Bil esc

Innlegg

Bil

passatkjorer

Berlingo?

Ok, er helt blank på varebiler og ønsker innspill.

2001mod Berlingo 1,9d (vare), gått 31000km til ca 40000,-

Skal erstatte en Transit som i anstendighetens navn bør vrakes. Trenger ikke all plassen som var i transiten da den endte opp som delvis lagringsplass i stedet. Skal brukes til div småkjøring som en "stapp-full-av-dritt-og-bryr-meg-ikke-om-bilen-bil"

Tar som en selvfølge at 1,9d på 70hk+ er slappere enn en gammel traktor. Noen som kjenner til om bilholdet kan forventes å være billig, eller finnes det bedre alternativer der ute?

1
26 svar

Det der er en forferdelig bil. Har en i firmaet og dette er ikke bra greier. Har hatt felre tidligere også. Disse bilene er jo det billigste av det billige som produseres og det bære de sterkt preg av. Kvaliteten er så som så med småfeil av alle slag. Sittestillingen er horribel og på landeveien funker det rett og slett ikke om du er vant til en vanlig gjennomsnittlig bil produsert de siste 20 år. Berlingo/partner kan en eneste ting og det er bykjøring. Styringa er kjapp og fin og bilen føles snerten i lave hastigheter. Dieselmotoren er noe av det slappeste som finnes, må pines ekstremt på turtall for å holde følge med trafikken. Den er også ustabil på vinterføre og helt håpløs til å ta seg fram i snø. Nei makan altså.

Har du råd til Connect så snakker vi en annen verden. Alternativt en pent brukt Caddy/Inca, det er en bedre bil å sitte å kjøre hvertfall. Kjører du kun til og fra jobb i Oslo sentrum så ok.

1

Men prisen var jo ok når man ser km-standen

1

Hmh, så på connect, men da blir prisen fort høyere. Skal forøvrig ikke bruke bilen noe særlig på langkjøring, og det var pris vs km-stand som fristet litt her.

Hvilke feil er det du har vært borti? Dyrt/vanskelig å fixe på?

1
passatkjorer Hmh, så på connect, men da blir prisen fort høyere. Skal forøvrig ikke bruke bilen noe særlig på langkjøring, og det var pris vs km-stand som fristet litt her. Hvilke feil er det d...

Det er mange som har en Berlingo/Partner som ekstrabil og er kjempefornøyd så det er gode muligheter for at du kan bli det også. Bare ikke ha forventninger til noe.

Den vi har nå er en 2000 modell diesel som har gått 117 tkm. Det siste året har vi byttet bærearmer foran, ny radiator, nye låser på alle dørene (har ikke fjernstyrt sentrallåas og låsene var rett og slett utslitte) og nå tror jeg dieselpumpa er på tur. Så dette er ikke noe billig moro. Prisene på rep ligger noe over det jeg er vant til fra Ford. Jeg er heller ikke vant til å skifte så mye deler på en bil som har gått 100 tusen. Men nå er jo jeg mest vant til Fiat og da snakker vi jo en annen verden når det gjelder driftsikkerhet:)

1

Ok. Bilen kommer ikke til å gå mer enn et par tusen i året (Kjører ikke varebil med mindre jeg må), så prisdifferansen har en del å si. Om jeg må regne med heftige driftsutgifter kan jo fort prisdifferansen opp til Fiaten over fort bli ubetydelig.

1

Berlingo er ikke noe særlig nei. Hold deg også unna Opel Combo, det er, uten å overdrive, den største drittbilen jeg noen gang har kjørt! Vi har Combo på jobben, og det er masse artige feil med dem hele tiden..partikkelfilterne brenner opp, girkassene ryker, og andre relativt dyre ting.

1

Vår begynner å ruste, men tror faktisk ikke rust er så galt.

Om Doblo er mer feilfri vet ikke jeg altså.. Det er jo også en veldig billig bil. Kjører du bare 2000 i året kan jo bensin være aktuelt også, da får du vel mer for pengene.

1

Har vurdert det også, men transiten er igrunn for stor. Har en tendens til å fylles opp av det helt utroligste på grunn av det store rommet så jeg får ei jækla ryddeøkt hver gang den skal brukes. Den motoren der er også et sinnsykt bensinsluk (som egentlig ikke betyr så mye pga lav kjørelengde)

Forøvrig kan du omtrent se rusten vokse på de når den først setter i gang...

1

Jeg hadde en Berlingo 1.9d vare som firmabil 1 dag (!) i 2001 eller 2002. Vi fant en annen løsning, og Berlingoen ble parkert på jobb på kvelden.

Bilen var grei nok den. Dette var en helt ny bil. Kjøremessig var den fin til å være en slik bil. Styringen var fin, men girkassen var fæl. Sittestillingen passet meg som liker å sitte oppreist. Motoren var veldig treg, men sikkert ikke tregere enn 1.4 bensin med 75hk.

1

Ok, er helt blank på varebiler og ønsker innspill.

2001mod Berlingo 1,9d (vare), gått 31000km til ca 40000,-

Jeg anbefaler deg heller å kjøpe en Peugeot Partner 1,9d 2001 mod. Dette er en mye bedre bil på mange måter både kvalitets og kjøremessig!!

1

BMW320d er en spøkefugl i dag:)

EDIT: Han kom meg i forkjøpet der

1

Sikkert en del som laaaangt heller ville kjøpt en Nissan Primastar enn en Opel Vivaro eller en Renault Trafic også, selv om de er akkurat samme bilene, skrudd sammen på akkurat samme samlebånd. Peugeot 107/Citroën C1/Toyota Aygo er annet eksempel.

1

Baserer du dette på kjørekomfort eller driftsikkerhet? Kjørekomfort driter jeg i ettersom jeg ikke skal bruke den på lengre etapper.

(Torana)

1

Berlingo/Partner er en bilmodell som ble holdt i live vel lenge, og de siste årene har mange av konkurentene kommet med modeller som er bedre. Hvis man snakker 2001 modeller, er nok imidlertid Berlingo/Partner det beste valget i klassen, både mht kjøreegenskaper, komfort og kvalitet.

1

Jeg kjørte en berlingo 1,4 bensin, som arbeidsbil fra 1997(?) til 2003, og en partner fram til i dag også denne med 1,4 bensin.

Begge har fungert helt greit. Foruten de vanlige servicene har ingen av bilene hatt behov for noe verkstedsbesøk.

Har også prøvd en med dieselmotor, men den er utrolig mye tregere.

Testet opp en lang bratt bakke med 8% stigning:

Bensinmotoren 106 km/t

Dieselmotor 85 km/t

(Begge hadde omtrent helt lik last ca 150 kg)

1
dkand BMW320d er en spøkefugl i dag:) EDIT: Han kom meg i forkjøpet der

BMW320d er en spøkefugl i dag:)

Vel, det var egentlig en teit spøk da. Skulle bare se hvordan reaksjonen ble når jeg anbefalte Partner framfor Berlingo. For det er jo snakk om samme bil egentlig. Seat Inca og VW Caddy er jo også to ganske like biler. Men jeg ser oftere en Caddy på veien enn en Inca. Kanskje fordi VW er mer kjent for de fleste enn Seat?

1
Laster...