Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lambdasonde, katalysator, varsellampe

Hei! Har en 2001-modell Passat 1,6 der en varsellampe begynte å lyse. Satte den inn hos Møller og de ville skifte en lambdasonde. Det gjorde de og lampen var slukket. Etter en uke begynte lampen å lyse igjen, og jeg satte bilen inn hos Møller igjen. Da ville de skifte enda en lambdasonde, nå en som ligger bak katalysator. Den første var foran. Hvis ikke dette fører til at varsellampen slutter å lyse vil de skifte katalysatoren. Da er mitt spørsmål: Er det ikke mulig å finne ut om det er lambdasonden foran katalysator, lambdasonden bak katalysator eller selve katalysatoren som er defekt? Er det virkelig nødvendig å skifte ut tre dyre deler i "mange-tusen-kroners-klassen" for å finne ut hva som er galt? Går det ikke an å finne ut om en lambdasonde eller en katalysator er defekt? Må man skifte ut delen, for så å vente og se om varsellampen slutter å lyse? Noen som kan hjelpe meg med dette før jeg skifter lambdasonde nr. 2? Kan det kanskje være noe helt annet som er galt? Hva med elektronikken eller selve varsellampen?

Er meget takknemlig for svar!

1
25 svar

25 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Gustav34

Er det risikofylt å kjøre med lysende lampe? Den har lyst i alle fall et halvt år. Jeg vurderer å drite i hele greia og kreve pengene tilbake. Det har jeg vel krav på?!

1

sl500

Du får ikke fem øre tilbake fra Møller uten kamp. De vil hevde at de delene som var byttet var defekt noe som er vannskelig å motbevise da delene er kastet.

1

Gustav34

Jeg skal ha fikset årsaken til at lampen lyser, og når det har vist seg at katalysatoren ikke var årsaken tror jeg at jeg står ganske sterkt. De har vært greie hittil. Jeg har ikke betalt for lambdasonde til 4300,- da det "viste seg" at jeg måtte bytte katalysator.

1

geirkano

tror det du trenger er en Flash av programvaren i styreenheten din,dvs de legger inn ny programmvare på styreenheten som fikse sånn bugs som det der.

1

Spartana

Jeg opplevde at lamdasonden (oksygensensoren) sviktet på min Liana etter 3 1/2 år. Det tok merkeverkstedet ca. 20 sek å lese av på en dataterminal som var koblet inn via en liten plugg i dashbordet. Ble faktisk skiftet ut helt gratis for meg til tross for at 3 år nybilgarantien var ute :-) Har fungert perfekt siden.

Min motsatte erfaring gjelder VW Polo. Alle elektronikfeilene som oppstod (ABS/ESP sensorer m.m.) kom gjerne igjen og igjen og igjen helt til jeg ble kvitt bilen! Utrolig at disse verkstedfolka hos VAG verkstedet ikke klarer å feilsøke og rette slikte ting uten at de oppstår på nytt.

Jeg mistenker rett og slett at kvaliteten på delene ikke holder mål og at VAG verkstedene mangler kompetanse til å finne permanente løsninger.

1

joska2

Spartana skrev: > Jeg opplevde at lamdasonden (oksygensensoren) sviktet på min Liana etter > 3 1/2 år. Det tok merkeverkstedet ca. 20 sek å lese av på en dataterminal som > var koblet inn via en liten plugg i dashbordet. Ble faktisk skiftet ut helt gratis for > meg til tross for at 3 år nybilgarantien var ute :-) Har fungert perfekt siden.

Det skulle då berre mangle. Lambdasonden er ein elektrisk komponent som heilt klart skal vare vesentleg lenger enn to år, og då har du fem års reklamasjonsrett på denne. I mi tid som kundemottaker hos VAG var ikkje dette diskusjon eingong, vi skifta denne på garanti til bilen var fem år.

1

eddard

Spartana skrev: Jeg opplevde at lamdasonden (oksygensensoren) sviktet på min Liana etter 3 1/2 år. Det tok merkeverkstedet ca. 20 sek å lese av på en dataterminal som var koblet inn via en liten plugg i dashbordet. Ble faktisk skiftet ut helt gratis for meg til tross for at 3 år nybilgarantien var ute :-) Har fungert perfekt siden. ---------------------------------

Jeg trodde det var 0 feil på disse suzukiene eller har du holdt oss for narr ? Min volvo 740 har ikke hatt problemer med noen lambdasonde i de fire årene jeg har hatt den, da fra 340 til 380.000km !

Men et hakk bedre enn VAG er det jo at de finner ut av feilene !

1

Spartana

eddard skrev: Spartana skrev: Jeg opplevde at lamdasonden (oksygensensoren) sviktet på min Liana etter 3 1/2 år. Det tok merkeverkstedet ca. 20 sek å lese av på en dataterminal som var koblet inn via en liten plugg i dashbordet. Ble faktisk skiftet ut helt gratis for meg til tross for at 3 år nybilgarantien var ute :-) Har fungert perfekt siden. ---------------------------------

Jeg trodde det var 0 feil på disse suzukiene eller har du holdt oss for narr ? Min volvo 740 har ikke hatt problemer med noen lambdasonde i de fire årene jeg har hatt den, da fra 340 til 380.000km !

Men et hakk bedre enn VAG er det jo at de finner ut av feilene ! --------------- Jeg har ikke sagt at japanske biler er feilfri, men derimot at VAG er drittkvalitetet.

Fint at Volvoen din ikke har hatt dette problemet i løpet av 40 k forresten. Bra jobbet!

1

SMURFEN_5

Typiskt Møller,di bytter deler etter tur og orden og før eller senere så kommer di til delen som er ødelagt.

Gå til ett ikke merke verksted så får du fikset bilen din.

1

MrEirik2

Møller er ikke et verksted. Det er en delebytte sjappe.

1

Gustav34

Ifølge Møller er det to lambdasonder, en foran og en bak katalysator. De sier også at jeg må skifte lambdasonde nr. 2, men de kan ikke svare på om den er defekt eller ikke. Dersom varsellampen lyser etter at jeg har skiftet nr. 2, må jeg skifte katalysator. Er det bare tre forhold som gjør at varsellampen kan lyse? Altså to defekte lambdasonder eller katalysator. Kan det være andre grunner til at lampen lyser?

På meg virker dette som at man skifter ut del etter del helt til man har funnet den rette delen. Det gidder jeg ikke bli med på! Hva gjør jeg? Oppsøker jeg et annet verksted og forhører meg?

1

MrEirik2

Møller har byttet lambda sonden fordi den er ødelagt. Det møller ikke har gjort er å fikse grunnen til at lambdaen blir ødelagt.

Hvis det er katalysatoren som er ødelagt så hadde jeg krevd å få tilbake penger for de 2 lambdasondene som du har betalt for uten grunn.

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...