Bil esc

Innlegg

Bil

FredPerry

Ser du forskjell på X-Trail og CR-V?

For øyeblikket er jeg på besøk hos mitt fadderbarn i Fannrem. Her er det ganske landlig, så min bestevenninne og mannen hennes parkerer sin sorte X-Trail ulåst utenfor rekkehuset sitt. Naboen deres kjører svart CR-V og parkerer denne rett ved siden av. Nå nettopp da vi skulle ut så vi at naboen hans gikk forbi, hilste på, og satte seg inn i X-Trailen. Det tok et par sekunder før han utbryter at "Nei, men det her e jo itj' min bil..!"

Hadde ikke trodd det om jeg ikke så det selv.

1 minutts Paint-tegning.

2
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De ser jeg forskjell på ja. Men jeg håper den aktuelle Honda-en hadde skiboks eller noe annet montert på taket, for ellers har jeg en mistanke om at du tar litt feil av bilene basert på tegningen. X-Trail har takspoiler, men ikke CR-V, mens det er bare Honda-en som har noe på taket på tegningen din. Muligens litt inspirert av en viss annen Honda med takspoiler?

Ellers så må jeg si jeg ble mer overrasket over sammenblanding av biler da en kollega fortalte at det var mye feil på motoren på sånn bil som jeg har, for han hadde som bilmekaniker (han var det før) reparert en god del slike. Så jeg spurte hva som var feilen på dem, og fikk til svar at det var turboen som havarerte. Litt merkelig da min bil ikke finnes med turbo, og det viste seg at det var X-Trail det var snakk om. Men min bil har jo en takspoiler som kan minne litt om denne.

Egentlig forbausende mange som ikke ser forskjell på biler, og skal man forklare en bil i mengden av mange (for eksempel parkeringsplass) kan det da ofte være bedre å si fargen enn bilmerke.

Jeg spurte en gang Mormor om hvilke bilmerker hun kunne, hun sa Ford og Fiat, for det hadde hun hørt at vi og onkelen min (sønnen hennes) hadde. Egentlig så hadde hun vel heller ikke så mye bruk for å kunne bilmerker.

Og en gang som det var ei som satt på så skulle hun av ved det huset der det stod en isbil utafor. Plutselig hadde jeg kjørt for langt, og passert en nediset Peugot stasjonsvogn mens jeg så etter isbiler.

1

Har selv satt meg i feil bil etter å ha vært innom en butikk for mange år siden. Pga nære, tragiske omstendigheter samme dag, var jeg helt fjern.

Bilen hadde tilfeldigvis nøkkel i tenningslås og en unge i barnesetet, og til tross for at jeg kjørte en MB203 stv, satte jeg meg inn i en A6 sedan med samme farge.

Registrerte ingenting før ungen i barnesetet kremtet og lurte på om jeg ikke satt i feil bil. Jeg beklaget, gikk ut og ventet på mora som godtok beklagelsen med latter.

Man trenger egentlig ikke å dra hjemmefra for å være bortreist...

1

Dette miner meg på en episode for noen år siden. På jobben hadde vi en Caddy av kort type med firmanavn og Tønsberg på hele siden. Fra en annen avdelig i vestfold kom det en kar med lik bil bare at denne var av lang type og med annet stedsnavn på sidene. En vittig sjel fjærnet bilen som gikk på tomgang og en annen satt bilen vår der på tomgang i steden. Fyren tok bilen vår å forsvant. Etter en god stund ringte vi til sjefen på den andre avdelingen å spurte hvorfor de hadde tatt bilen vår og satt igjen sin egen bil. Sjefen skjønte ingen ting og vi latet som ingen ting. Etter en halv time kom det en kar som var rød i fjeset for å bytte bil mens hele vår bedrift var på beina for å ønske han velkomen

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...