Bil esc

Innlegg

Bil

MBTEX

Sikker bil til sønn

Jeg har sittet på gjerde en stund og lest. Tenkte å spørre om råd når jeg for første gang skal kjøpe bil til min sønn som er 18 år og får lappen, forhåpentligvis, om kort tid. Vi har valgt å gi barna bil når de får lappen av hensyn til sikkerhet. Vi ønsker at barna skal kjøre sikkert.

Vi har ikke satt en fast sum som bilen skal koste, men sikkerhet er viktigere enn noe annet. Barna skal ikke bli bortskjemt, men de må gjøre opp for bilen på andre måter, så det er ikke noe å snakke om.

Krav (jeg vet dere liker slikt) er egentlig bare mest mulig trafikksikkerbil til en fornuftig pris. Ny eller brukt er ikke så farlig, men nye biler blir ofte dyre.

1
153 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Krav (jeg vet dere liker slikt) er egentlig bare mest mulig trafikksikkerbil til en fornuftig pris. Ny eller brukt er ikke så farlig, men nye biler blir ofte dyre.

Hva i sofaen menes med "fornuftig pris"? 50 tusen, 150 tusen, 450 tusen... 1 million?

Mitt tips er å kjøpe noe med mindre motor først, så trenger det ikke være så forbasket sikkert. Eller en bil som er rigget med bur...

1

Javel da, han skrev "fornuftig pris", jeg synes 60000 kr er mer enn nok å gi barna, ikke bra å sy puter under armene på dem vettu!

Jeg synes S80'en var en bra kombo av sikkerhet, pris og litt moro for gutten. Han er 18år, ikke 70..

1

Volvo C30 - kul design, nytt og forhåpentligvis driftsikkert, og 5 stjerner i Euro NCAP.

2

Allgerita: Kan hende pappa ikke liker tanken på det, dersom sikkerhet er første-pri :)

- Det er helt sant, ikkeno chip

1

Burkar: Jeg har sett på Volvo c30 og det er helt klart en bil som passer (synes jeg)

Har lest en del her men hvordan siterer jeg??

1
Timmelsjoch [sitat…] Jeg ville definitivt satset på noe nyere enn 13 år. Sikkerheten i biler har stadig blitt bedre så 3 år er mere passende enn 13 :-)

En 18 åring har mye å lære i livet, og bilhold er en ting. Er bra å ha en litt eldre bil, så finner man ut mer om hva som går i stykker, hva det koster, hva man kan gjøre selv...etc

Sikkerheten blir bedre, ja. Men en gammel Volvo, Mercedes eller Amcar kan være sikker og, skal ikke tro blindt på ny bil/gammel bil propaganda filmer på U-tube...

1

Har en vanlig datamaskin hjemme, men i bilen bruker jeg for det meste iPad

Dere andre om S80: Jeg har hatt flere s80 i trafikk og synes ikke det er en bil for en ung mann. Den er stor og fin som taxibil riktig nok.

1

FR-P: Jeg har snart hatt 20 taxier og ser ingen fordel med å ha en gammel bil.

1

Jeg har sittet på gjerde en stund og lest. Tenkte å spørre om råd når jeg for første gang skal kjøpe bil til min sønn som er 18 år og får lappen, forhåpentligvis, om kort tid. Vi har valgt å gi barna bil når de får lappen av hensyn til sikkerhet. Vi ønsker at barna skal kjøre sikkert.

Om du vill att barna dina ska åka säkert så går det inte att se bort ifrån Saab. I verkliga olycker så har det visat sig att Saab och då speciellt Saab 9-5 har en betydlig säkerhetsmarginal i jämnfört med andra bilar. Nu kan ju en 9-5 bli lite för stor, så jag rekomenderar en en Saab 9-3 2005 med 122hk bensin. Mer hk på denna Saaben gör den lite för svår att köra om man är orutinerad förare. Turbodraget gör nämligen att framvagnen rycker till och man kan bli överraskad vid omkörningar om man inte är van vid det. Dessutom så är den lite för "kul" att köra för en 18-åring....och då tänker jag på mig själv och hur jag var. Det var nog tur att jag fick en VW 1300 och som min första bil.

Här är en link på de mest säkra bilarna i Sverige enligt Folksam. S60 och Avensis kommer också bra till i testerna...men låt inte mannen få börja billivet med en Toyåta...;-)

1

Krav (jeg vet dere liker slikt) er egentlig bare mest mulig trafikksikkerbil til en fornuftig pris. Ny eller brukt er ikke så farlig, men nye biler blir ofte dyre.

Litt usikker på hva jeg skal tro om pris her, men et søk på "small family car" hos Euro-NCAP forteller hvilke biler som er det mest trafikksikre i en kurrant klasse. Kanskje en "super mini" også duger?

Av nye biler finner du mange med 5 stjerner og høye poengsummer, f.eks Golf 6, C30, Astra, Focus, C4.

Du kan også se på noen år gamle biler som har 5 stjerner; BMW 1-serie, Citroen C4, Fiat Bravo, Focus, i30, A-klasse, Astra, 308, Megane, Auris, C30, Golf 5

Tar med småbiler også. Du kan se på Audi A1, DS3, Jazz, IQ, Swift og Polo også.

Brukte biler med god sikkerhet er Mito, Fiat 500 og Grande Punto, Fiesta/ Mazda 2, Mini (siste type), Corsa, 207, Clio, Yaris

Du har mye å velge i :)

Hvis vi krysser disse bilene med driftssikkerhet eller feil/ mangler (ADAC) toppes listen av Auris, Mazda 2, Jazz, Yaris, Golf, Fiesta, Swift og Astra. Over snittet finner du også Focus, Civic, 1-serie, A-klasse og Mini.

Jeg trekker ut nye eller nyere utgaver av Ford Fiesta, VW Polo og Golf. Her finnes det tøffe utgaver for en ung mann. Bilene er sikre og går sjelden i stykker. Annenhåndsverdien bør bli høy dersom ikke poden ramponerer bilen.

3

Veldig godt innlegg Cobber!

Jeg har selv best kjennskap til Jazz og Civic, men jeg går ut ifra at samme gjelder for mange av de du nevner her. De to har jeg i alle fall sett flere av det jeg kaller for "gammel dame" biler. Biler som er kjørt veldig lite og byttes inn i ny bil fordi nybilgarantien er gått ut.

1

Colombo: Jge vet hva som fungerer i næringen, men jeg har ikke så stor peiling på andre biler. Jeg har hatt noen Volvo men aldri Renault, selv om forhandlerene har solgt merkene sammen i mange herrens år.

Varg: Civic er nok ikke så dum, men jeg kjenner ikke så godt til denne. Ser tøff men litt rar ut.

Cobber: Mye bra her. Men er en Fiesta like sikker som en Volvo c30? Jeg får gode priser på Volvo, Peugeot og Mercedes, og nå etterhvert også Ford og Hyundai.

Hva tror dere om Volvo c30?

1
MBTEX Colombo: Jge vet hva som fungerer i næringen, men jeg har ikke så stor peiling på andre biler. Jeg har hatt noen Volvo men aldri Renault, selv om forhandlerene har solgt merkene sa...

Hva tror dere om Volvo c30?

Helt grei, men de minste dieselmotorene er strengt tatt ikke spennende. Laaange dører, kan gi bulkeutgifter. Og vippemekanismen for framsetene er neandertalsk, og kommer til å irritere kompisene hans ihjel... ;-)

1

Jeg ville IKKE kjøpt ny C30 - den er for utdatert. Brukt er det en annen sak - men fire dører kan være en fordel også for de uten familie.

Billig sikker-bil er Renault Megane II. Den koster fra knappe 60.000kr og oppover.

Av nye sikre biler er VW Golf VI og Alfa Giulietta de sikreste bilene i C-segmentet/Golf-klassen.

I B-segmentet/småbil-klassen er Suzuki Swift (sammen med den nye Chevrolet Aveo, som ikke er lansert i Norge enda) den sikreste.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...