Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Mor fengslet for å nekte far samvær m felles barn!

I Danmark er en mor fengslet for å nekte faren til hennes barn samvær og for å holde barnet skjult.

Når vil vi i Norge gå kraftigere til verks mot foreldre som nekter den andre forelder tilgang på felles barn?

Myndighetene må jo først og fremmest gå i seg selv for å endre på normgivende strukturelle føringer som legger forholdene så alt, alt, alt for godt til rette for at den ene forelder (som regel mor) skal legge hindringer mellom barnet og den andre forelderen (som regel far)!

1
35 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Mamma88

Det er vanlig rutine å møte på familiekontoret etter brudd der det er barn i bildet. Der blir det satt opp samværsavtale som skal fungere for alle. Selvfølgelig er det sjelden det blir fulgt, i allefall hos de partene som skilles som uvenner. Synd at folk har så lite respekt for hverandre og ikke minst sine barn, men det er nå sånn at følelser kan ødelegge mye. Jeg mener at man som foreldre skal hjelpe hverandre, ikke motarbeide. Så sliter den ene med følelser etter ett brudd så kan vel den andre parten være litt tålmodig. Men regner med at dette tilfelle TS kom med ikke bare var ett helt "vanlig" dilemma. Viss man virkelig mener at den andre parten ikke burde ha noe ansvar så burde de ta saken til barnevernet og be dem om hjelp. De som er narkomane, psykisk syke, kan også ha samvær (med tilsyn)

Men jeg mener det er feil at hovedansvaret automatisk faller på mor, selv om hun føder barnet er det vel ikke dermed sagt at hun er den som er best egnet til den daglige omsorgen?

3

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Likestilling

Likestilling

Bilde

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Laster...