Bil esc

Innlegg

Bil

ferrek

Da var det min tur.

Kjørte til hytta nå i ettermiddag. E16 fra Hønefoss mot Fagernes. I 60-sonen ved Nes i Ådal stod de med laseren. Eller, lasermannen så jeg aldri, men de vinket meg iallfall inn.

Fasit: 72 km/t i 60-sone, 2900,- i bot og to prikker. Jeg spurte om de tok kort, det gjorde de ikke! Ingen andre å skylde på enn meg selv, pleier å ta det med ro i 60-soner og lavere, men den gang ei.

Tipper fyrene i SAAB 9-3 og Suzuki Ignis lo godt da de passerte meg i busslommen, siden jeg hadde kjørt forbi de to km før.

2
35 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Fasit: 72 km/t i 60-sone, 2900,- i bot og to prikker

Tre slike tilfeller til, og man mister lappen i 6 mnd, det er en søt karamell. Og rimelig strengt.

Hadde politiet mangedoblet kontrollene sine ville nok langt flere vært forerkortløse; rart Lysbakken og Co ikke har gjort/gjorde dette i et ledd i å få ned co2-utslipp..

1

En Prius-eier blir tatt for råkjøring, nå står ikke verden til påske :D

Jeg lurer på om det blir mange Tesla-eiere uten førerkort etterhvert. De jeg har sett til nå gir et veldig inntrykk av at nordmenn slett ikke klarer å hanskes med så mye krefter.

1

pleier å ta det med ro i 60-soner og lavere,

Siden det har godt inflasjon i lave fartsgrenser har nok terskelen for å bryte de blitt lavere for noen og en vær. Jeg sliter selv med de taktiske 30 sonene vi har fått.

1

Fasit: 72 km/t i 60-sone, 2900,- i bot og to prikker.

At de gidder - du har jo ikke lagt på moms'en en gang! :)

Dersom du kom kjørende i BMW'en hadde sikkert den obligatoriske moralprekenen blitt lesset på deg med langt større innlevelse og utstrekning.

1
piezo En Prius-eier blir tatt for råkjøring, nå står ikke verden til påske :D Jeg lurer på om det blir mange Tesla-eiere uten førerkort etterhvert. De jeg har sett til nå gir et veldig...

Jeg lurer på om det blir mange Tesla-eiere uten førerkort etterhvert.

Vil ikke forundre meg om elbiler blir fritatt for fartsoverskridelser og prikkbelastning.

Det følger som en naturlig utvidelse av dagens noe begrensa incentivordning for å kjøre elbil.

Promillegrensa bør også heves. Til 1.0, minst.

Elbiler redder som kjent verden.

4
KingsRoad [sitat…] Vil ikke forundre meg om elbiler blir fritatt for fartsoverskridelser og prikkbelastning. Det følger som en naturlig utvidelse av dagens noe begrensa incentivordning for å...

Vil ikke forundre meg om elbiler blir fritatt for fartsoverskridelser og prikkbelastning.

Håhå, det hadde vært noe. Men alvorlig talt s¨å anser jeg dette som en seriøs trafikkfare. Her skal sløve og udugelige norske småbarnsfedre bytte ut sure og astmatiske 1.6 TDI-er mot et digert, amerikansk beist med masse krefter. Man trenger ikke å være rakettforsker for å se at det er en svært skummel situasjon.

Jeg tror jeg heller redder verden gjennom å bruke min fossilslukende turbomaskin til å yppe med nyslåtte Tesla-eiere så de gir på litt ekstra forbi fotoboksene og UP-kontrollene.

1

Det dumpet en bot på 2600.- ned i postkassen her om dagen. registrerte ikke at jeg passerte en fotoboks i 93-80 sone.

Tidligere så har jeg blitt blendet av blitzen, men det er vist slutt på det. Lett å ligge litt over med komfortabel bil (212/350).

Fartskontroller er greit på skoleveier og steder med stor tetthet av barn, men på 4-felts vei som er nedgradert fra 100-80 pga støy, må det være grådighet som ligger til grunn...

1
sl500 [sitat…] Siden det har godt inflasjon i lave fartsgrenser har nok terskelen for å bryte de blitt lavere for noen og en vær. Jeg sliter selv med de taktiske 30 sonene vi har fått.

Jeg sliter selv med de taktiske 30 sonene vi har fått.

Jeg og, 30 og 40 soner der det før faktisk var 60 og 80 er latterlig. Med fartsdumper er det enda lattereligere, men jeg kan nå enda duve over i 80 km/t uten å merke stort. Så det hender jo det skjer :)

1

Fasit: 72 km/t i 60-sone, 2900,- i bot og to prikker.

Politisambandet: "Lasermannen her, er du helt sikker på at lasen er kalibrert riktig, jeg målte en Prius til 72 km/t"

:-)

Men fra spøk til alvor så er jo ikke Prius og fartsovertredelser noe som pleier å høre sammen. Onsdag så havnet jeg faktisk bak Priuser begge gangene jeg kjørte til jobben, og begge gangene på samme sted (men ulike Priuser).

1

Fikk forleden brev på jobben fra politiet. Bilen jeg kjører i jobb har vist passert fotoboksen på hasle i 57 km/t. (Er 50 der).

Men kontoret ba ikke engang om og få tilsendt foto, slik sjefen har sagt att vi skal ha som praksis.

Litt irriterende att kontoret har forskjellig praksis avhengig av hvem det gjelder på jobben. Men uansett så er vel ikke 7 km den største utgiften...

1

Ble målt til 76 i 60-sonen for et par måneder siden. Hadde ikke førerkort på meg, ikke vognkort og en løs hund i bilen som bjeffet på politiet.

Fikk samme bot som deg og var fornøyd med det.

1
hillebillys Fikk forleden brev på jobben fra politiet. Bilen jeg kjører i jobb har vist passert fotoboksen på hasle i 57 km/t. (Er 50 der). Men kontoret ba ikke engang om og få tilsendt foto,...

Men kontoret ba ikke engang om og få tilsendt foto, slik sjefen har sagt att vi skal ha som praksis.

Det spiller ingen rolle hva sjefen din måtte mene fordi ingen får tilsendt foto. Purken er livredde for at noen syntes bildet er så fint at det havner i glass og ramme på veggen. Det hadde ført med seg en strøm av nye fartsovertredelser av folk som trenger et nytt bilde på veggen. Kunstgalleriene hadde godt konk og hele barnehager hadde blitt utradert under jakten på den ultimate veggpryden. Som du skjønner hadde selve limet i samfunnet blitt oppløst hvis purken hadde delt ut bilder i hytt og gevær. Enn så lange kan man dra til politiet for å beundre kunstverket under streng bevåkning så ingen faller for fristelsen til å rappe det.

2

I 60-sonen ved Nes i Ådal stod de med laseren

Var det i "inngangen" under bjørkealleen før første bensinstasjonen du ble tatt og vinket inn, eller var i den 60-sonen etter "sentrum"?

1
piezo En Prius-eier blir tatt for råkjøring, nå står ikke verden til påske :D Jeg lurer på om det blir mange Tesla-eiere uten førerkort etterhvert. De jeg har sett til nå gir et veldig...

Jeg lurer på om det blir mange Tesla-eiere uten førerkort etterhvert. De jeg har sett til nå gir et veldig inntrykk av at nordmenn slett ikke klarer å hanskes med så mye krefter.

Spent på å se hvordan Tesla-eierne takler første snøen/isen. Når jeg nå har fått se hvor bambi Tesla'n klarer å opptre på våt veibane. Kan bekrefte at den bilen tar seg godt ut på tvers i rundkjøring. Eieren (eller sjåføren) priste seg nok lykkelig over at kantsteinen var såpass avrundet i fasongen.

1
barnimagen [sitat…] Spent på å se hvordan Tesla-eierne takler første snøen/isen. Når jeg nå har fått se hvor bambi Tesla'n klarer å opptre på våt veibane. Kan bekrefte at den bilen tar seg go...

Spent på å se hvordan Tesla-eierne takler første snøen/isen. Når jeg nå har fått se hvor bambi Tesla'n klarer å opptre på våt veibane.

De snakker om at det meste (Inkl. ESP og lignende) kan omprogrammeres etterhvert på den.

Dessuten står det på dekk og fører.

Men store hjul, som er skjøre og der skader på disse ikke dekkes av garanti, det har Model S, og det står i litteraturen deres!

1

Jeg fikk nøyaktig det samme i 2006, men muligens litt lavere bøtesats. Hadde kjørt forbi en buss og siden Sonataen hadde automatgir tok det tid før farten falt ned. Jeg gidder ikke bremse vekk nyinvestert kinetisk energi i miljøets navn. Akkurat det brydde ikke onkel blå seg om. Bussjåføren som sakket av og ropte ut sin vrede når jeg stod der var heller ikke blid, noe jeg fremdeles ser på som rimelig uforståelig da det var en effektiv men snill forbikjøring på en ryddig måte. Politiet kommenterte ikke utsagnene fra sjåføren, så jeg tror de og syntes det hele var "greit" utført. Men over grensen var jeg selvsagt, men jeg kommer aldri til å endre kjørestilen. Skal man forbi, skal man raskest mulig forbi, med mindre man ratter en Königsegg da. Da kan man fort havne sideveis i et tre.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...