Bil esc

Innlegg

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg har skrevet det før, og skriver det gjerne igjen.

Q(uk)-park er et selskap som totalt mangler moral, etikk og ryggrad. Jeg er ikke tilhenger av statlig kontroll i privat næringsliv, men når et private selskap i denne bransjen så til de grader har innvirkning på folks gjøren og laden burde de gjennomkontrolleres i hue og ræva til alle cowboyene er luket ut og de kan fremstå som den servicebedriften de så gjerne ynder at de er. Europark har de siste årene lagt seg på en betraktelig mer moderat linje, mens Q-park turer frem i ren gangsterstil fortsatt. De har vel sett at bunnlinjen i regnskapene skapes av å være rasshøl, så hvorfor endre på det.

Når private barnehager har restriksjoner på hva de kan ha i overskudd på driften så burde jammen denne gjengen også ha det samme.

1
Larsabal Jeg har skrevet det før, og skriver det gjerne igjen. Q(uk)-park er et selskap som totalt mangler moral, etikk og ryggrad. Jeg er ikke tilhenger av statlig kontroll i privat næring...

Jeg har skrevet det før, og skriver det gjerne igjen. Q(uk)-park er et selskap som totalt mangler moral, etikk og ryggrad

...atpåtil er de blinde....anbefalles 14 dager på Hurdal senter for blinde.......IQ er -1...med andre ord..ikke ekststens berettiget.

1

Det interessante, er att jeg så en liste på FB. Som beskrev hvem parkeringsklagenemnda er.

Styreleder er en representant fra Q-park. Og så er det en rekke representanter fra andre parkeringsselskaper.

Og da noen advokater. Ansatte advokater....

Meningen fra han som postet dette var og mene det var stor spredning i hvem som satt i klagenemnda.

Men ser ikke helt det poenget når det var mange representanter i styret fra parkeringsselskaper, og da endel ansatt advokater.

For advokater vil jo alltid stå på sin klients side.

Og beviset er jo att det ikke er nokk med og ha en gyldig billett synlig i frontruta. Men den må være synlig i en helt spesifikk vinkel.

Interessant nok, så er dette ikke spesifisert nøyere på skiltene som viser til reglene. Der står det kun att billetten skal være godt synlig i frontruten. Det står ingenting om noen spesifikk vinkel.

Men slike ting blir det bare mere av, for den nye regjeringen er jo klar for og løsne på regler for privat virksomhet, og øke bruken av det.

Tipper snart trafikksjefens etat blir erstattet med det private selskapet som har det laveste anbudet, trolig Q-park. For dem vi nok si fast sum til kommune 0,-. Og da kun tjene på bøtene.

1
Larsabal Jeg har skrevet det før, og skriver det gjerne igjen. Q(uk)-park er et selskap som totalt mangler moral, etikk og ryggrad. Jeg er ikke tilhenger av statlig kontroll i privat næring...

Q(uk)-park er et selskap som totalt mangler moral, etikk og ryggrad.

Det som er enda verre i denne saken er at Parkeringsklagenemnda gir Q-Park medhold i saken. Det de sier er nesten ikke til å tro.

Sekretariatsleder Elin Greiff sier parkeringsvakter står fritt til å gi bot selv om de ser en gyldig billett, så lenge billetten ikke er synlig i bildet de knipser når de står foran frontruten.

De mener altså at parkeringsgjøkene kan velge å ta bilde slik at billetten ikke synes, selv om de faktisk ser billetten uten problem fra andre steder.

Hun burde ha gått på kjøpesenteret med dette, for de har selvsagt styringsrett ovenfor selskapet de har satt til å kontrollere parkeringen utenfor. Uten medhold der burde hun kjørt en kampanje for boikott av kjøpesenteret.

1

Det blir jo for dumt når parkeringsvakten må omtrent stå lent over den gyldige billetten for å få festet boten. Da burde han jo ikke festet den boten der.

Q-park har jeg selv erfaring med. jeg parkerte et sted der det kostet 16 kr/t og man fikk refundert for en time i en butikk (bruker parkeringsbillettten som betaling i butikken). Jeg trengte jo ikke en time, men kjøper selvfølgelig en time siden jeg likevel får refundert dette, så er jeg litt tryggere hvis jeg skulle bli forsinket før jeg kjører derfra. I Ica- butikken fikk jeg refundert 15 kr, for det var det en time kostet før. det hadde da lenge vært 16 kr/t, så dette har de nok tjent på lenge tenker jeg, ei krone ekstra fra hver kunde blir jo en del penger.

Ellers er det også et parkeringsfirma her som drev og trikset med klokka. De lot parkeringsklokka gå 2-3 minutter for fort, så folk som kjøper parkeringslapp (som ikke refunderes) og deretter inne i butikken ser på sin egen korrekte klokke plutselig får hastverkl og skynder seg ut i bilen og vekk fra butikkene. Sikkert ikke lønnsomt totalt sett, men for parkeringsselskapet er det jo gunstig da sikkert flere går ut og betaler mer, elelr betalerfor mer tid neste gang siden det viste seg det ble litt snaut med tid.

Jeg ar mange ganger vært på Biltema og sett jeg har fått dårlig tid, og bare drattt derfra selv om jeg jo egentlig skulle kjøpt mer. Sånt kan da ikke løsnne seg for kjøpesenter, og det ser man jo også der, det blir stadig færre butikker der, mens konkurrenten som har gratis parkering bare øker.

His konkurrenten får man trekke gratis totimerslapp. Har man henger så må man trekke to, og det var faktisk en som trakk en lapp,m og så fikk bot for hengeren, det synes jeg blir for galt når den var koblet på bil med gyldig gratislapp. Hadde det vært betalingsparkering og han prøvde å lure seg unna med halv betaling så kunne jeg jo forstått det, men når han bare har trykket en gang for lite på knappen for gratislapp, og helt klart har bevist at han faktisk kom dit på et gitt tidspunkt såå blir det bare dumt å bøtelegge for slikt. Selv passer jeg på å alltid trekke to lapper når jeg har henger med meg i det parkeringshuset.

Henger i parkeringshus kan være noe herk om man skal forlate den forrsten, en vakt sier noe, og neste vakt kommer med bota likevel. Det er derfor man helelr tar med seg hengeren enn å sette den igjen selv om man så har betalt for hele døgnet.

1

parkeringsvakten sier han ikke ser billetten forfra og har derfor juridisk rett til å bøtelegge.

Jeg husker forresten en svensk professor jeg kjente fortalte om en parkeringsbot han fikk. Han hadde parkeringsbevis på universitetet, og denne skal klistres på innsida av frontruta (gjelder for år elelr noe sånt, jeg hadde også sånn). I Sverige skal denen stå i toppen av ruta, og der satte han den, men så fikk han bot og det var fordi de ikke var nederst i ruta der den egentlig skal stå her i Norge. Han er ganske lav og da vil jo også en diger fastklistret lapp nederst i ruta være ganske trafikkfarlig for ham. Da ble det bot.

jeg synes parkeringsvakter burde bruke mer vett iblant. Men vi trengerdem jo også, for elelrs vilel det blitt mye idiotparkerings som blokkerer for trafikken og tar mange plasser så ikke alle får plass. Og det må jo koste noe å parkjere en del steder også da det jo koster å stile ei tomt til disposisjon og asfaltere og brøyte osv, og det vil ingen gjøre om de ikke fåår betalt.

Enfel butikker har jo kundeparkerings, men i praktis ofte vanskelig å ha kontroll på hvem som bruker den (for eksempel pendlere) om man ikke har vakter og regleverk. Men jeg tror nok en del butikker taper mye på tapte kudner som følge av overivrige parkerinsvakter som tar seg til rette.

1

For meg virker det helt høl i hue at de får lov til å lure penger fra folk på denne måten. Dette blir omtrent som å bli tatt for å stjele på vei ut av butikken fordi du ikke kan fremvise kvitteringen du ikke tok med på varen du akkurat kjøpte.

Hva skjer dersom man nekter å betale en slik bot?

1
Iramhs For meg virker det helt høl i hue at de får lov til å lure penger fra folk på denne måten. Dette blir omtrent som å bli tatt for å stjele på vei ut av butikken fordi du ikke kan fr...

Dette blir omtrent som å bli tatt for å stjele på vei ut av butikken fordi du ikke kan fremvise kvitteringen du ikke tok med på varen du akkurat kjøpte.

Vel, her ble jo parkeringslappen faktisk vist, så det er jo langt verre enn eksempelet ditt. Har ville du jo bli dømt for å stjele enda du faktisk viste kvitteringen på at du hadde kjøpt varene. Men siden du viste kvitteringen feil vei eller noe, noe som gjorde at det ble vanskelig for vaktene å lese kvitteringene, så ble du tatt, tiltalt og dømt for å stjele.

For alle vet jo hvor vanskelig det kan være å lese hvite papirark hvis du har en sterk takbelysning.

1

Det jeg lurer på er hvorfor kunden må gå til sak mot q-park? Er det ikke q-park som må ta kunden til forliksrådet hvis kunden ikke vil betale uansett oversaken til det? Parkeringklagenevden er jo bare et supperåd uten juridisk makt over privat personer. Greit nok at parkeringselskapene som er medlem forplikter seg til å følge vedtak som er fattet men privat personer tviler jeg på er forpliktet til å følge vedtakene som er fattet av et råd. Det natulige her ville vært å fortsatt bestridet kravet ovenfor Q-park så måtte de eventuelt ta dette videre i rettsystemet.

1
hillebillys Det interessante, er att jeg så en liste på FB. Som beskrev hvem parkeringsklagenemnda er. Styreleder er en representant fra Q-park. Og så er det en rekke representanter fra andre...

Men slike ting blir det bare mere av, for den nye regjeringen er jo klar for og løsne på regler for privat virksomhet, og øke bruken av det.

Ta deg en bolle.....det eneste du merker forskjellen på er at du kan møte en på segway med kjeften full av lakrispiper som er kjøpt på supern på en søndag.

Leste AP ville gjøre det gebyrfritt å ikke ha med seg førerkortet hvis man hadde med annen leg......FRP la seg rett på maven for å blå nekte for dette var galskap. Ja da spillet går sin vanlige gang uansett hvem som sitter i regjering. Faktisk så blir jeg overrasket hvis vår venn omtalt øverst kommer kjørende på en segway men lakrispiper og søndagsåpne forettninger kan kan komme til et sted nær deg.

1
Iramhs For meg virker det helt høl i hue at de får lov til å lure penger fra folk på denne måten. Dette blir omtrent som å bli tatt for å stjele på vei ut av butikken fordi du ikke kan fr...

For meg virker det helt høl i hue at de får lov til å lure penger fra folk på denne måten. Dette blir omtrent som å bli tatt for å stjele på vei ut av butikken fordi du ikke kan fremvise kvitteringen du ikke tok med på varen du akkurat kjøpte.

Nei, det blir som å bli bøtelagt for butikktyveri fordi det var først når vekteren spurte etter kvitteringa du dro den opp av lomma. Selvfølgelig skal du jo ha klistret kvitteringen fast i panna idet du går ut av butikkens lokaler.

1
SUV_4WD Det blir jo for dumt når parkeringsvakten må omtrent stå lent over den gyldige billetten for å få festet boten. Da burde han jo ikke festet den boten der. Q-park har jeg selv erfar...

Ellers er det også et parkeringsfirma her som drev og trikset med klokka.

Jeg vet om et tilfelle, hvor noen fikk parkeringsbot fra dette drittselskapet.

De sjekket klokkeslettet opp mot bompasseringen inn til Oslo (hvilket indikerte at de ikke kom inn i Oslo først 1 time etter boten visstnok ble utskrevet).

1
sl500 [sitat…] Ta deg en bolle.....det eneste du merker forskjellen på er at du kan møte en på segway med kjeften full av lakrispiper som er kjøpt på supern på en søndag. Leste AP ville...

Bolle er godt det.

Men mener du her og si att FRP og Høyre ikke er for mer privatisering?

Det syntes jeg er underlig, for de jeg kjenner som stemmer disse to partiene. Stemmer på dem nettopp fordi dem ønsker mye mer privatisering en det vi har i dag.

Selv mener jeg det er enkelte ting som ikke bør legges helt ut på privatmarkedet.

1
hillebillys Bolle er godt det. Men mener du her og si att FRP og Høyre ikke er for mer privatisering? Det syntes jeg er underlig, for de jeg kjenner som stemmer disse to partiene. Stemmer på d...

Selv mener jeg det er enkelte ting som ikke bør legges helt ut på privatmarkedet.

Det er jeg helt enig i. Bor selv i en fattig blå kommune der de nå har fått en årlig ekstra regning på 1,5 mil fordi 15-20 brukere har valgt privat hjemme hjelp. Det bør ikke være mulig for private å kunne drifte en tjeneste som hjemme hjelp billigere enn kommunen.

Det blir nok bedre bare høyre får solgt Norge kraftig ned i statoil. Er det noe dette landet trenger er det mere penger vi kan kjøpe aksjer for....ironi Det finnes vel en gate eller ti vi kan kjøpe i London for disse klisete oljepengene man får for statoil.

1

Lignende innlegg

Bil Tradem Publisert

Hei,

Jeg lurer på hva dere tenker om reprasjon på en bil. Jeg har en Hyundai 2012 modell som har kjørt ca 182 000km og har nettopp vært hos et verksted. De ville bytte klosser, skiver og El caliper bak på...
1
0 svar
Bil add Siste svar

Noen med peiling på bil? (Hjulbolt)

Jeg har en Skoda Karoq. Skulle til å stramme hjulboltene, men manglet verktøyet. Jeg kjøpte da et tradisjonelt hjulkryss hos Biltema for 69 kr som støtter 17, 19 og 21 mm. Når jeg søker opp størrelse...
1
5 svar
Bil Mustang2015 Siste svar

Spesielle nummerskilter

Spørsmål om verdi på biler med spesielt registeringsnummer. Tror dere en helt "vanlig" bruktbil har mer verdi enn tilsvarende biler hvis den har en spesiell bokstavkode på nummerskiltet? for eksempel...
1
1 svar
Bil e_1955 Siste svar

Samme bil i 18 år; når blir jeg lurt?

Har hatt samme bil i 18 år; en 2004 Honda HR-V, kjøpt ny i september 2004, bare kjørt av meg. Fra september 2004 til desember 2021 har jeg kjørt 83000 km. og forstår at jeg kjøpte meg en utrolig drift...
1
1 svar
Bil Zalo123 Siste svar

Radioenheten fungerer ikke i bilen

Helt ut av det blå sluttet radioenheten i min Ford Mondeo 2012 modell å virke. Dette resulterte i problemer med å få hørt på radio, telefon kobler seg ikke til og brytere for vifte/temperatur funksjon...
1
2 svar
Laster...