Bil esc

Innlegg

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Imponerende mtp utstyret han har brukt. Bilen er beviselig bra den.Men hvis jeg hadde tenkte å tilbakelegge 4.000.000 km i en bil de neste 45 årene hadde jeg valgt en annen bil en taksenket amazon :-)

Selv for 45 år siden fantes biler med automat, bedre lydisolering, bedre plass servo, AC og ikke minst 6 sylindrede motorer.

BTW: Oljeskift hver 5000 km betyr at han har byttet olje minst 800 ganger!!

1

Jeg tror nok ikke denne rekorden kunne blitt laget i Norge, med vårt klima. Tålmodig mann, det skal han ha. Jeg hadde aldri klart å ha en og samme bil så lenge, da jeg både er glad i å prøve flest mulig biler, og liker nyvinninger.

1

Imponerende kjørelengde, ikke bare for bilen, men for mannen også. Jeg har vært taxisjåfør i nesten 40 år, og kjørt endel privat ved siden av. 4 mill. km er jeg ikke i nærheten av, kanskje 3 mill. Fyren har jobbet som lærer, så han må ha brukt alt av fritid, til å kjøre bil. Selv om veinettet i USA ikke kan sammenlignes med det norske, tviler jeg på om det er mulig å kjøre så mye, hvis man ikke har som jobb å kjøre bil. I løpet av en 8-10 timers dag, kjører jeg 20-30 mil. Dette har denne mannen kjørt 365 dager i året i 45 år. Det er nesten så jeg tror han jekker opp bilen, og legger inn 4. gir, og en murstein på gasspedalen.

1

Det er over 100.000 kilometer i året, noe som faktisk er mer enn mange langtransportsjåfører kjører i året.

Selv har jeg passert 3,5 millioner, men jeg kommer nok til å bruke en del år til før jeg passerer 4 millioner siden det omtrent ikke er utenlandskjøring lenger.

Da jeg begynte som trailersjåfør i 1981 var det ingen som tok dette med kjøre- og hviletider så nøye, så man kjørte det remmer og tøy tålte, og det var ikke uvanlig å kjøre Kiel - Madrid med bare en 8-10 timer pause. Det meste jeg har kjørt på ett år var tilbake i 1983, da gikk det rett under 250.000 på ett år.

Nå ligger jeg på ca 60-70.000 i året, hvorav ca 10 er med personbilen.

Så ja, det denne herremannen har gjort som privatbilist står det stor respekt av. :)

1

Imponerende kjørelengde - ja. Denne fyren har vært fremme i media såpass mange ganger, og hans kjørelengde skal visstnok være svært godt dokumentert - så jeg har en mistanke om at det stemmer. Jeg tilbakela ca 75000 km i en og samme privatbil i selv i min forholdsvis grønne ungdom (før unger og kjerring). I tillegg rulla jeg på noen kilometer på både moderns og faderns bil. Tviler ikke på at jeg runda 100000 dette året - stort sett på norske innlandsveger av varierende standard. Det skal dog sies at jeg hadde 13.2 mil en vei til jobb. I tillegg kjørte jeg gjerne flere mil på kveldstid, og enda flere mil i helgene. Om denne fyren har noe som helst liv foruten å putre rundt i en eldgammel Volvo vites ikke, men skal vel noe til..

Nå vet jeg ikke om dette her (taxikjørt da, men uansett) har hatt kun en eier, men må si at det er minst like imponerende å holde ut i nesten 700000km i en slik, fullstendig sjarmløs og pregløs bil, enn i en Volvo p1800, som tross alt har litt sjel:)

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...