndig ulovlig unndras eller holdes unndratt fra sine foreldres eller andre vedkommendes omsorg.

Hvordan funker denne loven når det er snakk om sine egne barn?

Hva skjer hvis man anmelder at en forelder nekter å gi fra ...seg barnet til den andre? Går det under samme loven som kidnapping av egne barn?

min tolkning av denne loven er at hvis man ikke tillater barnet samvær med den andre som har foreldreansvar, når det er dennes tur til å ha samvær, så er det straffbart uansett hvem det er. Det er jo akkurat det samme det dreier seg om, så hvorfor forskjellsbehandle?

1

forelderlikeverd

Hvordan funker denne loven når det er snakk om sine egne barn?

Gjelder tilsynelatende ikke når det er far som stenges ute og det er mor som, med statens hjelp, står bak!

2

Oppsynsmann

Vi fedre krever bare at vi skal få de samme rettigheter som mødre har ved samlivsbrudd. Det må vel være greit at likestillingen virker den veien også ?? Det fungerer dessverre ikke slik i virkeligheten, mange eksempel på det. Det virker ikke som det er så viktig for "rødstrømpene" at vi fedre skal ha likestilling etter samlivsbrudd.....Selv om de higer veldig etter likestilling på alle "bauer og kanter" for seg selv...

1

forelderlikeverd

Vi fedre krever bare at vi skal få de samme rettigheter som mødre har ved samlivsbrudd

Eller i det minste at barnas tilknytning til far skal bli like godt ivaretatt, beskyttet og lagt til rette for, som tilfellet er med barnets forehold til mor.

Likeledes bør ikke oppløsning av familien og ødeleggelse av barnas forhold til den andre forelderen belønnes, oppmuntres eller på annen måte legges til rette for, slik tilfellet har vært så alt for lenge.

1

PhilLeotardo

Nå må dere roe ned intelligensen i denne tråden.

1

Ruler_5

Hva mener du?

Jeg skriver bare det jeg mener, ferdig med det.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Likestilling

Likestilling

Bilde

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Laster...