Bil esc

Innlegg

Bil

HKM1971

Ledningbrudd under setet + varsellampe for airbag

Har en Citroen Berlingo varebil. Tidligere eier sa varsellampen for airbag hadde kommet og gått før, men nå har den lyst konstant i noen dager. Etter litt googling stod det noe om noen ledninger under setet som kunne ha med dette å gjøre. Det stod samtidig advarsel om å tukle med dette selv, men tok en titt. Fant da at det var to orange ledninger som gikk inn i en brun plastdings - og det var brudd i den ene ledningen. Kan dette ha noe med airbagen å gjøre? Noen som vet hva det vil koste å få fikset noe som dette? Bør jeg gå til merkeverksted, eller kan Mekonomen gjøre jobben like bra?

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Alle som kan lodde, kan gjøre dette.

En må bare huske å koble av kontakten fra airbaggen, og den kontakten er den brune plastdingsen.

1

Fordel å koble fra batteriet først, og vente 10 minutter eller mer før arbeide med ledningene.

Sånn for sikkerhets skyld.

1

Hadde det vært min bil hadde jeg glatt skjøtet ledningen med en skjøtehylse(kabelsko) Kjøp en som er til å krympe etter man har klemt fast ledningene. Da blir det ikke problemer med dårlig kontakt senere. Dra av den brune kontakten før du går i gang.

1

For all del, koble fra batteriet, før du tukler med noe som har med airbag å gjøre. En erfaren bilmekaniker sa en gang til meg. vent minst 15 min. Airbagsystemet er konstruert for å virke, selv om bilen er strømløs.

1

Problemet er at bruddet er rett ved der det skal festes i den brune kontakten. Hadde nok vært enklere dersom det var to løse ledningsender..

1

Da er det vel bare å klippe vekk kontakten? Eller så kan det jo hende som i et under at tullingene som har laget bilen har brukt standard stikker inne i kontakten. Da er det bare å løse ut stikket i kontakten. klemme på en ny og klikke den fast inne i kontakten igjen

Av erfaring er dette lite trolig. Nye stikker selges ikke løst selv om de har millioner av de på fabrikken. Så den eneste løsningen er å kjøpe ny kabelmatte med kontakt sier de på delelagret.

Hvis du bare må ha en kontakt der er det jo bare å kjøpe en standard Abiko kontakt. Sette på ny stikkere på ledningene så er du i mål.

1

Kan dette ha noe med airbagen å gjøre?

Ja, det kan det. Airbagsystemet registrerer hvor i bilen det sitter passasjerer og løser ut de bagene/putene som er nødvendig ifht treffpunkt og passasjerer. Setene er ofte utstyrt med pressputer som indikerer om setet er i bruk. Mange biler har også airbager i setesidene.

Man skal bestandig ta seg god tid og følge fabrikkens spesifikkasjoner når det gjelder bilelektronikk i dag. Airbager er èn ting, men man skal også ha respekt for høyspent i bl.a. xenon og cabrioletdrift.

Elektronikken kan være skadelig både for helsa og økonomien, så søk hjelp om du ikke er dreven.

1

Fordi jeg har lite peiling på lodding og kobling selv har jeg ringt Mekonomen og fått time neste mandag. Det er vel ikke slik at det er noen fare å kjøre med den slik den er nå? Kan vel være at airbag ikke virker.. men ut over det? Blei jo litt skremt av skriverier om eksplosiver etc.

1
HKM1971 Fordi jeg har lite peiling på lodding og kobling selv har jeg ringt Mekonomen og fått time neste mandag. Det er vel ikke slik at det er noen fare å kjøre med den slik den er nå? Ka...

Jeg hadde samme problemet med min A4 i sommer. Da var det en kontakt under setet som hadde falt ut. Ringte til Møller og spurte om det var fare å kjøre med dette, og de sa nei det skulle gå helt fint. Det er kun airbagene i setet som ikke virker, resten av airbagene skal funke helt fint.

Men jeg ville uansett fått det ordnet kjappest mulig for sikkerhets skyld. Er jo betryggende å vite at alt funker som det skal gjøre..

Møller skulle forøvrig ha 2250kr for jobben med å lodde sammen kontakten..

1

Det var stiv pris.. får høre med Mekonomen hva de skal ha for jobben før jeg sier endelig "ja". Får evt. se på andre løsninger på "privaten".

1

Grunnen til ledningsbrudd i/under setet er ofte at man setter kneet sitt hardt nedi setet når man lemper inn ting & tang. Det skal ikke mer til. Greit å ha i bakhodet så man kanskje slipper slike problemer.

1

Og hos meg tror jeg noe "ting og tang" hadde sklidd under setet.. og kanskje gjort at noe kom i klem.. totalt unødvendig.. men så ante jeg jo heller ikke det var så mye ledninger etc. under der.. man lærer stadig noe nytt :-)

1
HKM1971 Det var stiv pris.. får høre med Mekonomen hva de skal ha for jobben før jeg sier endelig "ja". Får evt. se på andre løsninger på "privaten".

Det var stiv pris.. får høre med Mekonomen hva de skal ha for jobben før jeg sier endelig "ja".

Det ville jeg ikke gjort. Ser ingen grunn til det skal være store jobben men de gidder ikke å tape penger på det. Derfor kommer de til på tlf uten å ha sett jobben til å oppgi en worst case pris. På så små jobber spiller det ikke noe rolle om du ikke kommer til de Jeg ville tro dette kommer på ca 500 hundre kroner hvis du betaler for faktisk med gått tid Skal du ha fast pris så de sikkert rundt 1000 lappen som tilsvarer en times tid Bare må du ha fast pris så kjør til verkstedet for å vise frem jobben før du får en pris

1

Ja, var slik jeg tenkte.. skal vise fram bilen og problemet.. og be om en anslag på pris da.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...