Bil esc

Innlegg

Bil

BMW320d

Besto førerprøven på kl. C i dag!

Etter mye ensidig syting og klaging på 4-sylindrete dieselmotorer fra meg i det siste, samt en del mas om BMW F10, så kan jeg endelig bidra med noe nytt og svært positivt på VGD Bil. :)

I dag besto jeg nemlig førerprøven på kl. C i Kristiansand! Hadde oppkjøring med sensor som startet kl. 13:50, og dere kan vel egentlig bare tenke dere at jeg var full av nervøsitet, prestasjonsangst, engstelse og store forventninger flere dager og timer før jeg skulle ut i ilden i dag. :P

Men jeg klarte å holde nervene i sjakk til en viss grad, og gjorde en tilfredsstillende innsats på hele førerprøven, slik at jeg nå kan puste meget lettet ut og være svært fornøyd. Jeg gjorde ikke alt komplett feilfritt og perfekt, men det holdt til å bestå og kunne erverve meg et nytt førerkort. :) Nå mottar jeg mange gratulasjoner og det er utrolig hyggelig.

Siden selvtilliten min har økt etter denne personlige seieren, så er jeg også ganske klar og beredt for å starte på opplæringen for kl. CE! Gleder meg til å kjøre vogntog, tror det kan bli gøy det også. :) I morgen tar jeg turen til en trafikkstasjon, slik at de kan gi meg et midlertidig førerkort på kl. C, mens jeg venter på det ordentlige førerkortet da. :)

7
61 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

InVinoVeritas

Gratulerer.

Selv har jeg båtføreprøven av laveste klasse. Er det A? Husker ikke.

1

Det var veldig hyggelig å høre! Gratulerer! Resten kommer også til å gå seg til.

1

Bra jobba, grattis! :) Gled deg til vogntog!

Måtte du trekke sikkerhetskort denne gangen, eller var det "bare" oppkjøring?

1

I morgen tar jeg turen til en trafikkstasjon, slik at de kan gi meg et midlertidig førerkort på kl. C, mens jeg venter på det ordentlige førerkortet da. :)

Gratulerer med C-lappen, og lykke til videre med jobbsøking og CE.

Du har hvertfall vært mer heldig enn endel andre som har sittet bak rattet i lastebil idag. For det er minst to stykker som har veltet lastebilhengeren sin akkurat idag.

Kan vel være lurt å starte jobbsøkingen med en gang så du få kjørt endel og får dette som rein rutine sånn at manslipper å tenke på lastebil-ting når hengeren skal hektes på, da burde det være behov for litt færre kjøretimer på CE. (ikke sånnn jeg gjorde det, men det er en annen sak).

For en arbeidsgiver vil det være et pluss at du tar CE, så kanskje får du sponset deler av utgiftene.

Minuset ved denne metoden kan være at du kanskje sliter med å få fri til kjøretimer (spesielt om du får jobb et sted der du ikke trenger henger), pluss at det kan være noe vanskelig å få jobb i utgangspunktet uten CE.

Jeg har hatt tre lastebilsjåførjobber, og io alle tre tilfellene virket det som det var et stort pluss at jeg hadde CE sån at jeg også kunne stille opp på slik kjøring (og en arbeidsgiver hadde også bestilt splitter ny henger til meg), men ingen av stedene ble det noe av tilhengerkjøringen.

Men uansett nyttig å ha hengerlappen synes nå jeg da.

Er forresten enstund siden jeg har kjørt noe stort nå. Har ikke kjørt lastebil siden mars/april. Og idag kom jeg kjørende hjem med Suzuki Ignis med en clutch så slitt at den iblant begynner å slure i motbakkene pga det "enorme" dreiemomentet fra 1,3-literen. Og imorgen er det 70 km til i denne før jeg kan sette meg i min egen bil igjen.

Ellers synes jeg det var rar du ikke kom ut døra på biltilsynet med midlertidig kjøretillatelse, for det mener jeg å huske at jeg gjorde fa jeg toik det, og så kom vel selve sertifikatet i posten noe senere.

1

Gratulere. Eg brukte litt meir tid på E enn på C, men eit eller anna seier meg at du tar E ganske greitt....

Stå på.

1
ErikJm Gratulerer. Blir det ny jobb nå da?

Takk! På sikt så håper jeg det. Men reglene i dag er så strenge at man må ha gjennomført et yrkessjåførdirektiv på 140 timer teori, før man får lov til å jobbe på et transportfirma mot lønn. Dette direktivet har jeg ikke tatt enda.

Men nå skal jeg først fortsette på CE, og så må jeg ta trucksertifikat og løftekrankurs, slik at jeg ikke blir litt hjelpesløs den dagen jeg skal lesse på og lesse av varer fra en lastebil, eller et vogntog.

1
Hi-Po Bra jobba, grattis! :) Gled deg til vogntog! Måtte du trekke sikkerhetskort denne gangen, eller var det "bare" oppkjøring?

Måtte du trekke sikkerhetskort denne gangen, eller var det "bare" oppkjøring?

Takk! Det blir spennende å begynne på vogntog. :)

Jeg måtte trekke et sikkerhetskort, og det ble å kontrollere lufttørkerens funksjon + varmgang i dekk, nav og bremser. Egentlig en av de letteste sikkerhetskontrollene. :)

1
SUV_4WD [sitat…] Gratulerer med C-lappen, og lykke til videre med jobbsøking og CE. Du har hvertfall vært mer heldig enn endel andre som har sittet bak rattet i lastebil idag. For det er m...

Gratulerer med C-lappen, og lykke til videre med jobbsøking og CE. Du har hvertfall vært mer heldig enn endel andre som har sittet bak rattet i lastebil idag. For det er minst to stykker som har veltet lastebilhengeren sin akkurat idag. Kan vel være lurt å starte jobbsøkingen med en gang så du få kjørt endel og får dette som rein rutine sånn at manslipper å tenke på lastebil-ting når hengeren skal hektes på, da burde det være behov for litt færre kjøretimer på CE. (ikke sånnn jeg gjorde det, men det er en annen sak).

Takk for det, og det er mulig at jeg kanskje kan få jobbet som assistent og medarbeider hos et transportfirma fram til jeg har gjennomført kl. CE, og ikke minst har fått tatt yrkessjåførdirektivet. Men det er jo ikke sikkert da.

Jeg har en veileder og kontaktperson som skal prøve å få meg ut i jobb.

Etter førerprøven i dag så var klokka så mye at jeg ikke tok meg tid til å kjøre innom en trafikkstasjon, fordi jeg regnet med at det kunne være stengt, eller fryktelig mye kø midt på ettermiddagen. Men skal få tak i en midlertidig kjøretillatelse i morgen, da tar jeg turen til nærmeste biltilsyn. :)

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...