Barn og Foreldre

toredahl-a

Barnevernet

Hei!

Vi er seks barnevernsstudenter fra HIL som lurte på om vi kunne få litt input fra dere lesere. Vi lurer på hva slags syn dere har på barnevernet her i Norge. Gjerne både positive og negative meninger.

Takk :-)

2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Problemet med barnevernet, er at en skal altid godta avgjørelsene dems, ukritisk.

Og når noen setter seg i mot dem, så er det barnevernet som avgjør saken vidre, og selv politiet vil ikke overprøve eller eterforske eventuelle saker, uten å benytte seg av barnevernet selv under etterforskningen.

Og de absolutt færreste dommere i Norge vil sette seg i prøve mot barnevernet, om en sak skulle gå så langt.

Det er ingen tvil om behovet, men barnevernet tar for mange feil, til at vi skal være ukritiske til dem. Og hvordan politi og retten tar seg av saker når noen prøver å klage.

4

Jeg bare hater det når BV bruker barna som gulrøtter for at foreldre skal skjerpe seg...

Er et par grelle eksempler fra mitt nærmiljø på slikt. Ungene blir ødelagt av å måtte ta støyten som gulrøtter for foreldrene - og det blir ikke folk av dem. Stakkars barn- de hadde ikke nubb sjanse.

Når det er sagt så gjør BV mye bra også. Mange gode tiltak som "vekker foreldre" - og noen ganger skjærer de i gjennom og tar barna ut fra dysfunksjonelle hjem tidsnok , slik at barna blir gitt en sjanse til en trygg, forutsigbar hverdag - i deler av sin oppvekst i det minste.

1

Dere bør ha barnet som 1. prioritet. Ofte er sakene enveiskjørt, man snakker om barnet til foreldre og voksne fremfor å snakke med barnet personlig. Kommunikasjon, skape tillit og tro på det barnet sier om de forteller om traumatiske ting hjemme. Hvis det ikke skjer er det en svikt som barnet må betale for resten av oppveksten. Barnet er ikke en del av en papirbunke på kontoret. Barnet er en person som skal bli voksen og tjene landet, ha et normalt liv.

1
Bill_Babba Problemet med barnevernet, er at en skal altid godta avgjørelsene dems, ukritisk. Og når noen setter seg i mot dem, så er det barnevernet som avgjør saken vidre, og selv politiet v...

Problemet med barnevernet, er at en skal altid godta avgjørelsene dems, ukritisk. Og når noen setter seg i mot dem, så er det barnevernet som avgjør saken vidre, og selv politiet vil ikke overprøve eller eterforske eventuelle saker, uten å benytte seg av barnevernet selv under etterforskningen. Og de absolutt færreste dommere i Norge vil sette seg i prøve mot barnevernet, om en sak skulle gå så langt.

Helt enig. I saker hvor Barnevernet forstår at de har gjort en stor tabbe, så vil de ikke innrømme det. Dermed går det prestisje i det.

1

Det jeg har sett av BV-praksis, er sjokkerende.

Jeg har nylig hatt tilgode å være vitne til 2 omsorgsovertakelser, innen nær familie - begge på syltynt grunnlag. Og begge vel kvalifiserende til sjokk-oppslag i avisene.

Dette får både meg og bekjente til å tro, at det er skjulte motiver bak barnevernets handlinger, muligens av økonomisk art, og at påstanden om "barnets beste", bare er en floskel.

Nylig leste jeg i mediene om et barnevern som hadde gjort 4 omsorgsovertakelser for å dekke over et økonomisk underskudd.

Altså er det en del skjult korrupsjon som mistenkes her, selv om det ikke er meningen å slå alle under en kam.

Det er ihvertfall grunn for å reagere på barnevernets mentalitet, med tanke på hva slags stillings-annonse de legger ut: Her er det ikke "hjelp og omsorg" som er i fokus, men FART OG SPENNING!

Ja, du leste riktig!

All grunn for å sette barnevernet under lupen, men det som gjør dette så vanskelig, er den store taushetsplikten, som gjør at ingen konkrete saker blir belyst - om noen anklager BV for noe så sies det at man "har jo bare hørt den ene partens versjon". Dermed blir barnevernet aldri tatt på "fersk gjerning" for noe, da de på sett og vis gjemmer seg bak denne "tausheten". Dette igjen, gjør at de negative tingene forblir.

Så konklusjonen er, at det er mer enn nok som ikke stemmer med det norske barnevernet

Så trådstartere, for å si det rett ut: Av hensyn til egen popularitet ville jeg ikke valgt dette yrke eller denne satselinje om jeg var dere :) Medmindre dere går inn i det med sikte på å endre det norske barnevernet, og rense ut skitten virksomhet.

1
Debatt-tanten Det jeg har sett av BV-praksis, er sjokkerende. Jeg har nylig hatt tilgode å være vitne til 2 omsorgsovertakelser, innen nær familie - begge på syltynt grunnlag. Og begge vel kvali...

Jeg har nylig hatt tilgode å være vitne til 2 omsorgsovertakelser, innen nær familie - begge på syltynt grunnlag. Og begge vel kvalifiserende til sjokk-oppslag i avisene. Dette får både meg og bekjente til å tro, at det er skjulte motiver bak barnevernets handlinger, muligens av økonomisk art, og at påstanden om "barnets beste", bare er en floskel.

Hva vet du om hva som skjer bak lukkede dører, om det så er hos nær familie?

Jeg regner med at du har lest/hørt hvordan nær familie og naboer/kolleger reagerer hver bidige gang en mann tar livet av kone og barn, eller bare kona, eller bare barnet/barna.

Ingen har noensinne sett eller hørt at denne drapsmannen så mye som har krummet et hår på noen i sin familie, nei dette var uforståelig slik en hederskar han alltid har vært. Og så vet vi at de aller fleste som dreper familien også har utøvd vold mot kone og barn over et lengre tidsrom. Dette er det forsket på.

Men for den del, det har enda ikke skjedd at nær familie, naboer eller andre har avdekket voldsbruk bak lukkede dører, eller seksuelt misbruk av barn. Så lenge ofrene ikke sier noe, så er det ingen som vet noe som helst, selv om noen kanskje burde sett.

Voldsbruk, alkoholmisbruk, annen rus og alt som vil holdes skjult, det holdes såpass skjult at få eller ingen oppdager det.

Folk ser ikke engang forsømte barn, som knapt får verken mat eller klær.

1

Lignende innlegg

Psykologi Script Siste svar

Anger

Vigdis Hjorth skriver i siste Morgebladet "Min erfaring tilsier at om man en sjelden gang angrer på en handling, er det fordi den har fått negative følger for en selv, ikke for at den har påført andre...
1
1 svar
Psykologi Script Publisert

Sinne

Jeg har tidligere påpekt hvordan ydmykelser fremkaller sinne. hos strandberg og mange av oss, dersom andre stetter oss i en ydmykende situadsjon. Og hva med sjalusi? Hva er det annet enn tanken på utr...
1
0 svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
0 svar
Psykologi Slettet-7EYA3G Publisert

Hvordan takle Angst? Psykologens Verktøy

Hvis du sliter med stress og angst, så vil denne samtalen hjelpe: https://youtu.be/5HT3vsg3PVI Psykologen Ida er spesialist på Angst, og forklarer på en god måte både hva det er og hvordan du blir kvi...
1
0 svar
Hus, Hage og Oppussing Wigarth Siste svar

Elektrohjelp

Hei! noen med litt elektro-kunnskap her? Har en gammel el motor fra 60 tallet (3 fas) med fire ledninger. grønn - rød - svart - brun. Hvem ledning er egentlig hva? Noen som vet?
2
2 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Laster...