Barn og Foreldre

montyfus

Feil av leger: tar betale for glemt time

Skoletannlegen sender sms og minner foreldre om time dagen før, den mye dyrere reguleringstannlegen gir kun beskjed et halvår i forveien ingen påminnelse, nærmest umulig å huske. Uansett må en alltid vente lenge når en kommer til lege, så den ubrukte timen er sjelden noe reelt tap for legene. Hvorfor behovstestes ikke grunnlaget for å ta betalt for tapt time ? Føles urettferdig å betale for noe legen bruker til å gjøre annet forefallende arbeid eller bruker på andre pasienter allikevel.

1
18 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

montyfus Klart forbedringer er mulig på begge sider, men det tar ikke det grådige inntrykket vekk fra legestanden som allerede skor seg solid på samfunnsgodene med sine høye lønninger , en...

Jeg kan saktens følge deg en stykke av veien, men med hensyn til legene så er der den vinkling også, at når du uteblir fra en time, så er der en annen patient der kunne ha fått den time, denne patient hadde formodentlig mere bruk for den en du, siden du uteblev.

Vente tiden hos leger er ofte alt for lang, denne kunne kansje avkortes litt ved at folk gjorde sig den uleilighet å avbestille timene de ikke har bruk for.

Ettersom mange ikke har den fornødne disiplin til dette, eller er likeglad med andres tid, men ikke likeglad med sine penge. Så kan man sie i dette tilfelle er det en greit løsning.

1
sanila Jeg kan saktens følge deg en stykke av veien, men med hensyn til legene så er der den vinkling også, at når du uteblir fra en time, så er der en annen patient der kunne ha fått den...

Ettersom mange ikke har den fornødne disiplin til dette, eller er likeglad med andres tid, men ikke likeglad med sine penge. Så kan man sie i dette tilfelle er det en greit løsning.

Men alle leger tjener på denne ordningen, det er ingen leger som tvinner tomler om en passient uteblir, pengene kunne heller gått til å etablere flere legestillinger , enn å gå i den allerede fulle legelommen.

I tillegg kan legene bli nødt til å dokumentere at de virkelig lider et tap som følge av dette .

1
montyfus Ja det så ut som du foreslo en form for opdragelse av paientene gjennom å bøtelegge pasientene og gi dette som et insentiv til legene

Det kan du kalde det hvis du vil, men der er lang ventetid hos mange leger alle og den tid du ikke bruker kunne brukes til en annen patient.

Patienter burde kunne selv holde styr på når de skal til lege.

Det at sende en sms for å fortelle, i morgen har du tid ved tannlegen, er en utpreget grad av barnehagementalitet jeg ikke er tilhenger av.

Det kunne jo tenkes, at grunnen til at man på begynte denne prosedurere var at alt for mange blåser i å avbestille time de ikke bruker. Og dette går ut over andre.

1
InnocentBystander [sitat…] Eller eit ord som ikkje blir brukt ofte nok: "Service".

Ja, og jeg har absolut tilhenger av det, men nå skal det jeg skrev ses i sammenheng.

Og i dette tilfelle var det en der klagde på at legene tok betalt for ubrukt time.

Det er også sådan at det lett blir en sovepute. hvis man hele tiden må ha påmindelser om både det ene og det annet.

Men det merkelige med sådan som service,er alle vil ha det, men ingen gi det.

1
montyfus [sitat…] Det er også underlig at det er de som tjener minst som yter best service, skoletannlege kontra privatpraktiserende kjeveortopeder

Det er også service, når patienter husker å avbestille timen så andre kan bruke den og ikke vente så lenge.

Hvis alt bare handler om å få men uten base i å gi, så blir det liksom feil det.

Service har ikke bare noe med penge å gjøre, det kan være derfor service er så ymse mange steder.

1

Er bare noen år siden SMS ble vanlig blant folk flest.

Før det klarte man seg fint. :P

Ærlig talt, du kan ikke vente at alle skal bruke SMS for å hjelpe din hukommelse.

Jeg skjønner at det er sure penger, men det hjelper ikke å skylde på andre.

Og en "behovsprøving", hehe, det er mye rart man kunne brukt penger på i Norge, men ville satset på å pusse opp skoler osv. før noe slikt tull.

1
montyfus [sitat…] Når man har 7-8 unger skal det noe til å passe alt, det minste en kan forvente er sms

Det var den med barnehagementaliteten:-)

Jeg har intet mot sms, men dette handlet i følge deg like mye om det er ok , at leger tar betalt for uteblitt time. Det synes jeg det er av ovenståen grunne.

Men når det så er sagt, så ville det spesielt med 7-8 unger være bedre at du hadde en kalender hvori du hadde oversikt over når du skulle være hvor. Spesielt ettersom der ser ut som du ikke vet hvor mange unger du har.

1

sender sms og minner foreldre om time dagen før

Noe ALLE burde kunne gjøre nå i 2013..

Men ingen glemmer jul eller påske selv om de bare er én gang om året..

1
Hårdott Er bare noen år siden SMS ble vanlig blant folk flest. Før det klarte man seg fint. :P Ærlig talt, du kan ikke vente at alle skal bruke SMS for å hjelpe din hukommelse. Jeg skjønn...

Jeg skjønner at det er sure penger, men det hjelper ikke å skylde på andre.

Legene burde betalt forsinkelsespenger til alle som kommer på tiden , men som å vente .pga av legens sommel. I tillegg når legen er syk burde det også betales kompensasjon for dette.

1

Lignende innlegg

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar
Hus, Hage og Oppussing Wigarth Siste svar

Elektrohjelp

Hei! noen med litt elektro-kunnskap her? Har en gammel el motor fra 60 tallet (3 fas) med fire ledninger. grønn - rød - svart - brun. Hvem ledning er egentlig hva? Noen som vet?
2
2 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

Bråthen er simpelthen uavsettelig, det må skiforbundet forstå. De er nødt til å nøye seg med en advarsel, noe sånt, dette er en tapt sak for dem. Bråthen kan vel også roe seg litt. Det må komme til et...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

De som vil sparke Bråthen, kan alle skiftes ut, uten at noe av større verdi for norsk hoppsport går tapt. Bråthen derimot (og Støckl), er enestående ressurser for hopplandslaget. At Bråthen kanskje h...
1
0 svar
Psykologi JOlsen Siste svar

Depresjon som aldri tar slutt.

Jeg har vært mer eller mindre deprimert siden 70 tallet Jeg har vært deprimert siden tidlig på og er det fremdeles, mer eller mindre. Går på antideppresiva men det tar ikke alt. En ødelagt barndom har...
1
3 svar
Laster...