Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Samlivsbrudd og barn på 1 år

Hei, er kommet i en grusom situasjon og vil gjerne vite hva jeg kan forvente meg. Kort fortalt har min tidligere samboer og meg (M30) en datter på 16 måneder. Nå har barnemor bestemt seg for at vi skal gå ifra hverandre. Vi skal i mekling til uken for å bestemme fordelingen av omsorgen for vårt barn. Begge har gode jobber og er stabile mennesker.

Første halvåret hadde mor største delen av omsorgen for barnet, det siste halvåret har hun jobbet mye kveld og jeg har hatt henne 3-4 ukedager fra hun har vært i barnehagen og til hun legger seg. Barnet er selvsagt mest knyttet til mor, men hun er også veldig knyttet til meg. Vi overtok nytt hus uken etter barnemor gjorde det slutt, og dette huset ligger like ved barnehagen. Det er jeg som skal overta dette. Den siste måneden når vi har bodd hver for oss har barnet bodd i den nye boligen vår og vi (foreldrene) har byttet på å bo der to dager hver.

Jeg ønsker delt omsorg og at barnet bor en uke hos hver. Barnemor mener at dette er fullstendig uaktuelt og hun vil at barnet skal bo 3 dager hos henne og to dager hos meg. Altså minimum 60/40. Denne ordningen vi har hatt med to dager hos hver av foreldrene synes jeg har fungert dårlig for barnet, det blir for mye usikkerhet og lite stabilt.

Hva ser dere for dere at utfallet av meklingen vil bli? Har noen vært oppi lignende saker med så små barn?

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

GARDSDATTRA

Hva ser dere for dere at utfallet av meklingen vil bli? Har noen vært oppi lignende saker med så små barn?

Først vil jeg beklage den situasjonen dere er i. Et samlivsbrudd er aldri enkelt og især ikke når det er små barn involvert. Så jeg skjønner at dere begge er stresset med tanke på barnefordeling og alt som følger med. Og i en sånn stresset og uavklart situasjon kan begge parter komme med litt urimelige krav. Det er derfor dere skal til obligatorisk megling.

Det beste for barnet er at det blir så få endringer i rutinene som mulig. Noe vil selvfølgelig bli forskjellig fra før, så kommer det an på barnet hvordan hun vil takle det. Kanskje må dere justere en avtale etter hva barnet takler?

Ut fra det du skriver så virker det på meg som om dere har samarbeidet bra og har hatt lik omsorg for barnet. Det virker heller ikke som om dere er så veldig uenige heller.

Kanskje trenger dere et par møter med megler, men jeg tror dere kommer fram til en avtale dere kan leve med alle tre. Og ikke glem at en avtale aldri er hugget i stein. Det er barnets beste som gjelder.

1

PapaSmurf

Jeg har ingen erfaring med dette selv, men det å sende et barn frem og tilbake mellom foreldrene 3-2-3-2-3-2 kan jeg aldri se for meg er en ordning som er til barnets beste. En tilværelse i konstant flyttemodus fremstår urimelig.

Jeg som lekmann mener det eneste rette når man havner i en slik situasjon der begge foreldrene ønsker barnet og er ressurssterke mennesker må være å dele barnet annenhver uke.

Jeg ønsker deg lykke til og håper dere finner en løsning der dere begge og ikke minst barnet får en hverdag som dere kan trives med.

1

Fernandovonarb

Utgangspunktet er 50/50, og for å si det først som sist er at ingen har noe krav på mer enn den andre. Har vært noen tilfeller i min omgangskrets, og de har endt på delt omsorg selv om mor har ønsket mer. Dette er også viktig for barnet, slik at det ikke får større og bedre nettverk hos den ene parten som har mer samvær.

Selvfølgelig kan dette fravikes hvis foreldrene ønsker det.

1

Lignende temaer

Bilde

Psykologi

Psykologi

Bilde

Hus, Hage og Oppussing

Hus, Hage og Oppussing

Bilde

Jul og høytid

Jul og høytid

Bilde

Likestilling

Likestilling

Bilde

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Samliv og kjærlighetsrelasjoner

Laster...