Barn og Foreldre

montyfus

Hvem er egentlig barnehagene for ?

Dette er et betimelig spm. å stille, er det ikke først og fremst for at "foreldrene" skal kjøre egotrippen sin med å ivareta egen karriere ? Barnehagene er vel ingen fordel for ungene, og det vikarierende motivet SVhalvorsen forfektet med full barnehagedekning var for å få muslimske barn ut av gettoene. Og det feilaktige argumentet om at mødrene deres skulle ut av hjemmene og inn i arbeidslivet. Det siste har ihvertfall uteblittt.

1
79 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

For alle?

avlastning for fedre, mødre. Raskere tilbake på jobb å inntekt tilbake.

Arbeidsplasser for utrolig mange mennesker.

Lærerikt for barn å være sammens med andre barn. utvikler seg også mye.

2
montyfus [sitat…] Betyr dette at husmor har utspilt sin rolle og bar blir degenererte av å være hjemme ?

Samfunnsmessig er det vel lite lønnsomt at produktive personer settes ut av arbeidslivet for å være hjemme med ett eller to barn. Hvis man samler barna slik at en person passer på flere barn frigjøres andre til å bidra til samfunnet.

Så ja, husmor har utspilt sin rolle. Men nei, barn blir ikke degenererte av å være hjemme.

1
montyfus [sitat…] Betyr dette at husmor har utspilt sin rolle og bar blir degenererte av å være hjemme ?

Tja. Om en går kritisk gjennom det, er du inne på noe. Om dagene tilbringes hjemme, uten sosialisering med andre barn, vil de etterhvert mangle en god del sosial intelligens.

Men så er det på mange mange små steder også. For de som ikke evner komme seg bort å få input fra andre nå og da, ender de gjerne opp som meget spesielle.

1
jonas Samfunnsmessig er det vel lite lønnsomt at produktive personer settes ut av arbeidslivet for å være hjemme med ett eller to barn. Hvis man samler barna slik at en person passer på...

Men her er det snakk om hvem barnehagen egentlig er for. Om barn blir like gode mennesker om de er hjemme med mor og hun besøker andre venner med små barn som minsten kan leke med er vel dette bedre for barnet. Så jeg vil påstå at barnehagen er en institusjon laget for karrieresugne voksne.

1
montyfus Men her er det snakk om hvem barnehagen egentlig er for. Om barn blir like gode mennesker om de er hjemme med mor og hun besøker andre venner med små barn som minsten kan leke med...

Om barn blir like gode mennesker om de er hjemme med mor og hun besøker andre venner med små barn som minsten kan leke med er vel dette bedre for barnet.

Tilfeldig kontakt med diverse barn eller jevnlig kontakt med samme barn over lengre perioder? Nei mon tro hva som er best.

1
montyfus Men her er det snakk om hvem barnehagen egentlig er for. Om barn blir like gode mennesker om de er hjemme med mor og hun besøker andre venner med små barn som minsten kan leke med...

Så rollen til mor i livet er kun å være hjemme med barn?

Både mor, far å barn har bare godt av å ikke være med hverandre 24/7. En vakker dag skal faktisk barna flytte ut å stå på egne ben og.

Og bare fordi mor vil ut i jobb, eller studere.. så betyr det virkelig ikke at de er karriersugne. Det betyr heller at de trenger penger til mat å tak over hodet.

Føler nesten bare at du troller.. så orker egentlig ikke å skrive så mye.. blir for dumt :)

2
Arnebelinda Så rollen til mor i livet er kun å være hjemme med barn? Både mor, far å barn har bare godt av å ikke være med hverandre 24/7. En vakker dag skal faktisk barna flytte ut å stå på e...

Og bare fordi mor vil ut i jobb, eller studere.. så betyr det virkelig ikke at de er karriersugne.

Jeg snakker ikke prekært om mor jeg snakker om hvem barnehagen er for, selv er jeg far og har vært hjemme med ungen i flere år, mens mor har vært i full jobb, Og alle ungene våre får skrøyd for de er så harmoniske, i motsetning til barnehagebarn som er usikre, ustyrlige og høylytte.

,

1

Barnehagene er vel ingen fordel for ungene

Barn profiterer på å være barnehage fra 1 1/2 - 2 års alder. Sosialt og språklig. Før den tid ligger fordelene stort sett hos foreldrene.

1
-Shabelle Men si meg en ting. Hva mener du om meg da?? Som bruker 3 år (kanskje 5) for å utdanne meg til å bli førskolelærer. Tror du dine holdninger påvirker oss pedagogstudenter positivt?...

Hvorfor prøver du å ødelegge barnehagens rykte?

jeg forklarer bare enkelt hvem barnehagen er viktigst for , nemlig karrieresugne voksne, barna vil altid vinne mest påå få omsorg fra kjærlige foreldre. Men når det er sagt er det jo slik at de fleste barn nå befinner seg i barnehager og da er det jo bedre med idealistige førskolelærere enn folk som bare er der for å slippe å gå på "sosialen"

1

For min del var det viktig for meg at min sønn kom i dagpark slik at han fikk leke og samhandle med andre barn på samme alder. På det tidspunktet var han 1,5 år. Da han var 2,5 år begynte han i barnehage og ble skikkelig godt ivaretatt av oppegående personell som medførte både god utvikling og trygge rammer for hjerteknuseren min :)

Som svar på trådstarters spørsmål, mener jeg barnehage er til for BÅDE voksne og barn!

2
montyfus [sitat…] jeg forklarer bare enkelt hvem barnehagen er viktigst for , nemlig karrieresugne voksne, barna vil altid vinne mest påå få omsorg fra kjærlige foreldre. Men når det er sag...

En av de største ulempene med kvinnefrigjøringen var tilsynelatende at barna måtte i barnehagen.

Før det, var en av de største ulempene med avviklingen av storfamilien det at man ikke lenger hadde besteforeldre til å ta seg av barna når foreldrene var på jobb.

Etter krigen var det en del av politikken til AP å fremme husmorrollen, slik at man fikk full sysselsetting for mennene. Hjemmeværende mødre er et relativt nytt fenomen.

Tiden for store ungeflokker hjemme i gaten med mødrene som passet på er forbi. Verken barn eller mødre finner selskap der lenger. Da er jobb og barnehage det beste for barna. Man kan selvfølgelig ønske seg tilbake til 50 tallet, men var det egentlig noe bedre ?

Selv prøver jeg riktignok å hente så tidlig som mulig for å få gode og lange ettermiddager, men totalt sett har barnehagen vært et fint sted for min datter. Der får hun brynt seg på andre barn, lærer seg å samarbeide og dele, etc....

1
Pappa1000 En av de største ulempene med kvinnefrigjøringen var tilsynelatende at barna måtte i barnehagen. Før det, var en av de største ulempene med avviklingen av storfamilien det at man...

Man kan selvfølgelig ønske seg tilbake til 50 tallet, men var det egentlig noe bedre ?

Ja for barna var det selvfølgelig bedre , et barn ser det som ekkelt og unaturlig at andre enn foreldrene forsøker å overta mamma og pappa rollen. De er i små dagbarnehjem eller kortids-småbarnsfengsler somer et riktigere ord på det, hvor barnehageansatte egentlig er fangevokterne.

1
montyfus [sitat…] Ja for barna var det selvfølgelig bedre , et barn ser det som ekkelt og unaturlig at andre enn foreldrene forsøker å overta mamma og pappa rollen. De er i små dagbarnehjem...

Montyfus: Du har en svært spesiell virkelighetsoppfattelse.... Lurer på om svært negative opplevelse har vært med på å påvirke til dette, for min opplevelse av barnehage, dennes pedagogiske plattform, personell og rammforhold er totalt annerledes enn din. Ei heller har min sønn blitt påvirket på en slik måte ditt barn tydeligvis har blitt. Dette har vært opplevelsen og erfaringen til alle de jeg kjenner av både foreldre og personell.

Så i annen tråd at du er svært kritisk til barnevernet også... og at det er ingen tvil om at det er de som har gjort feil ifbm saken på Stord - og det uten å vite mer fakta enn det som er fremkommet i media (etter hva jeg forsto i tråden). Du fremstillte også at det var slik stort sett alltid (fritt hentet fra hukommelsen). Kan det være ditt syn på verden som er feil, og ikke verden i seg selv?

I så fall, så kan du senke skuldrene :) Verden (her barnehage og barnevern) gjør i de aller fleste tilfeller en skikkelig bra jobb til stor gevinst for barna, ser det ut til.

:-)

1
Smaukjærring Montyfus: Du har en svært spesiell virkelighetsoppfattelse.... Lurer på om svært negative opplevelse har vært med på å påvirke til dette, for min opplevelse av barnehage, dennes pe...

I så fall, så kan du senke skuldrene :) Verden (her barnehage og barnevern) gjør i de aller fleste tilfeller en skikkelig bra jobb til stor gevinst for barna, ser det ut til.

verden slik den er i dag gir slett behandling av alle som ikke betaler godt for seg

1
montyfus [sitat…] Ja for barna var det selvfølgelig bedre , et barn ser det som ekkelt og unaturlig at andre enn foreldrene forsøker å overta mamma og pappa rollen. De er i små dagbarnehjem...

Det var en helt annerledes opplevelse, med langt mindre tilstedeværelse av voksne. Man måtte klare seg selv i større grad. Jeg tror husmoren før hadde langt mindre tid til barna enn verken foreldre eller barnehagepersonnell har i dag. Det er vel ingen som overtar verken mamma eller papparollen i barnehagen.

Min datter opplevde et veldig oppsving i språkutvikling og i sosialisering. Dette kunne hun også gjort i et tradisjonelt gatemiljø, med mange jevnaldrende, men disse miljøene finnes ikke mer.

1
Pappa1000 Det var en helt annerledes opplevelse, med langt mindre tilstedeværelse av voksne. Man måtte klare seg selv i større grad. Jeg tror husmoren før hadde langt mindre tid til barna en...

Min datter opplevde et veldig oppsving i språkutvikling og i sosialisering.

Ja. men den utviklingen skjer naturlig i alle barns liv uavhengig om de er i barnehage eller ei, dattera vår var hjemme til hu var 3,5 år og smakket rent 2 språk da hu var 1,5 år

1
montyfus [sitat…] Det er bullshitt , hvem lærer babyene å snakke av andre babyer som ikke kan snakke, du har jammen meg ikke mye innsikt.

Hvem er barnehagen for?

Tidligere, og delvis nå: Fordi foreldrene må på jobb.

Men mest viktig: Barna. Barnas sosiale og språklige utvikling. Å starte i barnehage når barna er rundt 2 år syns jeg er helt ypperlig.

Og FYI: Barn i alderen 1,5 - 2 er ikke babyer og har allerede masse språk (ikke alle, for det er veldig individuelt, men mange).

1

Lignende innlegg

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar
Hus, Hage og Oppussing Wigarth Siste svar

Elektrohjelp

Hei! noen med litt elektro-kunnskap her? Har en gammel el motor fra 60 tallet (3 fas) med fire ledninger. grønn - rød - svart - brun. Hvem ledning er egentlig hva? Noen som vet?
2
2 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

Bråthen er simpelthen uavsettelig, det må skiforbundet forstå. De er nødt til å nøye seg med en advarsel, noe sånt, dette er en tapt sak for dem. Bråthen kan vel også roe seg litt. Det må komme til et...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

De som vil sparke Bråthen, kan alle skiftes ut, uten at noe av større verdi for norsk hoppsport går tapt. Bråthen derimot (og Støckl), er enestående ressurser for hopplandslaget. At Bråthen kanskje h...
1
0 svar
Psykologi JOlsen Siste svar

Depresjon som aldri tar slutt.

Jeg har vært mer eller mindre deprimert siden 70 tallet Jeg har vært deprimert siden tidlig på og er det fremdeles, mer eller mindre. Går på antideppresiva men det tar ikke alt. En ødelagt barndom har...
1
3 svar
Laster...