Bil esc

Innlegg

Bil

Kjakan2005

Golf 7, takstativ og vinterhjul - trenger råd

Venter på en Golf 7 (ikke variant'en) som skal bli levert om kort tid. Får den levert med sommerhjul på 16tom alu. To spørsmål ang denne bilen.

1. Trenger takstativ, men bilen har ikke rails. Ønsker at takstativet skal bygge minst mulig over taket ettersom jeg kommer til å ha på takstativet omtrent året rundt (ser penere ut med et takstativ som ikke står en "halvmeter" over selve taket). Noen tips til hvilke takstativ (tenker på to tverrgående bjelker) som ser best ut på Golf VII? Hadde ikke gjort noe om det ikke var det aller dyreste jeg ble tipset om...

2. Har det noe å si om jeg velger 15 eller 16toms til vinterhjul? Vil det ene sitte noe bedre enn det andre, eller er det rent estetiske hensyn man må ta hensyn til (større dim ser bedre ut)?

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er ikke dette det første stedet du bør se?

Nye Gold tilbehør.

Synes alltid det er rart med folk som har kjøpt seg ny bil, og så skal de spare kr 500 på å kjøpe et jalla takstativ eller noe annet utstyr.

3

Trenger takstativ

Møller Bil Kalbakken hadde nylig kampanje ("SUPERPRIS på utvalgte ski-/bagasjebokser fra 3.490,-").

Møller Bil Kalbakken Kakkelovnskroken 2, 0954 Oslo. Tlf.: 24 03 21 00

1

enig i at det er tullete å kjøpe ny bil og spare 500kr på noe som ser ut som et digert juletre på taket. Nå finnes det både originalt VW og andre alternativ (alt fra Whispbar til Biltema). De ulike stativene er helt sikkert ulike (noen bygger mer/mindre enn andre) og var derfor jeg trengte litt tips.

Ikke hovedsaklig ute etter takboks, kun takstativ jeg er ute etter.

1
nometalhorse Er ikke dette det første stedet du bør se? Nye Gold tilbehør. Synes alltid det er rart med folk som har kjøpt seg ny bil, og så skal de spare kr 500 på å kjøpe et jalla takstativ e...

Synes alltid det er rart med folk som har kjøpt seg ny bil, og så skal de spare kr 500 på å kjøpe et jalla takstativ eller noe annet utstyr.

Det er ikke alltid originalt er best. Når jeg bytter bil skal jeg kjøpe ett som ikke anbefales, vil ha bredere takstativ enn det som kan leveres. Mye lettere å løfte tunge ting opp på taket enn opp så inn.

1

Har det noe å si om jeg velger 15 eller 16toms til vinterhjul?

Jeg ville aldri valgt 15" hjul på en Golf 7. Det kan umulig se bra ut.

Det er bredden på dekket som betyr noe på vinterføre. Standard 16" (205/55-16) er bare 10 mm bredere enn 15" (195/65-15).

1
Iseran2770 [sitat…] Jeg ville aldri valgt 15" hjul på en Golf 7. Det kan umulig se bra ut. Det er bredden på dekket som betyr noe på vinterføre. Standard 16" (205/55-16) er bare 10 mm bredere...

Det er bredden på dekket som betyr noe på vinterføre.

Ikke helt sant. Har du store høy profil, så vil du få et mykere slippunkt. Lavprofil slipper veldig fort når dekkene først mister festet.

For høy profil gir ofte mykere dekkvegger som flekser mer enn lavprofil med veldig stive dekkvegger.

1
Ribba [sitat…] Ikke helt sant. Har du store høy profil, så vil du få et mykere slippunkt. Lavprofil slipper veldig fort når dekkene først mister festet. For høy profil gir ofte mykere de...

Ikke helt sant. Har du store høy profil, så vil du få et mykere slippunkt. Lavprofil slipper veldig fort når dekkene først mister festet.

Jeg skulle kanskje skrevet "betyr mest".

Men 55 profil er ikke akkurat veldig lavt i 2013. Det er evigheter siden jeg har hatt mer enn 55 profil på vinterdekk. Derimot har jeg hatt mange vinterdekk med 45 eller 40 profil. Det er sikkert ingen fordel på vinterføre.

1
Ribba [sitat…] Ikke helt sant. Har du store høy profil, så vil du få et mykere slippunkt. Lavprofil slipper veldig fort når dekkene først mister festet. For høy profil gir ofte mykere de...

Høye dekk (mye gummi istedenfor kun felg med strikk utapå) er en fordel når man kjører over såkalte overkjørbare trafikkøyer i normal fart fordi de er skjult av snøen (nysnø og deretter litt vind så alt er helt jevnt og fint på overflaten), jeg prøvde plutselig dette på en helt ny overkjørbar trafikkøy som ikke var der gangen før. Også er det iblant hull i veien, eller man skal opp elelr ned en fortauskant osv. Da må det være trasig med dekk som gjør at man ikke kan kjøre der i det hele tatt uten å risikere dekk og felg.

Selv kjrøer jeg på 205/60-16 og har unngått skader på dekk og felger med unntak av en liten punktering (sjefen punkterte samme dag og vi kjørte ei mil på samme vei). Og ei lita skrape i ene sommerfelgen, noe som skyldes at en stein vippet litt da jeg kjørte litt borti den fordi det var trangt der nede i grøfta og jeg konsentrerte meg litt for mye om hengerfestet som nesten hektet nedi når jeg kjørte ned i grøfta var 1-2 cm klaring under hengerfestet ifølge en som fulgte med der bak når jeg lirket meg frem.

1

1. Trenger takstativ, men bilen har ikke rails. Ønsker at takstativet skal bygge minst mulig over taket ettersom jeg kommer til å ha på takstativet omtrent året rundt (ser penere ut med et takstativ som ikke står en "halvmeter" over selve taket). Noen tips til hvilke takstativ (tenker på to tverrgående bjelker) som ser best ut på Golf VII?

emn husk også på å tenke praktisk. Om du for eksempel skal frakte planker på taket og disse er litt bøyelige så vil de lettere komme borti taket om bøylene er lave.

Når det gjelder takbøyler så se nøye på innfestningen. På taket til min bil er det skruehull for fester. Ellers så kan man feste takbøyler ved å klemme de fast. Begge deler selges av Thule, og sistnevnte er billigst. men jeg burde nok heller lagt litt ekstra i den som festes med skruer, for den som klemmes fast sitter ikke supergodt fast akkurat. For øvrig litt rart at prisene er slik, for den billigste har jo mekanisme med stramming og greier, mens det vel er mye enklere å lage noe som har to skruehull hvert sted og sikkert noe opplegg for å låse dette (hindre utskruing). Husk forresten å få noe låsbart, men det var ksnke bare før det også fantes noen uten lås som hvem som helst kan skru av. For husk at selv om takbøylene dine ikke er så mye verdt kan det jo hende du iblant har på en dyr skiboks med dyrt innhold som det ike er så moro at er skrudd av når du kommer tilbake til bilen første morgenen på påskefjellet.

1

2. Har det noe å si om jeg velger 15 eller 16toms til vinterhjul? Vil det ene sitte noe bedre enn det andre, eller er det rent estetiske hensyn man må ta hensyn til (større dim ser bedre ut)?

I praksis så går det på estetiske hensyn hvis valget står mellom 15 og 16. 15 ser ikke bra ut på Golf 7, 16 er litt bedre.

Hadde jeg kjøpt en Golf 7 idag så hadde jeg dersom økonomien tillot det valgt 18 på sommerhjulene og 17 eller 16 på vinterhjulene.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...