Bil esc

Innlegg

Bil

Valence

Har du fjernet oblatene?

Overskriften taler for seg.

Og til dere som har gjort det; hvordan gjorde dere det? Fikk mine greit av, men sliter med en del limrester som sitter igjen osv.

1
42 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

På Mondeo'n virker det som om oblatet kom med skiltene pussig nok, eller så er det noe slags belegg over hele plata som gjør det pirkete å bare få bort oblatene. Så jeg lot det ligge inntil videre. På Alfa'n har jeg tatt de bort. Ikke mange oblatfrie skilter å se på veien, faktisk.

1

Nei, har ikke tatt de av enda. Vurderte sterkt å gjøre det kl 0000 den 1. mai, men det ble ikke noe av det da. Siden har jeg knapt nok tenkt tanken, og da blir det ikke mye tiltak fra min side.

Men planen er å få de av innen dette århundret er over. Eventuelt selge bilene og slik sett slippe problematikken :-)

1

Og til dere som har gjort det; hvordan gjorde dere det? Fikk mine greit av, men sliter med en del limrester som sitter igjen osv.

Har bestilt ( i går) nye skilt til 500'en og Thesis'en. Er bare 140,- kroner pr. sett.

Autobianchi'en blir skrapet i morgen.

Så fra juli av er jeg helt oblat fri. :-)

1

Det gjorde jeg 1. mai. Brukte en sånn skrape som man har til keramiske platetopper og neglelakkfjerner for å få vekk limet.

1

Ja

Mine gikk av uten å etterlate seg nevneverdig med lim. Jeg har plastskilter. Det begynner å bli en del biler uten oblat, men de aller fleste av dem er nyregistrert etter 01.05.

1
Iseran2770 Ja Mine gikk av uten å etterlate seg nevneverdig med lim. Jeg har plastskilter. Det begynner å bli en del biler uten oblat, men de aller fleste av dem er nyregistrert etter 01.05.

Ja

Mine gikk av uten å etterlate seg nevneverdig med lim. Jeg har plastskilter.

Om du har plastskilter, som min 500, så vil jeg bruke 140,- kroner på nye skilt. Plastskiltene har jo også en markering for hvor oblatene skal stå i tillegg til at de fremstår billig. :-)

1

Fikk min nye bil i mai, og da selvfølgelig levert uten oblater :-) Men litt irriterende at skiltene har et tydelig markert felt hvor oblatene skal/skulle stå....

1

Det gjorde jeg 1. mai. Har plastikkskilter og det er litt stor glippe mellom bokstaver og tall, men det var godt å få vekk klistremerket.

1

Har ikke gjort det ennå. Skiltene som står på nå ser uansett voldtatt ut. Nye skilt blir bestilt i morgen.

Litt OT, men hvor lang er leveringstiden på de, eller har man et sett med nye skilt liggende nede på biltilsynet?

1

Oblatene ble fjernet den 29. april på de to bilene vi hadde da. På bilen jeg hentet i helga, ble oblatene skrapt bort søndag kveld. Jeg har brukt tapetkniv (forsiktig), og gnidd vekk de siste flekkene med white sprit eller lignende.

Er man velig nøye. eller har tykke lag med oblater plassert "hulter til bulter" er det jo et alternativ å bestille nye skiltplater, som noen allerede har nevnt

1

Tok fatterns oblater i kveld. Med høytrykkspyler fungerte det overraskende bra. Både oblatet og lim flerret av i en fei. Anbefales!

1

Og til dere som har gjort det; hvordan gjorde dere det?

Mine er borte. Det var lett å pille de av på plastskiltene.

1

Tok de bort på sommerbilen. Det ser veldig mye bedre ut i grunnen.

Skal gå løs på X3 og E-klasse cab når neglene er oppe og står igjen..

1

Jeg hadde tenkt det, men etter en kjapp inspeksjon slo latskapen inn. De får henge på en stund til.

1
Kompressor Tok de bort på sommerbilen. Det ser veldig mye bedre ut i grunnen. Skal gå løs på X3 og E-klasse cab når neglene er oppe og står igjen..

På forrige bilen min tenkte jeg en gang at jeg skule klore av stabelen med oblater før jeg satte på ny. Normale klistremerker er jo kurant, men ikke med disse som har skarpe kangter og stikker seg inn under neglene så det blir blodig og vondt, så det ble avsluttet. Det r jo ehller ikek sånn at man kan dra av rezsten når man har fått løsnet et hjørne (for å hindre at oblater stjeles og flyttes til annen bil).

På nåværend bil har jeg komplet stabel fra bilen var ny, og har ikke noen umiddelbare planer om å fjerne den, det har jo ike så mye å si om de er dereller ikke. Da er det fornuftigere ting å bruke tida på.

Synes forøvrig de godt kunnefortsatt med oblater sånn at litt flere hadde hatt orden på bilene sine. Før med oblater så kunne alle se at det var noe galt med bilen, mens nå kan folk droppe å ha bilen i trafikksikekr stand og bare kjøre videre fordi ingen kan se det om de da ikke er uheldige og hanver i en av e få kontrollene som er langs veien med skiltleser. Jeg tror aldri jheg har kjørt forbi noeen slik kontrol, men jeg vet det har vært en på et sted jeg har kjørt, men ikke mens jeg kjørte der. Sjansen for å bli tatt r nok desverre ikke så stor, og ingen bekjente ser det er noe galt så da er det nok mange som ikek bryr seg.

Og når de som ikke har ting i orden krasjer så er nok sjansen for at de stikkeravstørre enn om de hadde hatt alt i orden.

1

Mine ble plukket av før 1. mai, så de har vært av en god stund. :)

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...