Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mor fengslet for å nekte far samvær m felles barn!

I Danmark er en mor fengslet for å nekte faren til hennes barn samvær og for å holde barnet skjult.

Når vil vi i Norge gå kraftigere til verks mot foreldre som nekter den andre forelder tilgang på felles barn?

Myndighetene må jo først og fremmest gå i seg selv for å endre på normgivende strukturelle føringer som legger forholdene så alt, alt, alt for godt til rette for at den ene forelder (som regel mor) skal legge hindringer mellom barnet og den andre forelderen (som regel far)!

1
35 kommentarer

forelderlikeverd

Jeg er enig at det er ikke riktig av mor/far skal nekte dem å ha samvær med barnet/barna, men jeg syns at det er å gå vel litt langt å fengsle den som har hovedansvaret for barnet/barna.

Jeg synes at det er på tide å signalisere med all mulig tydelighet at samfunnet ikke vil akseptere overgrep på barn! Fengselsstraff for å holde barna skjult fra barnets andre forelder, er en mild straff sett i forhold til hvilke skader barnet og den andre forelderen kan påføres ved ufrivillig å bli holdt adskilt fra hverandre på ubestemt tid! Fengselsstraff er på mange måter å tale samme språk som overgrepsforelderen anvender! Frihetsberøvelse som straff for frihetsberøvelse er virkelig rettferdighet i praksis!

2

Little_Raccoon

Frihetsberøvelse som straff for frihetsberøvelse er virkelig rettferdighet i praksis!

Jeg gjetter på at du er for dødsstraff også..? :p

Kjære deg, "forelderlikeverd", jeg skjønner at dette med å være forelder er en sak du brenner for mer enn noe annet, og det er bra, ikke misforstå meg der, men et par ting burde du roe ned på. For eksempel dette med hvor håpløse jenter som tar abort eller får barn i 30-40-årene er (deres kropp, deres valg) og at du tydeligvis mener fengselsstraff for at barnet nektes å treffe begge foreldrene er MILDT. Jeg mener, hvis forelderen som nektes å treffe barnet går til politiet, har han/hun truffet barnet igjen i løpet av et par dager, så det kan ikke påføres så grusomt mye skade på barnet om det er borte fra far/mor i tre-fire dager. Hvis ikke forelderen tar kontakt med politiet eller prøver å få se barnet sitt igjen så er det kanskje like greit at det blir sånn, for det virker jo da som han/hun ikke bryr seg. Det påføres nok mye mer skade på de barna som ikke burde treffe en av foreldrene pga mishandling, men som er der bare fordi loven sier de SKAL være der.

Og et lite tips... Ikke så fanatisk! Jeg mener, du kan ikke gjøre livet til barn 100% perfekt. Du kan beskytte mot de største farene, i så stor grad det er mulig (og det er igjen bra) men pass på at du ikke blir helt "alle små barn skal settes i en boble". For å være helt ærlig, barn som vokser opp helt uten en eneste plage eller bekymring i verden blir umodne drittsekker som voksne (beklager overdrivelsen, men de blir hvertfall temmelig bortskjemte). Beskytt barn, men ikke nekt de innsikt til hvordan livet faktisk er, for da går de på en alt for stor smell når det er på tide å begi seg ut i verden.

2

Ruler_5

Så du syns at man skal fengsle alle som nekter den andre part å ha kontakt med barna sine......?!? Sorry, det er det dummeste jeg har hørt på lenge......

1

forelderlikeverd

Det forteller vel først og fremmest noe om deg selv.

2

nattogdag2

Hvorfor er det dumt? Det er både barnemishandling og kriminalitiet. For at en av foreldrene bør være ute av bilde, må det ligge tungtveiende grunner, som omsorgsskvikt, mishandling eller feks narkotika.

2

helsigen

ruler_5 skriver til deg:

Noen ganger så må det nektes samvær pga vold, missbruk (narkotika), sex mot barnet/barna eller misshandling osv...... Hvis den som gjør det må gjennom terapi og etter hvert kan de få ha kontakt, men da med spesalister til stede. Hvis ikke det hjelper så burde dem ikke ha noen kontakt.

Mener du at dette ikke er grunn nok til å holde barn borte fra sine foreldre?

1

forelderlikeverd

Mener du at dette ikke er grunn nok til å holde barn borte fra sine foreldre?

Nå blir det vel å snu den aktuelle saken helt på hodet, gjør det ikke?

Her var det altså den beviselig syke moren som ville nekte den angivelig mentalt friske faren å ha kontakt og samvær med felles barn! Faren var av myndighetene gitt retten til samvær og moren hadde gjemt barnet bort sammen med barnets mormor for å hindre at noe kontakt skulle etableres overhodet!

Det er på høye tid at mødres immunitet blir innskrenket således at barnas kontakt med far blir bedre ivaretatt og lagt til rette for! Selvjustis er ikke nødvendigvis i barnets interesse!

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Likestilling

Likestilling

Bilde

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Laster...