Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mor fengslet for å nekte far samvær m felles barn!

I Danmark er en mor fengslet for å nekte faren til hennes barn samvær og for å holde barnet skjult.

Når vil vi i Norge gå kraftigere til verks mot foreldre som nekter den andre forelder tilgang på felles barn?

Myndighetene må jo først og fremmest gå i seg selv for å endre på normgivende strukturelle føringer som legger forholdene så alt, alt, alt for godt til rette for at den ene forelder (som regel mor) skal legge hindringer mellom barnet og den andre forelderen (som regel far)!

1
35 svar

helsigen

ruler_5 skriver til deg:

Noen ganger så må det nektes samvær pga vold, missbruk (narkotika), sex mot barnet/barna eller misshandling osv...... Hvis den som gjør det må gjennom terapi og etter hvert kan de få ha kontakt, men da med spesalister til stede. Hvis ikke det hjelper så burde dem ikke ha noen kontakt.

Mener du at dette ikke er grunn nok til å holde barn borte fra sine foreldre?

1

forelderlikeverd

Mener du at dette ikke er grunn nok til å holde barn borte fra sine foreldre?

Nå blir det vel å snu den aktuelle saken helt på hodet, gjør det ikke?

Her var det altså den beviselig syke moren som ville nekte den angivelig mentalt friske faren å ha kontakt og samvær med felles barn! Faren var av myndighetene gitt retten til samvær og moren hadde gjemt barnet bort sammen med barnets mormor for å hindre at noe kontakt skulle etableres overhodet!

Det er på høye tid at mødres immunitet blir innskrenket således at barnas kontakt med far blir bedre ivaretatt og lagt til rette for! Selvjustis er ikke nødvendigvis i barnets interesse!

1

Little_Raccoon

Her var det altså den beviselig syke moren som ville nekte den angivelig mentalt friske faren å ha kontakt og samvær med felles barn

Og sånn helt til slutt, jeg kan komme med utrolig mange saker hvor den ustabile forelderen har overbevist om at han/hun er den "mentalt friske", dette kalles psykopat. Eller i det minste tendenser til det. Og den andre forelderen har virket syk fordi han/hun ble så opprørt over å ikke få passe på barnet sitt lenger, osv osv. Du skal ikke undervurdere hvordan syke mennesker er i stand til å overbevise friske om at de er fullt egnet til det ene og det andre. Kanskje moren i denne saken fikk panikk over dette? Jeg vet selv om flere som sliter med den dag i dag at de ble satt hos feil forelder. Dessuten må jo pressen si at en av de er helt syke, ellers er det jo ingen som leser artikkelen!

2

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Likestilling

Likestilling

Bilde

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Laster...