Bil esc

Innlegg

Bil

Avery

Hjelp til å velge en GPS

Jeg skal på bilferie i Statene om litt og har lyst å kjøpe en GPS her hjemme som jeg kan ta med over dit. Dette fordi å ha GPS med i leiebilpakka koster 1500 kroner så da tenker jeg at jeg liksågodt kan kjøpe en her. Spesielt med tanke på at jeg garantert kommer til å ta flere bilferier de kommende årene.

Siden jeg setter meg i bilen med en gang jeg lander, vil jeg ha med en GPS fra Norge og ikke kjøpe en der borte.

Jeg har ikke bil her hjemme, men vurderer å kjøpe en i løpet av vinteren. Jeg kommer nok til å låne GPSen bort til et familiemedlem dersom jeg ikke kjøper bil, men uansett vil den ikke bli brukt mye.

Spørsmålet er bare hvilken GPS jeg skal kjøpe.

Dette vil jeg ha:

- Må kunne laste ned kart over USA.

- Helst viser fartsgrensen der jeg kjører.

- Pluss om den viser fotobokser osv.

- Enkel å bruke.

- Pluss hvis den har kjendisstemmer (som Simpsons-karakterene).

- Lett å ta ned etter hver tur.

Dette behøver jeg ikke:

- Multimediespiller / fotolagring etc

Pris:

Ikke så mye over 2000 hvis det virkelig anbefales.

Har skjønt at mange har sin favoritt når det kommer til merke, men håper å få noen gode tips om hvilken type GPS som kan passe for mitt forbruk.

1
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

JJularbo Android mobil.. Google maps navi.

seriøst?

også skal mannen sitte igjen med 30 000 i tlfregning for databruk??

Dette rådet var det dårligste noen kunne kommet med!

----------------

Til TS:

Du kjøper deg en TOMTOM!

maps kan du finne på nettet eller kjøpe i butikken.

men du kjøper TOMTOM.

De er best på brukervennlighet, og kontakt, og kart. og de har fotoboks etc etc etc og ikek minst er de størst på gps!

"bruke mobilen.. jeg gir meg ende over! for noe sludder! om du skal bruke mobilen legger du inn Sygic og laster ned kartene på forhånd hjemme over WIFI.

Det ville sikkert kostet deg 30 kr bare å komme ut ifra parkeringsplassen!

1

Pluss hvis den har kjendisstemmer (som Simpsons-karakterene).

Akkurat dette kan jeg love deg at du blir drittlei av etter hvert.

Selv er jeg veldig fornøyd med TomTom og holder med Rumpetroll sine tips. Hvis du har Iphone eller Ipad kan du jo kjøpe eller stjele TomTom-appen med amerikanske kart. Bortsett fra at skjermen på Ipad er såpass stor at du ikke kan ha den i frontruta på en vanlig europeisk bil syns jeg navigasjon med den er vel så bra som en ordinær GPS.

1

joda bare hyggelig!

Det du sikkert vil syhnes er kult er å ha en stemme fra en eller annen kjendis i 20 minutter også orker du ikek de samme frasene lenger og synes ikke det er morsomt, så du går tilbake til den vanlige stemmen.

Jeg for min del synes det er best med hun norske kvinnestemmen, selv om jeg synes det er fullstendig feil og ironisk at en kvinne skal fortelle meg veien og hvor jeg skal kjøre.. hehe

hvilken modell?

Jeg vet ikke, jeg vilel tatt en vanlig simpel modell med sdkort inngang og lest meg opp litt om hvordan legge inn nye kart.

det er som regel så enkelt som å laste ned ett kart og legge det inn på et sdkort og så sette det i tomtomen..

Jeg ville googlet litt..

1
Rumpetrolll joda bare hyggelig! Det du sikkert vil syhnes er kult er å ha en stemme fra en eller annen kjendis i 20 minutter også orker du ikek de samme frasene lenger og synes ikke det er mor...

Jeg for min del synes det er best med hun norske kvinnestemmen, selv om jeg synes det er fullstendig feil og ironisk at en kvinne skal fortelle meg veien og hvor jeg skal kjøre.. hehe

Har en TomTom One XXL eller noe sånt. Er det nordlendingen(?) "Gry" du snakker om så byttet jeg ut henne etter to kjøreanvisninger. Lastet ned "Dag Omar" i stedet. Han er mye mer behagelig å høre på.

1

Er det noen her som har peiling på GPS fra Packard Bell? For det er en slik en jeg har.

Den kan vise blant annettiden som er igjen til målet og når man kommer frem dit, men sistnevnte har en svakhet, og det er mulig det kommer avat Norge har sommer og vintertid, og problemet er der hvertfall om sommeren (sjelden jeg skal finne frem til steder om vinteren).

Man kanstille velge tidssoner og stille klokka. Vi er vel på GMT+1 tror jeg, men det fungerer ikke. Ved å velge to varianter som er naboer i tid så blir det to timers forskjell og man kan velge om manskal ha klokka entime for fort elelr en time for seint. Det vil da si at ankomsttid blir en time feil uansett. Noe valg mellom erdet ikke. Skulle ro at vest-europa var rett valg, og det står også noenland der (husker ikke hvilke), men det står flere landenn skjermen er bred og det går ikke å scrolle sideveis.

På langturer synes jeg det er greit å følge med på når jeg komer frem, men kjedelig at det er en time deil.

Når jeg har stilt klokka manuelt (sette et klokkeslett) så viser dn rett klokke, men det er feil straks jeg skal se ankomsttid.

Noen som har vært borti dette problemet og funnet løsningen? Jeg har prøvd massevis av tidssoner for å se om det er noen der som kan passe (sommertid er vel problemet), og ingen passer. Er det bare vi so har sommertid elelr er det flere land?

1
SUV_4WD Er det noen her som har peiling på GPS fra Packard Bell? For det er en slik en jeg har. Den kan vise blant annettiden som er igjen til målet og når man kommer frem dit, men sistnev...

Er det bare vi so har sommertid elelr er det flere land?

Du følger veldig dårlig med på verden utenfor søndre del av Oppland fylke :-)

Alle EU-land har sommertid samtidig som oss, og de fleste EU-land har samme tidssone som oss (unntak Portugal, UK, Irland, Finland og Øst-Europa).

1

Garmin Nuvi er best på brukervennlighet, rett og slett fordi den er så enkel...Men Tomtom er uansett best på de fleste funksjoner...

1
FredPerry [sitat…] Har en TomTom One XXL eller noe sånt. Er det nordlendingen(?) "Gry" du snakker om så byttet jeg ut henne etter to kjøreanvisninger. Lastet ned "Dag Omar" i stedet. Han er...

Er det nordlendingen(?) "Gry"

Er hun nordlending?

Nå er det riktignok lenge siden jeg har brukt Tomtom (modellen jeg har nå har bare amerikansk og kanadisk kart) - men jeg mener bestemt at kvinnestemmen var en sunnmøring.

"Kjør åvvr rrrrundkjøringaa"

1
Timmelsjoch [sitat…] Du følger veldig dårlig med på verden utenfor søndre del av Oppland fylke :-) Alle EU-land har sommertid samtidig som oss, og de fleste EU-land har samme tidssone som oss...

sommertid

Du skrev:

"Du følger veldig dårlig med på verden utenfor søndre del av Oppland fylke :-)

Alle EU-land har sommertid samtidig som oss, og de fleste EU-land har samme tidssone som oss (unntak Portugal, UK, Irland, Finland og Øst-Europa). "

----------------

Jeg var ikke helt sikker på dette og begynte å lure litt ettersom det skulle være så umulig å finne en tidssone som apsset med norsk klokke om sommeren, mens jeg mener å huske at den har vært rett i andre deler av året uten at jeg har stilt noe på den i mellomtiden. Men det kan jo hende Packard Bell ikke har like flinke IT-folk som det arbeidsplassen din har?

Dessuten er jeg EU-motstander, så jeg følger ikkemed på alt de gjør.

Jeg reiser forøvrig ikke så voldsomt mye utenlands, og de gangen jeg gjør det så er det stort sett om sommeren. Men jeg har vært utenlands om høsten også (muligens fortsatt sommertid da, husker ikke), for om 6 dager er det akkurat ti år siden jeg om morgenen satte meg på SAS-flyet i Milano for å fly til København. Heldigvis reiste vi fra Malpensa istedenfor Linate (to flyplasser ved Milano, en fra følget reiste fra Linate, men det var heldigvisen dag eller to tidligere).

Men når det gjelder ferier og slikt så er jo Oppland et fint land å feriere i. Samme tidssone som resten av Norge er det der også, så det er jo flott, da slipper man å stille klokka om man beveger seg over fylkesgrensa :-)

Og jeg er da litt bereist innelands også, og har vært flere ganger i din by også. Har faktisk hatt tre ulike hengere på slep etter bilen min også (ikke på en ang altså) på Oslo-turene mine når jeg tenker meg om (men som regel er det uten henger). Også har jeg kjørt til Fornebu en gang med semitrailer, den tok seg egentlig ganske greit frem i dypsnøen der inne fant jeg ut en gang vinteren 2003/2004 da jeg svingte inn porten på Fornebu og dermed måtte snu for å komme ut igjen (kjørte i en bue).

1

Om man velger Garmin eller Tomtm er ett fett bortsett i fra om man velger Garmin Nuvi 3760 som er den desiderte beste på markedet. Nettet er fullt av forbrukertester og alltid så vinner enten Tomtom eller Garmin med den andre hakk i hæl Siden du skal bruke den i USA bør du finne ut hvem av de som har mest brukervennlig nedlastning av kart og ikke minst hva det koster. Kart har en tedens til å være dyrt i fra begge levrandører.

Siden jeg slo et slag for Nuvi 3760 skal jeg begrunne hvorfor ingen av Tomtom sine modeller eller andre Garmin modeller kan måle seg.

Den har lekrest design og er markedest tynneste. Skjermen har høy oppløsning,er lyseterk og klar i forhold til alle andre som bruker trykkfølsome plastikk skjermer. Nuvi 3760 har glass og berøringfølsom skjerm alla Iphone. Det beste er at skjermen kan settes på høykant isteden for liggende som alle andre. Fordelen er at melllom ikonet som indikerer bilen og toppen av skjermen er det plass til mye kart så man får god oversikt. På en liggene 4,3" skjerm er avstanden i fra ikonet og opp til toppen av skjermen liten og gir masse unødig kartdata ut på siden.

Prisen ligger rundt budsjettet ditt men USA kartet kommer i tilegg. Så Tomtom fanboy Garmin Nuvi 3760 ligger et par hestehoder foran men de kommer sikkert etter med riktig skjermteknologi de også.

Jeg kom på en ting til som irriterer meg med modellene til Tomtom. Det er nattmodus. Kartet er alt for lyst i nattmodus så det ødlegger nattsynet på en mørk vei uten gatebelysning. Her er fargen på kartet til Garmin i nattmodus vesentlig bedre. Nå er det mulig Tomtom har en funksjon for å bytte farge på kartet i nattmodus men det har ikke Garmin, som fungerer bra i orginaloppsett.

1

Dette vil jeg ha:

- Må kunne laste ned kart over USA.

- Helst viser fartsgrensen der jeg kjører.

- Pluss om den viser fotobokser osv.

- Enkel å bruke.

- Pluss hvis den har kjendisstemmer (som Simpsons-karakterene).

- Lett å ta ned etter hver tur.

Nå vet jeg ikke hvilken flyplass du flyr inn til i USA, men det er uhyre godt merket, så en finner fint ut derfra. Eneste problemet er kanskje å finne fram til et bestemt hotell uten GPS. Men her kan en jo laste ned kart fra nettet.

For jeg ville kjøpt GPS i USA, det er fullt av feks Best Buy butikker. Fordelen er at den er billigere, og kart for hele nordamerika er inkludert. En bra Tom Tom med 5" skjerm koster rundt 175$.

Fotobokser har jeg knapt sett i USA, og for Norge finner du det på nettet.

Jeg foretrekker Tom Tom fordi den har større tekst/tall så den er lettere å lese når en kjører alene. Og jeg har både den og Garmin, samt 3 stk forskjellige integrerte i BMW.

Alle disse er vel festet med sugekopp så flytting er null problem.

God tur.

1
sabre2 [sitat…] Nå vet jeg ikke hvilken flyplass du flyr inn til i USA, men det er uhyre godt merket, så en finner fint ut derfra. Eneste problemet er kanskje å finne fram til et bestemt...

For jeg ville kjøpt GPS i USA, det er fullt av feks Best Buy butikker. Fordelen er at den er billigere, og kart for hele nordamerika er inkludert. En bra Tom Tom med 5" skjerm koster rundt 175$.

Er ikke uenig men vil nevne bakdelene med en slik løsning. Tomtom og Garmin har 1 års garanti i USA mens her hjemme har man 5 års reklamasjonsrett etter forbruker kjøpsloven. Man kommer hjem til Norge uten Eurpoa kart så man bør på forhånd vite hva det koster og at minnet i enheten takler 2GB til med kart.

1
sl500 [sitat…] Er ikke uenig men vil nevne bakdelene med en slik løsning. Tomtom og Garmin har 1 års garanti i USA mens her hjemme har man 5 års reklamasjonsrett etter forbruker kjøpslov...

Nå har jeg enda ikke opplevd problemer med noen GPS, og den eldste er fra 1998, men jeg ser problemet. Og prisen er vel langt lavere i USA, jeg betalte under 100$ for en Tom Tom one xl med kart for hele nordamerika.

Når det gjelder Nuvi så har min slot for minnekort, så det er ikke noe problem, og mener jeg betalte 90$ for europeiske kart.

Tom Tomen bruker jeg bare i USA, så jeg har ikke sjekket hvordan en oppdaterer, men vet du kan kjøpe europeisk kartbase til også den. Trodde forøvrig de aller fleste kunne programmeres med ny/tillegskart?

1

Ved å bruke SD slottet til Europa kart så har man jo brukt opp muligheten til å kunne bruke det til noe annet. Bedre med Europa kart i minne og USA på SD brikke som man kan legge i skuffen når man kommer hjem.

Europa kart på SD brikke koster ca 950 kr kjøpt på butikk i Norge. Sikkert noen kroner billigere å laste ned i fra webshopen til garmin.com

Hvis ikke så kan man sikkert slette USA kartet i minnet på GPS og legge inn Europa isteden. Via kontoen på mygarmin kan man ta i frem USA kartet ved en senere enledning hvis man skal over dammen en tur til. Regner med tomtom har en tilsvarende løsning.

På jobben ligger det noen Garmin og Tomtom til fritt bruk så de få gangene jeg napper med meg en så er det ett fett for meg hvem jeg tar. Sånn var det helt til det lå en 3760T der. Jeg tar den helt konsikvent fordi den er best men er den ikke der så tar jeg den som ligger nærmest uten å kaste bort noe mere tid på det.

1

Takk for masse tips!

Som sagt vil jeg kjøpe en GPS i Norge uansett om jeg kanskje sparer noen kroner på å kjøpe den i USA.

Men la oss prate modelltyper.

Garmin Nuvi 3760 er nevnt. Hvem funker best til mitt behov av TomTom-modellene?

1
Avery Takk for masse tips! Som sagt vil jeg kjøpe en GPS i Norge uansett om jeg kanskje sparer noen kroner på å kjøpe den i USA. Men la oss prate modelltyper. Garmin Nuvi 3760 er nevnt....

Hvem funker best til mitt behov av TomTom-modellene?

Alle Tomtom modellene tilfredstiller dine krav som du har skisert opp. Kjøp deg en 4,3" XL2 . Koster ca 1000 spenn. XXL har 5" skjerm og er noe dyrere men er unødig stor i en personbil med normal avstand til frontrute

Tomtom er i støtet med Go live modellene men de krever et sim kort som koster 2-3 hundre kroner i året etter det første året som er gratis. Da kan du benytte Google søk for å finne steder,værmelding, og noe annet fjas som du ikke bruker.

Siden du ikke vil ha noe multimedia stærs så kjøper du Tomtom XL2 eller nuvi 1340 for en tusenlapp. XL2 er nok inne i sin siste livssyklus og vil bli erstattet av Start 20 til en hundre lapp eller to mere.

Mitt råd er siden du tydligvis liker Tomtom best. Kjøp instegsmodelen med 4,3" skjerm ....den har det du trenger. Skal du legge mere penger i det kommer du ikke utenom Garmin Nuvi 3760T.

Problemet med mange Tom tom fanboy er at de bare lirer ut av seg at Tomtom er best på alt så blir det stille. Hvorfor de er best for man skjeldent vite

1
Rumpetrolll seriøst? også skal mannen sitte igjen med 30 000 i tlfregning for databruk?? Dette rådet var det dårligste noen kunne kommet med! ---------------- Til TS: Du kjøper deg en TOMTOM!...

seriøst?

også skal mannen sitte igjen med 30 000 i tlfregning for databruk??

Dette rådet var det dårligste noen kunne kommet med!

Det hadde vært greit å følge med når du uttaler deg så bombastisk.

Google maps navi støtter offline navigasjon også.

1
sl500 Om man velger Garmin eller Tomtm er ett fett bortsett i fra om man velger Garmin Nuvi 3760 som er den desiderte beste på markedet. Nettet er fullt av forbrukertester og alltid så v...

Nå er det mulig Tomtom har en funksjon for å bytte farge på kartet i nattmodus men det har ikke Garmin, som fungerer bra i orginaloppsett.

selvsagt, de har ett utall varianter man kan bruke, og de er alle gratis.

oppdatering etc er jo så enkelt, man kobler den bare til en pc og man kan styre den og legge inn alt man kan ønske..

stemmer, poi og alt annet finner man på tomtom forumet også.

setter du i ett stort nok minnekort kan du ha hele verden om du vil.

tomtom lar deg gjøre følgende,

Om du skal fra bergen til oslo, så sier den raskeste veien, og du kan si at du vil kjøre innom f.eks Gol som er utenom veien, så regner den om for deg og viser deg alternativet kontra ditt første valg.

En del av disse gpsene er slik at de skjønner faen ikke at det er mulig å forandre ruten, og foreslåt at du skal f.eks kjøre først til oslo og så tilbake til gol. en del av de er bare så korke tette i pappen så man får lyst til å knuse de.

Tomtom, den fikser dette, den sier fra om du bryter fartsgrensen, er rask, simulerer i tunneller, et cetc etc..

det finnes bare en gps som funker skikelig som er enkel å oppgradere og som er best på kart og det er tomtom.

Jeg har pr i dag IKKE en tomtom selv, men jeg har hatt det og selv om det var en gammel ipaq 2200 windows dritgreie så er den bedre enn alle de android gpsene jeg har hentet ned for å teste ut og også garmin, som for meg ser ut som som en dårlig tegnefilm med null info.

det nærmeste jeg kommer tomtom på android er sygic men den er så DUM at den nekter å legge til en omkjøringsrute men heller foreslår at jeg kjører 30 mil ekstra om jeg skal noe.

Jeg har tomtom på en gammal htc diamond som jeg refererer til når jeg skal sjekke om den er på jordet, og brukervennlighet, du kommer ikke i nærheten.

selvsagt om du er 80 år og vil kjøre fra a-b uten å legge til alternativ, sjekke fart, gjenværende tid, og liker ikke informasjon og alternativ, joda ta noe annet enn tomtom.

1
JJularbo [sitat…] Det hadde vært greit å følge med når du uttaler deg så bombastisk. Google maps navi støtter offline navigasjon også.

har du prøvd det?

oppstartsinfo på navigering google maps er som følger:

"Googlemaps navigering er i betaversjon. vær forsiktig.

Ikke bruk programmet mens du kjører. trafikkdataene leveres ikke direkte og retningsanvisningene kan være FEIL; FARLIGE ELLER FORBUDTE!

etc ..

seriøst, take a hike!

1
Rumpetrolll [sitat…] selvsagt, de har ett utall varianter man kan bruke, og de er alle gratis. oppdatering etc er jo så enkelt, man kobler den bare til en pc og man kan styre den og legge inn...

Om du skal fra bergen til oslo, så sier den raskeste veien, og du kan si at du vil kjøre innom f.eks Gol som er utenom veien, så regner den om for deg og viser deg alternativet kontra ditt første valg. En del av disse gpsene er slik at de skjønner faen ikke at det er mulig å forandre ruten, og foreslåt at du skal f.eks kjøre først til oslo og så tilbake til gol. en del av de er bare så korke tette i pappen så man får lyst til å knuse de. Tomtom, den fikser dette, den sier fra om du bryter fartsgrensen, er rask, simulerer i tunneller, et cetc etc.. det finnes bare en gps som funker skikelig som er enkel å oppgradere og som er best på kart og det er tomtom.

Garmin har den samme funksjonen med via punkt c når man skal fra a til b. Jeg oppdaterer en god del gps i fra Tomtom og Garmin i løpet av året. Tomtom Home og Mygarmin er likestilt når det oppdateringer av kart og sw. De er lett å bruke begge to.

Når det gjelder kart er ikke TeleAtlas(Tomtom) bedre en Navitech(Garmin) i Vest Europa. I Øst Eurpoa har Navitech dekkning i flere land enn Teleatlas. Navitech har flere poi en Teleatlas men på Tomtom sitt forum kan man jo laste ned poi til man brekker armen hvis man er ute etter poi. Kjendis stemmer har ikke Garmin for de som liker det. Garmin har varsel og fartsgrenser på kart de også og alle andre funksjoner når det gjelder navigasjon som fart,ankomsttid,distanse igjen,høyde osv Du fremstiller det som Tomtom er alene om dette noe som ikke er riktig.

Men forandring av farge på kart i nattmodus skulle jeg gjerne vist hvordan virker. Det er ingen valg for det på Tomtom home eller på Gps. Ja ,man kan forandre fargen på kartet men det mørkeste kartet blir for mørkt på dagtid og for lyst i nattmodus. Dette har de også fått pepper for det i noen tester men ofte så skjønner ikke de som tester produktene alt så jeg holder det åpent at det virkelig går.

Når det gjelder oppdatering av kart så koster det ca 500 kr for to år oss Tomtom og ca 750 kr oss Garmin for lifetime.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...