Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hjelper det å ha råd til billig bil..

.. når man ikke har råd til bensin?

[urlhttp://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1298298.ece[/url]

Et forfriskende fakta inn i debatten. Regner med at Aftenposten er ukjent for de fleste her, men det regnes som en noe mer seriøs avis.

Uansett, dette setter jo hele kostnadsdebatten i perspektiv. Debattanter her lovpriser de billige bilene i USA og at alle kan kjøre hva de vil og ha så mange biler de vil. De kan dog åpenbart ikke ha særlig mange reserver når en dobling av bensinprisen fra latterlig billig til bare billig knekker økonomien.

Når man i tillegg ser hvordan biler selges i USA, nær sagt uten gevinst og med sinnssvake lånebetingelser og ekstra tilbud for å i det hele tatt klare å selge bilene så sier det seg selv at det er noe alvorlig galt med økonomien. Man bør kanskje snart kikke litt utover egen snute her inne?

1
17 svar

17 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

TVe200

2fast, i USA har en person med bra utdannelse og en bra jobb en kjøpekraft som langt overgår hva du og jeg noen gang kan drømme om å få.

1

Ribba

Så jobber de nok langt mer enn det du og fast gjør. Hadde vi jobbet 12 timer pr dag eller noe 364 dager i året eller noe, så hadde vi hatt rimelig feite lønninger.

1

Someone

Ribba skrev: Så jobber de nok langt mer enn det du og fast gjør. Hadde vi jobbet 12 timer pr dag eller noe 364 dager i året eller noe, så hadde vi hatt rimelig feite lønninger."

Amerikanere jobber mer enn oss, men nå overdriver du kraftig. Nå er jeg ikke bombe ikker men mente jeg så statistikk på at nordmenn jobber ca 1700t i året mot rundt 1950t for amerikanere.

Og de fleste nordmenn med "feite lønninger" som du kaller det jobber 50-60t uker og enkelte mer.....trust me, I know!!!

1

FredPerry

På Filippinene koster bensinen 5-6 kroner literen. Her lever 40% i fattigdom. Hvor dyrt det ville blitt etter norsk standard tør jeg knapt tenke på.

1

PassatGL

For ikke snakke om Kina, der har ikke alle bil engang!!! OMG.

1

Someone

Jo men husk at bensinprisen utgjør bare endel av det totale kostnadsbildet ved bilhold. Og når innkjøpet av bilen blir billigere blir det uansett mer penger å bruke på bensin.

1

brosmeraad

Someone skrev: Jo men husk at bensinprisen utgjør bare endel av det totale kostnadsbildet ved bilhold. Og når innkjøpet av bilen blir billigere blir det uansett mer penger å bruke på bensin.

------------------

Da er det vel kanskje slik at de som med nød og neppe klarer å få finansiert enellerannen bil bruker hele budsjettet på nettopp dette og sliter når det komemr til bensin og andre utgifter ....

1

torstein_

Jeg er heldigvis av dem som kjører lite, og er relativt fornøyd med sånn vi har det nå. Klart, 15 kr literen kan bli drøyt, da får jeg kjøre mindre. Men akkurat årsavgiften kunne jeg klart meg uten.

1

PassatGL

Jeg hadde nok ikke kjørt en "besinsluker" i USA uansett, så jeg kunne levd fint med en pris på 5-6kroner litern, er fremdeles halv pris av norsk.

1

250GTO

Hysj, nå må ikke du ødelegge verdensbildet til forumdeltagerene....

1

west-c-p

250GTO skrev: Hysj, nå må ikke du ødelegge verdensbildet til forumdeltagerene.... hehehe fine....

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...