Bil esc

Innlegg

Bil

fargerik

Lakkpistol, dårlig, eller OK?

Jeg skal lakke litt på bilen, og trenger en lakksprøyte.

Lurer på å kjøpe en lakkeringssprøyte og bruke kompressoren i stedet for å kjøpe en drøss med spraybokser.

Er denne billige greia brukelig, eller blir det bare tull?

Har kikket på andre slike, men de koster brått to- tre tusen kroner. Og det vet jeg ikke om jeg gidder, for dingsen vil vel sannsynligvis bare bli brukt 1 gang, og deretter havne i uthuset.

Funker det billige?

Anybody?

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Veit at en semi-proff lakkerer kan gjøre en grei jobb med f.eks ei rimelig sprøyte fra Biltema, så hvorfor ikke?

Men ha noe du kan teste på først, så du får prøvd riktig teknikk. Og stor nok kompressor, ellers vil du lakkere ujevnt. Holder normalt ikke med en vanlig, liten kompressor. Du trenger også en avfukter og trykkreduseringsventil på lufta.

1

Er denne billige greia brukelig, eller blir det bare tull?

Det står ikke noe om at det er lakkpistol, det står bare sprøytepistol. Så sjekk om den er til maling eler lakk elelr evt begge deler.

Ellers så oppdaget jeg tilfeldigvis en test av malingssprøyter, kanskje ikke så relevant hvis de kun er til maling, men du kan jo kikke om du gidder:

http://www.tv2.no/play/underholdning/hjelperdeg/test-av-malingssproeyter-760128.html

1
SUV_4WD [sitat…] Det står ikke noe om at det er lakkpistol, det står bare sprøytepistol. Så sjekk om den er til maling eler lakk elelr evt begge deler. Ellers så oppdaget jeg tilfeldigvis...

Det var jo interessant, men litt anderledes enn det jeg tenkte på, da.

Jeg har en grei kompressor, så tema er å klikke inn en greie med Hansenkobling og lakkere litt småprofesjonelt, om mulig. Jeg har altså luft nok i massevis.

En kompis rådet meg i kveld, etter at jeg skrev trådstarten, til å velge en sprøyte med tanken oppe, det skulle visst gi litt finere resultat.

Om dere forstår....noen slike malepistoler har tanken under, og noen har den over, slik den i linken min har. Biltema sine malingsprøyter har tanken under.

Cluet var visst at det på ett eller annet vis skulle være bedre at malingen/lakken kom fra oven enn at den måtte suges opp fra en tank som henger under.

Jeg bare lytter og prøver å lære, jeg....høres det riktig ut, eller pisspreikaktig ut???

1

Jeg skal lakke litt på bilen, og trenger en lakksprøyte.

Lurer på å kjøpe en lakkeringssprøyte og bruke kompressoren i stedet for å kjøpe en drøss med spraybokser

Jeg har testet en slik sprøyte èn gang før, og det var ikke akkurat noe å skryte av, men skal du bare flekklakkere duger den. Problemet er at dysen på disse sprøytene er alt for store, så det kommer alt for mye lakk ut av sprøyta. Dette kan du selvfølgelig justere ved å senke trykket, men da vil du igjen få et dårligere sprøytebilde og lakkeringen vil bli mye styggere.

Om du bare skal flekklakkere vil jeg annbefale å gå til innkjøp av flekketynner slik at overgangene i lakken blir finere og lettere å polere.

1
fargerik Det var jo interessant, men litt anderledes enn det jeg tenkte på, da. Jeg har en grei kompressor, så tema er å klikke inn en greie med Hansenkobling og lakkere litt småprofesjonel...

g har en grei kompressor, så tema er å klikke inn en greie med Hansenkobling og lakkere litt småprofesjonelt, om mulig. Jeg har altså luft nok i massevis.

Bruk Euro-kobling, ikke den gamle Hansen-koblinga. Den slipper imellom nesten dobbelt så mye luft (Cejn oppgir 2100 liter kontra 1100 / min).

1

Jeg har lakkert noen biler (og litt fly) opp gjennom åra. Og kjøpte i begynnelsen noen dyre Sata sprøyter. Men i de senere år har jeg kjøpt sprøyter i USA til 13-35$. De siste har vært gode nok for meg, men bruker nå 2 som jeg kjøpte i Tyskland, der jeg kjøper lakk til 25% av norsk pris. De kostet ca 30-35€, og er veldig bra til mitt bruk.

Stort sett alle har nå toppmontert beholder, eneste drawback er at en trenger et stativ for å sette den fra se, og når en skal fylle på lakk. Pass også på å få riktig dyse til lakken du skal bruke.

HVLP sprøyter er etterhvert blitt populære, de gir mindre overspray, noe som er en fordel når lakken koster 1500- 1600 pr liter!

1
sabre2 Jeg har lakkert noen biler (og litt fly) opp gjennom åra. Og kjøpte i begynnelsen noen dyre Sata sprøyter. Men i de senere år har jeg kjøpt sprøyter i USA til 13-35$. De siste har...

HVLP sprøyter er etterhvert blitt populære, de gir mindre overspray, noe som er en fordel når lakken koster 1500- 1600 pr liter!

Jeg håper da at det finnes rimeligere lakk enn det, det er jo bare en gammel bil...men jeg vil ikke bruke vannbasert lakk, det skal lukte dødelig og spise et jafs av hjernecellene mens jeg holder på ;-)

Men...hva tror du om lakksprøyta i linken der oppe på toppen, da? For meg ser de alle ganske like ut.

Har snust litt på nett, og finner slike lakksprøyter med topptank til 5-6 dollar...men da må jeg kjøpe minst 500 stykker.

1

Det var prisen da jeg endelig fant frem til en som ville selge meg gammeldags basislakk som ikke var vannbasert. I Tyskland fikk jeg samme lakk for 43€ pr liter ufortynnet. Så nå handler jeg lakk der hver gang jeg kommer forbi Hannover.

Og dette er den gode gamle akryllakken som vel bare er tillatt brukt på nyttekjøretøyer i Norge. Ellers har jeg tidligere kjøpt hos lakkereren i Råde, men av og til måtte jeg kjøre 4-5 ganger før han følte han kunne avse en halvliter.

Pistolen fra Clas Ohlson kan du jo prøve, den var jo iallefall billig til å være i Norge. Men les deg litt opp på lakkering før du setter i gang.

1

for dingsen vil vel sannsynligvis bare bli brukt 1 gang, og deretter havne i uthuset

Som du selv antyder, så har du ikke tenkt å drive dette til noe seriøst og da holder det med en billigsprøyte.

For større jobber og flater som skal ha god finish, er det kvalitetssprøyter som gjelder. Uansett så blir ikke jobben bedre enn det kvalifikasjonene til lakkereren tilsier.

Nå brukes kun overkoppsprøyter pga viktigheten av å få med metallic/Pearl eller andre effekter tilfredstillende.

1
Isnot [sitat…] Som du selv antyder, så har du ikke tenkt å drive dette til noe seriøst og da holder det med en billigsprøyte. For større jobber og flater som skal ha god finish, er det k...

For større jobber og flater som skal ha god finish, er det kvalitetssprøyter som gjelder. Uansett så blir ikke jobben bedre enn det kvalifikasjonene til lakkereren tilsier.

Jess. Jeg har hverken vannvegg eller lakkboks, kun en låve, så her snakker vi vel om et solid lag grunning med lik farge, for å beskytte bilen med de nye stålplåt og kanaler mot det j**** saltet de snart begynner å spre rundt seg.

Da går jeg for billigsprøyte, da.

Blir det dårlig flyt, kan vel kanskje dette pyntes på med litt rubbing eller polish etterhvert? Har brukt slikt jallautstyr før, og opplevd at skiiten begynner å sprute dråper i stedet for fin lakk. Da blir det ikke noe pent!

Jeg har det ikke nok i feelingen til å gi meg før det blir gardiner....det er en finfin grense mellom akkurat passe og bitte litt for mye lakk...

1

Er denne billige greia brukelig, eller blir det bare tull?

Pistolen er helt sikkert grei nok til ditt bruk. Bare pass på at dysa ikke er for stor (max 1,2mm).

1

Riktig, jeg så at sprøyta fra CO hadde hele 1,8mm, og det sto ikke noe om at de solgte forskjellige minnstykker.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...