Barn og Foreldre

suss69

Ang dårlig økonomi og barnevern

En enslig mor hadde en gutt som hadde skole vegring i fjor, var mye borte og Barnevernet ble koblet inn av skolen for å hjelpe, uten det hjalp. Mor var på møte hver uke og prøvde så godt hun kunne, Bup ble også innkalt og han ble utredet uten att det var noe angst eller psykisk i veien. Gutten ble mobbet en del så mor prøvde gjentatte ganger å få skolen til å ta det opp uten hell ,heller ikke barnevernet støttet det etter samtale med klassen så ble det ikke gitt signal om mobbing. Nå er ting blitt bedre og gutten er på skolen har hatt 8 dager vekke til nå 5 av de er sykdom. Nå kommer barnevernet og sier de lurer på å sette gutten i fosterhjem, og mor er helt fortvilt, hun har gjeldsordning og ikke så mye å bruke i mnd er det da en negativ ting når barnevernet truer med å flytte barnet?

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nå kommer barnevernet og sier de lurer på å sette gutten i fosterhjem, og mor er helt fortvilt, hun har gjeldsordning og ikke så mye å bruke i mnd er det da en negativ ting når barnevernet truer med å flytte barnet?

Jeg skjønner ikke helt spørsmålet. Det er vel på ingen måte positivt å ha gjeld man ikke kan betjene.

1

Nå kommer barnevernet og sier de lurer på å sette gutten i fosterhjem, og mor er helt fortvilt, hun har gjeldsordning og ikke så mye å bruke i mnd er det da en negativ ting når barnevernet truer med å flytte barnet?

Spørsmålet ditt er litt ullent.

Prøver du å si at barnevernet har kommet på banen fordi gutten har så mye skolefravær at de mener at det er alarmerende, men at de samtidig begrunner en eventuell omsorgsovertakelse med at mor har dårlig økonomi...?

1
Thyra [sitat…] Selvsagt ikke. Men er det en grunn til å ta barna ut av hjemmet? Så vidt jeg vet får ikke deltagerne i programmet "Luksusfellen" besøk av barnevernet av den grunnen...

Men er det en grunn til å ta barna ut av hjemmet? Så vidt jeg vet får ikke deltagerne i programmet "Luksusfellen" besøk av barnevernet av den grunnen...

Nei, det var jo nettopp det jeg ikke helt skjønte. Vedkommende spør om det er negativt med gjeldsordning, og det er det jo. Men det sto lite om at det var det som var årsaken til at barnet ble tatt.

Og så vidt meg bekjent er det ingen barn som blir flyttet fra hjemmet pga dårlig råd. Det må selvfølgelig ligge mer til grunn, som f.eks årsaken til at mor har dårlig råd (alkohol/narkotika? alvorlig psykisk lidelse?) eller bare totalt manglende evne til å forvalte pengene hun får på en hensiktsmessig måte, slik at barnet ikke har mat eller klær.

1

Kan man ikke søke BV om hjelp av å få dekket skole eller andre utgifter angående barn?!

1

MEn har hørt at BV kan dekker utgifter til skoleutstyr og annet materiell! Et barn trenger

1

Barnevernet kan hjelpe med utgifter som karaktiseres som nødvendig for at barnet skal få en relativ normal oppvekst, hvis det er økonomiske grunner til at barnet ikke får dette. Dvs SFO, klær og faktisk utstyr som PC og vaskemaskin.

NAV dekker kun minimum nødvendig for å overleve. En PC eller tørketrommel vil ikke NAV dekke, da dette ikke er nødvendig, hvis BV finner det nødvendig for barnet å ha disse tingene, kan BV hjelpe med dette.

SFO er en vanlig ting BV dekker, hvis BV mener barnet har god nytte av dette, selv om mor f. eks ikke trenger pass av barnet etter skole eller har økonomi til dette.

Alt forutsetter selvfølgelig at personen, ikke har penger til å skaffe dette selv.

Aldri hørt at BV tar barnet pga økonmi alene.

1

Lignende innlegg

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar
Hus, Hage og Oppussing Wigarth Siste svar

Elektrohjelp

Hei! noen med litt elektro-kunnskap her? Har en gammel el motor fra 60 tallet (3 fas) med fire ledninger. grønn - rød - svart - brun. Hvem ledning er egentlig hva? Noen som vet?
2
2 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

Bråthen er simpelthen uavsettelig, det må skiforbundet forstå. De er nødt til å nøye seg med en advarsel, noe sånt, dette er en tapt sak for dem. Bråthen kan vel også roe seg litt. Det må komme til et...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

De som vil sparke Bråthen, kan alle skiftes ut, uten at noe av større verdi for norsk hoppsport går tapt. Bråthen derimot (og Støckl), er enestående ressurser for hopplandslaget. At Bråthen kanskje h...
1
0 svar
Psykologi JOlsen Siste svar

Depresjon som aldri tar slutt.

Jeg har vært mer eller mindre deprimert siden 70 tallet Jeg har vært deprimert siden tidlig på og er det fremdeles, mer eller mindre. Går på antideppresiva men det tar ikke alt. En ødelagt barndom har...
1
3 svar
Laster...