Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Min kone får i dag en helt ny bil og jeg lurer på hva som er mest skånsomt for lakken. Dagens vaskehaller er jo blitt temmelig bra og vasker man hjemme så må man vel bruke sykt mye vann og antall svamper for å være like skånsom eller?

1
14 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

rebellion33

Et bra tips: Mister du svampen i grusen, ikke vask med den på panseret etterpå!

1

Majestet_

Bare på panseret denne reglen gjelder altså? :-)

1

rebellion33

Nei, jeg hadde kastet den i søpla... Men det var et tips, ikke en regel... Spørs hvor god råd du har

1

PassatGL

Vær iallefall obs på at bilen ikke bør vaskes de 4-6 første ukene fra lakkeringstidspunkt. Trekker du fra eventuell leveringstid i mellomtiden bør man i det minste vente noen uker, dette for at lakken skal få herde tilstrekkelig.

Vask for hånd er nok mest skånsomt, men tar tid.

1

torstein_

Det får være måte på å være redd for lakken sin. Det er ingen her som kjører biler til mange millioner, da ser jeg ikke poenget med å få panikk av å vaske hverken med svamp eller vaskemaskin om vinteren. Det blir rent uten å skade lakken. De nye vaskehallene er gode. Basta.

1

Majestet_

torstein_ skrev: "Det får være måte på å være redd for lakken sin. Det er ingen her som kjører biler til mange millioner, da ser jeg ikke poenget med å få panikk av å vaske hverken med svamp eller vaskemaskin om vinteren. Det blir rent uten å skade lakken. De nye vaskehallene er gode. Basta. "

Selvsagt, har man en bil til bare 200.000 er det jo bare å sette igang og ripe den opp. Det er jo ikke noe vits i å ta vare på biler som ikke koster mange millioner. Å la vaskebørster som har vasket over utallige møkkete biler før din egen gå løs på lakken er en god start. Videre anbefales svamp som ikke slipper møkka slik at du får gnidd den godt inn i lakken.

1

Majestet_

IKKE bruk svamp. Svamp lager riper. Kjøp deg en washmitt i microfiber og en bøtte med gritguard. Bruk to bøtter når du vasker, en til såpe og en til å skylle mitten.

1

rosmebraad

Pass på for de ørsmå ripene som bli i lakken ved ulike typer vask.

Om man ser nøye etter er dette irriterende, og f. eks folk i detalilingmiljøene liker det ikke!

1

Lignende temaer

Bilde

Motorsport

Motorsport

Bilde

Båt og Sjø

Båt og Sjø

Bilde

Motorsykkel

Motorsykkel

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

OL

OL

Laster...