Verdens beste land å bo i. Verdens hyggeligste politi også, ser det ut til.

1

Hvorfor leste jeg dette innlegget da???? Ting som dette gjør meg så inna hampen forbanna. Når barnevernet driver på slikt, og skylder på at "vi kan jo ikke ringe å si vi skal hente barna dine om en halv time" Jeg tror dette en del ganger ødelegger mer for barna enn det gavner dem. Også hvorfor trengs det 8 politimenn til å hente to barn? Var de noen sveklinger?

1

Nå vil jeg alltids være skeptisk til bare å svelge en slik sak uten å få den bekreftet fra et annet uoffisielt hold - den versjonen vi hører her er antagelig subjektivt farget av den ene parten. Men det er ingen tvil om at hvis bare tidelen av det som står i artikkelen stemmer, så er dette er grovt overtramp, og det er synd hvis bare SEFO kobles inn, da SEFO er en bakbunnet nikkedukke for politiet.

Når det er sagt vil jeg gjerne forsvare barnevernet (i forhold til overskriften på tråden) generelt og minne på at de gjør en formidabel jobb i mange utrivelige, tragiske og sørgelige situasjoner der barn forsømmes på det groveste av sine "omsorgspersoner". Alle de gode jobbene de gjør er det ingen som hører om eller takker dem for. Hovedinntrykket folk sitter igjen med er feilbehandlingene som havner i media - uten at jeg ønsker å undskylde barnevernet for det.

1

dette er et svik mot barna!

Hvem er det egentlig som sitter i barnevernet?

Som far har jeg selv opplevd barnevernet på nært hold. Det er skremmende.

Min datter bode med meg i alle sine 8 år. Så kommer mor med en falsk rapport og får omsorgen. Mor er psykiatrisk pasient. hennes samboer misbruker min datter seksuelt. (bekreftet i politiavhør) Selv da gjør ikke barnevernet noe. hele tiden holder de med en psykopatisk mor som lurer dem trill rundt. Først nå få jeg medhold. Men tror du de henter ut barnet....å nei du. Nå sier de bare at dette ikke er ders sak.

feigt og skammelig. Nå vet de at de har gjort barnet urett, men nå er de redd for sine egne jobber......

Nei barnevernet må vekk, like så med politiets rolle og ikke minst det latterlige SEFO. Snakk om bukken og havresekken!

hele systemet svikter.

1
Goldie81 Politiet i Norge er jo det verste i verden. Og det blir bare verre. Det norske politiet skulle hatt seg en tur til Hellas, der er det andre boller der!

"Goldie81 skrev: Politiet i Norge er jo det verste i verden. Og det blir bare verre. Det norske politiet skulle hatt seg en tur til Hellas, der er det andre boller der!"

Ser du på dette som politiet sin feil? De gjør jo bare jobben sin. Om barnevernet kommer til de og sier de må ta med seg noen unger fordi de "blir ødelagt" hjemme, så gjør jo de det. _______________________________________________________________ You shouldn't assume, 'cause then you're making an ass out of you and me. http://www.dovendyret.tk

1
Masse "Goldie81 skrev: Politiet i Norge er jo det verste i verden. Og det blir bare verre. Det norske politiet skulle hatt seg en tur til Hellas, der er det andre boller der!" Ser du på...

"Masse skrev: Ser du på dette som politiet sin feil? De gjør jo bare jobben sin. Om barnevernet kommer til de og sier de må ta med seg noen unger fordi de "blir ødelagt" hjemme, så gjør jo de det."

Har aldri skrevet at det er politiets feil jeg. Herregud, er så lei av debattanter som aldri kan lese innlegg skikkelig! Da det ble beskrevet måten politiet gjorde det på så mente jeg det var typisk norsk politi. Klart det er barnevernet som har skylden. Men politiet kunne valgt en mer "usynlig" framgangsmåte om du skjønner :)

1
Goldie81 "Masse skrev: Ser du på dette som politiet sin feil? De gjør jo bare jobben sin. Om barnevernet kommer til de og sier de må ta med seg noen unger fordi de "blir ødelagt" hjemme, så...

"Goldie81 skrev: Har aldri skrevet at det er politiets feil jeg. Herregud, er så lei av debattanter som aldri kan lese innlegg skikkelig! Da det ble beskrevet måten politiet gjorde det på så mente jeg det var typisk norsk politi. Klart det er barnevernet som har skylden. Men politiet kunne valgt en mer "usynlig" framgangsmåte om du skjønner :)"

Snike seg inn på bilen, og lure ungene utav uten at moren merker det? Neida..hehe..jeg skjønner hva du mener. De kunne heller ha sagt til moren at de skulle ta ungene med seg, og at det var barnevernet som ba de gjøre det.

1

Jeg blir av og litt oppgitt når jeg leser disse negative oppslagene om barnevernet. Jeg er selv fagperson, og vil komme med følegende generelle kommentar:

I denne tråden blir det stilt et spørsmål om hvem som "sitter i barnevernet". Det er stort sett barnevernspedagoger og sosionomer. De er utdannet og ansatt for å se til barnets beste, men selvsagt gjør barnevernet også feil. Problemet er at disse feilene gjør så vondt, for det er selvsagt svært sterke følelser inne i bildet.

Når det er sagt, så kan ikke barnevernet bare hente et barn og omplassere det uten videre. En barnevernsundersøkelse bygger på en bekymringsmelding, ofte fra andre familiemedlemmer, naboer eller offentlige institusjoner som barnehage, helsesøster, lege eller skole. Etter undersøkelsen gjøres det en evaluering om tiltak er nødvendig. Omsorgsovertakelse skjer i de mest akutte tilfellene, etter godkjenning fra fylkesmannen. Dette bygger oftest på uttalelser fra utenforstående fagpersonell, og er det mistanke om kriminelle forhold, blir politiet koblet inn.

Man må huske på, at når man leser og hører om grusomme historier i media, så er disse nesten alltid fremstilt kun fra den ene siden. Barnevernet har selvsagt taushetsplikt, og kan ikke gå ut med sitt grunnlag for å handle i saken. Mange voksne som blir berørt av et tiltak fra barnevernet glemmer også en viktig sak: Etter loven er det barnet som alltid skal være i fokus. Barnevernet plikter å utrede om barnets situasjon er tilfredsstillende, selv om dette kan gjøre vondt for de som blir berørt.

1

Lignende innlegg

Elektrohjelp

Hei! noen med litt elektro-kunnskap her? Har en gammel el motor fra 60 tallet (3 fas) med fire ledninger. grønn - rød - svart - brun. Hvem ledning er egentlig hva? Noen som vet?
2
2 svar
Psykologi Script Publisert

Warholm

Se bort fra moralen, så er Warholm og Northug litt av samme typen, smarte, følsomme (det er her hemmeligheten ligger), som gjør det utrolige ved de største anledninger.
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

Bråthen er simpelthen uavsettelig, det må skiforbundet forstå. De er nødt til å nøye seg med en advarsel, noe sånt, dette er en tapt sak for dem. Bråthen kan vel også roe seg litt. Det må komme til et...
1
0 svar
Psykologi Script Publisert

Bråthen

De som vil sparke Bråthen, kan alle skiftes ut, uten at noe av større verdi for norsk hoppsport går tapt. Bråthen derimot (og Støckl), er enestående ressurser for hopplandslaget. At Bråthen kanskje h...
1
0 svar
Psykologi JOlsen Siste svar

Depresjon som aldri tar slutt.

Jeg har vært mer eller mindre deprimert siden 70 tallet Jeg har vært deprimert siden tidlig på og er det fremdeles, mer eller mindre. Går på antideppresiva men det tar ikke alt. En ødelagt barndom har...
1
2 svar
Laster...