Det er nok få andre som er så mørkeredde som rånerne. Mens andre normale folk bruker vanlig nærlys så bruker rånerne tåkelys i tillegg, uansett om det er mørkt så de blender andre ekstra eller om det er midt på lyseste dagen.

Mørkeredde har ofte vanskelig for å få sove om natta, så da bruker de natta til å kjøre rundt, eller sitte i bilene sine på en godt opplyst bensinstasjon. Jeg har selv observert dette fenomenet da jeg kjørte bil ved 3-4-tida om natta en gang for en tid tilbake.

Rånerne synes også tikkende lyd er skummelt, og det er derfor du nesten aldri ser dem bruker blinklyset.

De har også en utpreget høydeskrekk, og det er derfor de senker bilene sine så mye som mulig.

Rånerne synes også at maur og meitemark er skumle dyr, så derfor tør de ikke gå ut av bilene sine, men sitter inni når de prater sammen. Vinduet tør de å ta ned, men de passer på å henge over kanten så de kan lukke vinduet fort om de ser en meitemark som ser ut til å ville gå til angrep.

Angsten for maur og meitemark er faktisk sterkere enn frykten for mørke. Dette vises best ved at de ofte har et eller flere defekte lys, men ikke har tatt mot til seg for å gå ut av bilen for å skifte pære.

Hvis noen har lurt på hvorfor det alltid er sånn dunk-dunk-musikk hele tiden fra disse bilene så er det bare et tiltak for å skremme bort disse små skapningene der nede på bakken.

Å flytte for seg selv er også mange av dem redde for, så de bor hjemme hos Mamma og Pappa hvor det er trygt og noen kan passe på at det ikke er spøkelser i skapet og monstre under senga osv.

En veldig stor andel har en skrekk for å uttale lange bilmerker feil, så da ender de opp med det korte navnet BMW, eler kanskje en MB. Du har kanskje lagt merke til at mange også kjører rundt i biler med navn som er den latinske oversettelsen av "jeg ruller", altså Volvo. Volvoer jo et langt og komplisert navn for disse, men det er en grunn til at de likevel er populære, for de kaller dem bare for 240, 360, 850 osv.

9
1800ES Da føyer jeg til et (faktisk) helt relevant spørsmål: Hvor kommer uttrykket "råner" fra? En råne er vel en hanngris, men hva er koblingen til ørkesløs kjøring med utspjåka biler ti...

Kanksje ordet råner kommer fra grisekjøring?

Grisekjøring kan jo forresten være så mye rart, og jeg husker en gang i militæret det var jeg som skulle melde ifra til troppsjefen hvor mange som var tilstede og hvem som manglet, og jeg sa at to personer var ute på grisekjøring. Men da var det jo fordi de hadde dratt for å hente en gris.

3
1800ES [sitat…] Kan man videre utlede at en kvinne bak rattet (usannsynlig?) i en klassisk rånebil burde kalles en purker (i Østfold antagelig purkær)? Noen som forresten har observert kv...

Dette må vel kunne kalles rånere, og de er damer:

http://no.wikipedia.org/wiki/Pink_racing

Så kvinnelige rånere er herved observert da jeg en gang havnet bak en bil som nok tilhørte nestlederen der.

Om kvinnelige rånere burde kalles purker har jeg ikke tenkt så nøye over. Men det ser ut til at de er mye tyngre enn gjennomsnittsdamer (hvertfall de som er på bildene i avisene) så de blir vel ekstra fornærmet om man kaller dem for purker vil jeg anta (når folk snakker om råner så forbindes det ikke så mye med dette nøff-nøff-dyret som om man snakker om purker). Hvis man kaller dem purker så kommer vel Ottar også (litt rart å velge et mannsnavn på en slik organisasjon foresten).

3
1800ES Da føyer jeg til et (faktisk) helt relevant spørsmål: Hvor kommer uttrykket "råner" fra? En råne er vel en hanngris, men hva er koblingen til ørkesløs kjøring med utspjåka biler ti...

Det finnes vel flere teorier rundt ordets opprinnelse Ordet råner og råning har eksistert i noen år nå, og begynner å bli et relativt landsdekkende ord.

Det har fått plass på språkrådets liste over "nye ord". Altså ord som er "registrert" allment brukt, også i medier, men enda ikke tatt inn i ordboken. Etter min mening så er ordet såpass mye i bruk at det burde få plass der..

Såvidt jeg har skjønt så har ordet sin opprinnelse fra telemarkstraktene. (Dette vet jeg ikke med sikkerhet, men ettersom Notodden ofte blir betraktet som norges "rånehovedstad" så er det vel ikke umulig)

Etter den historien jeg har hørt så ble det i første omgang tatt i bruk i avisene som et negativt ladet ord med tanke på at folk var lei av "rånekjøring" i gatene.

Om det allerede var et etablert ord den gangen, det vet jeg ikke. Men jeg vil anta at rånekjøring da er en lokal, dialektsmessig eller "bygdevariant" av det de fleste omtaler som grisekjøring.

Et gutter er i soleklart flertall blant rånerene styrker jo bruken av ordet råne i stedenfor gris. Jmfr. diskusjonen lengre opp.

Med litt selvironi(?) eller "tvang" har vel dermed sjåføren blitt "en råner" , siden det er kort og greit ord.

Noe miljøet i dag omtaler seg selv som

Det er iallefall min teori på dette :)

3

Hahaha, dagens!

Forsåvidt ikke noe bra å kjøre med kupelyset på. Noen som har sett 5th gear episoden hvor Tiff kjører 24timers løp? Han kjefter over hvor elendige lysene på bilen er, for så å komme på at han i gammel vane har kjørt med lyset på inni bilen. Litt bedre sikt når han skrudde det av ;)

2

Da føyer jeg til et (faktisk) helt relevant spørsmål: Hvor kommer uttrykket "råner" fra? En råne er vel en hanngris, men hva er koblingen til ørkesløs kjøring med utspjåka biler til full musikk? Minst 10 tomler til den som oppklarer mysteriet!

2
1800ES [sitat…] Kan man videre utlede at en kvinne bak rattet (usannsynlig?) i en klassisk rånebil burde kalles en purker (i Østfold antagelig purkær)? Noen som forresten har observert kv...

Ny teori om hvorfor de kalles rånere:

Endel kalte jo hverfall før politiet for "purken", som jo er hunn-grisen. Politiet kjører jo rundt omkring i sentrum frem og tilbake de samme gatene i sakte fart på kveldstid. Så var det noen andre som begynte med det samme og da kalte de seg for rånere (eller kanskje det var andre som kalte dem det, jeg vet ikke).

2

Da sender forumidioten et stort takk til SUV_4WD på vegne av alle trafikanter som lurer på sånne ting.

1

La merke til en pussig ting med tåkelys i forgårs.

Lå bak en gammel Toyota (neppe tilfeldig) og vi nærmet oss en tunnel.

Da skrur dotten på tåkelyset (!) bak, og har det på gjennom hele tunnelen! Det var dagslys og sol ute, og lite røyk og tåke i tunnelen.

Lurer på hvem som lærte ham det, evt om han kom på det selv, at skal du inn i en tunnel, da er det tåkelys som gjelder? "Veldig" fint for meg å ha det tåkelyset i fleisen, det var en generelt dårlig opplyst tunnel. Jeg blinket med mine tåkelys flere ganger, men Toyota-eiere bruker jo som kjent ikke speil.

1
SUV_4WD Kanksje ordet råner kommer fra grisekjøring? Grisekjøring kan jo forresten være så mye rart, og jeg husker en gang i militæret det var jeg som skulle melde ifra til troppsjefen hvo...

Grisekjøring

Kan man videre utlede at en kvinne bak rattet (usannsynlig?) i en klassisk rånebil burde kalles en purker (i Østfold antagelig purkær)? Noen som forresten har observert kvinnelige rånere - Ikke sånn at jeg ellers er på utkikk etter en?

1

Antar det er de samme selvdiggerne som jeg har kjørt bak noen ganger. På dagens tid ser du disse lener seg over, så de ser rett inn i speilet og vingler hit og dit og opp og ned i hastighet, mest opptatt av å se seg selv.

1
Laster...