Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Priser på etterfylling av aircondition?

Klimaanlegget i Lagunaen føles ikke akkurat som en sval bris om dagen, snarere fungerer den mer som en varm hårføner. Hvor bør jeg henvende meg for å få fikset dette billigst mulig? Er Bilia det beste eller finnes det andre firmaer som gjør dette til en mer studentvennlig pris?

1
15 svar

15 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Hollabaloo

FredPerry: Skal du gjøre dette i Trondheim?

1

Hollabaloo

"FredPerry skrev: Klimaanlegget i Lagunaen føles ikke akkurat som en sval bris om dagen, snarere fungerer den mer som en varm hårføner. Hvor bør jeg henvende meg for å få fikset dette billigst mulig? Er Bilia det beste eller finnes det andre firmaer som gjør dette til en mer studentvennlig pris? "

Hei. Var i samme situasjon som deg for noen år siden. Lagunanen din bruker R134a gass, som er den nye "miljøvennlige" typen. Det som er vanlig på slike AC-servicer er:

ALTERNATIV 1: Pris 1500-2500 kr 1. Man kjører gjennom en grønnfarget gass i systemet for å finne ut om det er lekkasjer. Enkelte firmaer krever at du kjører 1 dag eller 2 med dette på systemet før du kommer tilbake. 2. Dersom man ikke finner lekkasjer tappes den grønne gassen ut, og man fyller opp med R134a.

ALTERNATIV 2: Pris avhengig av hvor mye gass du etterfyller. 1. Man etterfyller R134a uten noen særlig forhåndskontroll. Dersom det er store lekkasjer i systemet, vil dette uansett bli oppdaget og etterfylling avbrytes.

1

FredPerry

"Hollabaloo skrev: ALTERNATIV 1: Pris 1500-2500 kr 1. Man kjører gjennom en grønnfarget gass i systemet for å finne ut om det er lekkasjer. Enkelte firmaer krever at du kjører 1 dag eller 2 med dette på systemet før du kommer tilbake. 2. Dersom man ikke finner lekkasjer tappes den grønne gassen ut, og man fyller opp med R134a.

ALTERNATIV 2: Pris avhengig av hvor mye gass du etterfyller. 1. Man etterfyller R134a uten noen særlig forhåndskontroll. Dersom det er store lekkasjer i systemet, vil dette uansett bli oppdaget og etterfylling avbrytes."

Googlet meg litt rundt på de forskjellige alternativene der uten å bli særlig klokere. Har sommerferie for tida så jeg hadde tenkt å fikse dette et eller annet sted på Romerike dersom det dukket opp noen gode tilbud.

1

Wingsof66

Jeg kan.

'Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. We have a small problem. All four engines have stopped. We are doing our damnedest to get it under control. I trust you are not in too much distress.'

1

Nebraska

Jeg har bestilt etterfylling med sporstoff for sjekk av lekkasje på Mazdan nå. Fast pris 2200,- med mva hos merkeverksted. Skal dit på mandag.

1

maxg

Jeg har utstyret for ac etterfylling.

Har flere måter å gjøre det på. Det enkleste er å tappe ned anlegget (kuldemediet) og vakumere. Når man har vakum stenger man av anlegget og føler med på om trykket stiger, gjør det ikke det iløpet av 20-30 min er det tett. Om trykket stiger kommer det luft inn. Da må man feilsøke.

Pleier da å bruke nitrogen (helt tørr) og kjøre inn under trykk. Er det en lekkasje hører man den eller man kan bruke zalo og se etter boblene.

Norge er det eneste landet i verden med miljøavgift på R134A , det utgjør ca.600 kr pr liter.

Det morsomme er at de færrest anlegget er "tomme", mangler man 20% R134A så virker det ikke mer. Derfor tapper man først av. lagrer 134 på tank, så fyller man opp igjen til riktig mengde. Så er man på ac etterfylling så be om å få se på "KVITTERINGEN" som hvor mye som ble tatt ut og hvor mye som ble fyllt opp.

har du mail fred perry, kan kanskje fikse din ac neste uke.

1

rosmebraad

Hva med å finne et seriøst bakgårdsverksted som annonserer med at de gjør slikt? Og sjekke priser og hva de gjør ut fra det?

Her i Bergen har jeg sett steder som har plakat om slikt, men pris, kvalitet og seriøsitet vet jeg ikke noe om.

(Og si gjerne "air-conditioning"!)

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...