Bil esc

Innlegg

Bil

Honda crv , startmotor gåen eller annet?

Hei

Noen som har et tips eller to?

Crv med automatkasse 00mod. Når jeg vrir om tenningen høres et klikk og deretter summelyd/spinnelyd. Har vært problemer med å starte tidligere, da har den av og til virket død for så plutselig å starte uten problem. Men nå etter å ha stått 2-3 uker var den ikke å få start på. Hadde litt "crank" 4-5 første gangene jeg forsøkte å vri om, men etter det ikke crank fra motor i det hele tatt - kun klikk, og deretter summmm.. Har banket på startmotor med et brekkjern, og motor har da etterpå gitt pittelitt lyd fra seg men ikke i nærheten av å starte.

Batteri er nytt og OK., og lys og varsellamper fungerer som det skal.

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Batteri er nytt og OK., og lys og varsellamper fungerer som det skal.

Det hjelper ingenting hvis batteriet har stått i bilen i tre uker uten å være i bruk.

1

Min erfaring med 1. generasjon CR-V (som vel dette er) begrenser seg til noen få meters rygging på en vei med to felt i samme retning for å trille i gang en slik, men det var med manuelt gir.

Men den lyden du hører, er du sikekr på at det er startmotoren, for det kan jo hende det er noe helt annet som alger lyden (for eksempel høydejustering av lys eller slikt om dette finnes). Selv om batteriet skal være bra så kan det jo hende det ikeker fullt av strøm, og da vil det jo bare bli et klikk fordi du får koblet inn starteren, men ikke dratt den rundt. M¨ål spenningen på batteriet, det skal være litt over 12V om alt er som det skal med batteriet og det er fulladet. Du kan jo også la målingen pågå i startsprosessen, sett nøkkelen i kjørestilling og les av, det vil da være noen strømforbrukere på. Så vrir du om til starterposisjon og leser av (får neon til å lese av er vel lettest), og da kobles en del strømbrukere som lys og denslags ut (for å gi maks strøm tilstarteren), så hvis spenninga da minsker så er det nok starteren som går rundt (bruker nok mer strøm enn de lysene som kobles ut), men hvis spenninga øker så er det nok ike starteren som går rundt, men noe som bruker lite strøm.

Hvis du ikek har mulighet til å måle spenninga (mangler voltmeter) og ikke er helt siker på batteriet kan du jo evt prøve, med startkabler. Hvis det går fint, men ikek uten så er nok batteriet synderen. Noen advarer mot bruk av startkabler, men det er vel helst på nyere biler noe kan gå galt. Men uansett greit å bruke neon med overspenningsvern elelr hva det nå heter s¨ånn for sikkerhets skyld.

1

takk for svar! Glemte nevne at når den ikke ville starte, så satte jeg inn et flunk nytt oppladet batteri. Derfor sett vekk fra battertiproblemer.

Prøvde og med startkabler på gamle batteri, uten at noe skjedde, var sikker på det hadde tatt kvelden for godt- satte derfor inn det nye. Skal få målt både nytt og gammelt med et voltmeter.

høydejustering av lys kan jeg fint lite om, summelyden kommer når jeg holder nøkkelen vridd om og helt frem til jeg slipper. Veldig lik den lyden som kommer når du er tom for spylervæske men likevel holder inne stikka i håp om det kommer noe ut ;)

1

Høres ut som dårlig starter, evt dårlig starterinnslag (kan skrus ut, renses og smøres, hvis du er heldig) eller en kabel til startmotoren som er dårlig.

1
HenrikFjellangerHagen takk for svar! Glemte nevne at når den ikke ville starte, så satte jeg inn et flunk nytt oppladet batteri. Derfor sett vekk fra battertiproblemer. Prøvde og med startkabler på gaml...

summelyden kommer når jeg holder nøkkelen vridd om og helt frem til jeg slipper.

For ca en mnd siden var det en som la frem samme problem. Løsningen der var rengjøring av innsiden av batterikablene. Batteriet kan være topp og lys kan virke, men når du skal dra rundt starteren så kreves det mye strøm. Ved irring på innsiden av kablene mot batteripolene, kan høy belastning føre til at det bare "raper" uten at starteren slår inn.

Bestandig lurt å prøve med det enkle først...

1

til info.

Det var startmotor som var ødelagt her. Testet med voltmeter både batteri og startmotor. Tok den likegodt ut, og verkstedet konstaterte og med at den var ferdig og ikke kunne rep.

5

Veldig bra du kom tilbake i din egen tråd med resultatet. Du er faktisk untaket som bekrefter reglen at nye her inne gjerne starter en tråd med ting de lurer på. Så langt er det bra men få bidrar noe særlig mere i tråden og nesten ingen poster løsningen på problemet. Ble så imponert at jeg fant frem en tommel til deg Det jeg skrev over er nok også noe av grunnen til du har fått få svar men det er heller ikke til å stikke under en stol at dette forumet sitt sterke side ikke er bilreprasjoner utført av debutatene selv som i stor grad er verksted kunder.

3
HenrikFjellangerHagen til info. Det var startmotor som var ødelagt her. Testet med voltmeter både batteri og startmotor. Tok den likegodt ut, og verkstedet konstaterte og med at den var ferdig og ikke k...

bra! ny (brukt) motor gjorde hvertfall susen, og den var enkel å bytte på denne honda typen- 97-02 ved å ta ut luftuttak/luftfilter for å komme til på starteren. Løsne kabler fra batteri og nøkkelhull Starteren er festet med to 14mm bolter, og lett og skru og dra ut.

1

Når jeg vrir om tenningen høres et klikk og deretter summelyd/spinnelyd.

Her er en annen som sliter litt med å få start:

http://www.youtube.com/watch?v=dbldJ5Oj4Dc

Men siden det er manuelt gir så skulle det jo være kurant å trille i gang den Focusen når det er litt lite strøm på batteriet til å starte på vanlig vis siden det ser ut til at den står i en bakke. Men det er vel sånn at de felste som ser reklamer ikke tenker over slikt.

1

Lignende innlegg

Bil MartinwetlesM Siste svar

Lading av Passat GTE hybrid.

Hei. Jeg har en ladbar hybrid, men for at jeg skal kunne lade den, må jeg bruke en skjøteledning. Jeg har lest alle advarsler der ute om bruk av skjøteledning til elbil lading, men jeg ønsket å høre m...
1
1 svar
Bil Tradem Siste svar

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
1 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...