Barn og Foreldre

eurepides

Er det tanker man bør forhindre barn fra å ha?

Er det noe et barn bør få beskjed om ikke er lov å tenke på/ikke burde tenke på?

Hvis et barn for eksempel sier "jeg tenker på at jeg dreper noen", burde man si til barnet "nei sånt må du ikke tenke på/det har du ikke lov til å tenke på"?

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nei, både barn og voksne må få tenke hva de vil. Ikke forsvinner tankene av at de blir nektet å tenke på noe heller, tvert imot.

Jeg har drept mange mennesker i tankene. Og det er faktisk helt normalt. Men det er jo somoftest et tegn på at man er i en indre eller ytre konflikt, som kan være greit å få rydda opp i for sin egen del.

Jeg ville heller lagt til rette for at barnet fikk snakke mer om det. Hørt litt hva som lå til grunn for dette. Det bør kunne være rom for destruktive tanker også, ikke bare gladmeldinger.

1

Er det noe et barn bør få beskjed om ikke er lov å tenke på/ikke burde tenke på?

Nei. Egentlig bare generelt enig med personen over meg. Det er umulig å "kjøre en Nord-Korea" på folks tanker. Lurer de på noe skal de kunne snakke med foreldrene sine om det, ikke bli fortalt at ditt og datt er tabu eller uakseptabelt å fundere på.

1

Er det noe et barn bør få beskjed om ikke er lov å tenke på/ikke burde tenke på?

Hvis det er slik at du må spørre, kan du nok anta at barnet er minst like kompetent som deg til å avgjøre hvilke tanker som skal være tillatt. Men generelt vil jeg si at man helst bør forsøke å avstå fra å tenke på noe som er ekkelt, rart, feil eller liknende. Det er viktig å kun tenke på hyggelige ting. Det kan f.eks. være god mat, sol, bading osv.

1
TonyDiMera [sitat…] Hvis det er slik at du må spørre, kan du nok anta at barnet er minst like kompetent som deg til å avgjøre hvilke tanker som skal være tillatt. Men generelt vil jeg si at m...

Hvis det er slik at du må spørre, kan du nok anta at barnet er minst like kompetent som deg til å avgjøre hvilke tanker som skal være tillatt.

Så du mener at hvis en forelder først er usikker på noe er det like greit å la barnet selv gjøre som det vil!?

Er logikken din: "alt man ikke lurer på vet man"?

Takk for tipsene!

1
eurepides Sant. Men en tanke som slo meg: vi styrer på mange måter hva et barn kan tenke på ved å la barna se/ikke se filmer, lese, spille osv.

Det er vel to forskjellige ting. Det barnet aldri har sett, vil heller ikke påvirke barnet (jfr TV og spill).

Destruktive tanker derimot, kan blir korrigert ved at foreldre "retter opp" i misforståelse, eller at barnet får formidlet det som ligger og murrer.

Et annet aspekt er jo at barnet kanskje har god grunn til å ønske vedkommende eliminert fra jordens overflate. Kjipt hvis foreldre har "tiet i hjel" tegn på at barn har blitt mobbet, misbrukt eller mishandlet.

1
Lezah Jo, men det blir ikke sammenlignbart. Og du kan banne på at dersom du nekter ungen din å høre på f. eks black metal, så kommer han/hun til å bli hellbent på å lytte til det på. Og...

Og i lengden kan man ikke kontrollere hva slags inntrykk ens barn søker.

Det er derfor mine barn fikk Liverpool-trøye i størrelse 80. Før onkel, faddere og alskens annen slekt finner det for godt å kjøpe andre farligheter som kan påvirke de sarte sinnene i feil retning.

1

En litt rar tilnærming synes jeg. Dersom et barn gir uttrykk for å ha slike tanker, så er det vanskelig å nekte barnet dette. I stedet må man jo prate med barnet om hvorfor det er slik.

1

Lignende innlegg

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar
Hus, Hage og Oppussing Wigarth Siste svar

Elektrohjelp

Hei! noen med litt elektro-kunnskap her? Har en gammel el motor fra 60 tallet (3 fas) med fire ledninger. grønn - rød - svart - brun. Hvem ledning er egentlig hva? Noen som vet?
2
2 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

Bråthen er simpelthen uavsettelig, det må skiforbundet forstå. De er nødt til å nøye seg med en advarsel, noe sånt, dette er en tapt sak for dem. Bråthen kan vel også roe seg litt. Det må komme til et...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

De som vil sparke Bråthen, kan alle skiftes ut, uten at noe av større verdi for norsk hoppsport går tapt. Bråthen derimot (og Støckl), er enestående ressurser for hopplandslaget. At Bråthen kanskje h...
1
0 svar
Psykologi JOlsen Siste svar

Depresjon som aldri tar slutt.

Jeg har vært mer eller mindre deprimert siden 70 tallet Jeg har vært deprimert siden tidlig på og er det fremdeles, mer eller mindre. Går på antideppresiva men det tar ikke alt. En ødelagt barndom har...
1
3 svar
Laster...