Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Alle barn under 150 cm må sikres ekstra i bil

Fra 9. mai må alle barn under 150 centimeter sikres ekstra i bilen. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete bruker makten sin. Vi får 12 dager på å følge opp disse reglene. Hva med foreldre som på så kort tid ikke har råd til å skaffe et nytt barnesete? Hva med de av oss som skaffet en annen type bil, nå som det var slutt med barneseter? Må vi handle en rådyr 7 seter for å få plass? Våre barn er 5,7 og 11 år. Dessverre er eldstemann bare 145 cm... Da blir det trangt bak i bilen når alle 3 nå må ha barnesete igjen. Vår kjære datter på 7 var sååå stolt når vi tok ut hennes sete for noen år siden. Så var det fristen da... 12 dager... En svensk politiker sa en gang at Norge var den siste kommuniststaten. Godt at det enda er ytringsfrihet i landet. - Kanskje den loven og blir endret etter at dette er skrevet? Så kan Politiet komme å hente meg? Jeg som reagerer på at vi hele tiden skal passes så veldig på. Skal du ta bussen i dag? Husk å feste sikkerhetsselen! Det er nemlig påbudt fra 12.mai. Fru NavarSETE? Ha ei fortreffelig helg!

1
28 svar

28 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

gråskjegg

trosim skrev: Fra 9. mai må alle barn under 150 centimeter sikres ekstra i bilen. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete bruker makten sin. Vi får 12 dager på å følge opp disse reglene. Hva med foreldre som på så kort tid ikke har råd til å skaffe et nytt barnesete? Hva med de av oss som skaffet en annen type bil, nå som det var slutt med barneseter? Må vi handle en rådyr 7 seter for å få plass? Våre barn er 5,7 og 11 år. Dessverre er eldstemann bare 145 cm... Da blir det trangt bak i bilen når alle 3 nå må ha barnesete igjen. Vår kjære datter på 7 var sååå stolt når vi tok ut hennes sete for noen år siden. Så var det fristen da... 12 dager... En svensk politiker sa en gang at Norge var den siste kommuniststaten. Godt at det enda er ytringsfrihet i landet. - Kanskje den loven og blir endret etter at dette er skrevet? Så kan Politiet komme å hente meg? Jeg som reagerer på at vi hele tiden skal passes så veldig på. Skal du ta bussen i dag? Husk å feste sikkerhetsselen! Det er nemlig påbudt fra 12.mai. Fru NavarSETE? Ha ei fortreffelig helg!

--------

Svar : sånn blir det når tanketomme kvinnfolk synes det blir for kjedelig å bare være hjemme og strikke..og så begir seg ut på noe de ikke kan!!..bruke hodet!!!

1

Hillebilly

Det er jo de som ønsker samarbeid med eu som har presett dette frem da. Er jo eu regel dette.

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=303878 [quote]Nye EU-regler I dag trenger ikke barn over fire år noe mer enn vanlig bilbelte, men 9. mai skjerpes reglene. Norge innfører EU-regler for sikring av barn i bil.[/quote]

men det ser ut til att artikelen er ufulstendig. for noen steder står det 135 cm andre opptil 150 cm...

syns dem bør bestemme seg. Men det er ingen tvil om att personer under 150cm har i de fleste biler senket sikkerhet i forhold til bilens sete og sikkerhetsbelte.

Tj..

1

Tiddelibom

Hva med at utstyret ikke tåler mere en 38 kg??? Er det ingen som har tenkt på det??

1

Someone

Dette blir mer og mer latterlig. Hørte nettopp på nyhetene at det per dags dato ikke finnes godkjente barneseter for barn opp til denne størrelsen på markedet idag...allikevel fastholder politikerene at det skal innføres....

1

Tiddelibom

Detgjør ikke det, var og kjøpte pute til dattra mi i sta, og maks kilo er 38. Har man ikke baksete med justerbare nakkestøtter må man ha seter med rygg og nakkestøtte, så etter på Mekonomen og Bilextra, men dem hadde ikke som passet til så lange "barn". Det var heller ikke så enkelt og forklare til dattra mi at nå må du begynne med barnestol igjen;) Synes det er greit at dem vil sikre barn i bil, men en grense på 1,50 og at man ikke kan ha barn i veteranbil er helt på jordet! Man har dog 15cm. og gå på så man får ikke bot hvis barnet er over 1,35 og det sitter i bilens sete uten pute eller stol.

1

Spiralis

Barn sies det i VG. Betyr det alle under 18 år ?

Jeg ser for meg enkelte fra Tana og Masi som vil kunne få problemer her ! Øvelseskjøre med barnestol ??!

Det beste er likevel at det ikke finnes utstyr som er tilpasset vekten. Fru Minister er passe dum når hun ikke vil innrømme at dette er lite gjennomtenkt ! Dessuten var vel egentlig problemet som skulle løses at noen foreldre ikke bruker barnestol til sine barn i det heletatt. Dette rammer kun de som faktisk prøver å følge reglene, STUPID !!

1

-Vanaheim-

Skal bli interessant å se om politiet tar frem målebåndet på kontroller.

1

RickiBK

Ufattelig mange investerer gjerne 50tusen på lyd og navigasjon i sine nye biler, mens det å kjøpe inn sikkert nok utstyr til å sikre barna sine?.....

Ja når sant skal sies: De bruker gjerne enda mere på lyd og navigasjon også på gamle/eldre biler....

Forstå det den som kan.

12 dager er mere enn tilstrekkelig tid, DERSOM man VIRKELIG bryr seg om sitt avkom.

1

Tiddelibom

Ikke noe galt i og sikre barna, men som sakt har vel de fleste barn passert vektgrensa for utstyret da dem er 1,50 Det er en ting, det neste er det med veteranbiler, så lenge det er trepunktsbelter og man bruker riktig sikkerhetsutstyr, da tror jeg at barn kan sitte like trygt i en 75 Cadillac Eldorado, som i en 85 Sierra!! Den biten der kjøper jeg ikke!!

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...